Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Négy évszakos víziváros épül Szegeden
2008. május 30.

Két hét múlva bontással kezdődik az újszegedi gyógy-, wellness- és élményfürdő építése. A Ligetfürdő a munka idején sem zár be. Az új létesítményt 2009 karácsonyára adják át.

Jogerőre emelkedett az Aqualand építési engedélye, a napokban írják alá a közbeszerzési pályázaton nyertes kivitelezővel a szerződést, és két hét múlva már a bontások is elkezdődnek, írja a Délmagyar.hu. Az építkezés 2009 karácsonyára fejeződik be, de sem az idei, sem a jövő nyári strandszezont nem befolyásolja a beruházás, a Ligetfürdő medencéit: zavartalanul lehet használni.

Az épülő négyszintes, fedett élménymedencés szegedi Aqualand közel 3 és fél hektáros alapterületén 5 ezer négyzetmétert foglal el a négy évszakos „víziváros", ami egyszerre 2500 vendéget fogadhatnak. A szegedi önkormányzat és a Hunguest Hotels Zrt. saját projektcéget hozott létre 3 millió forintos alaptőkével, hogy beadhassák pályázatukat az uniós támogatásra. Ebbe a cégbe apportálja a város a Ligetfürdőt 1 milliárd forintos becsült értéken. A 7-7,5 milliárd forintos Aqualand-beruházásban 3 milliárd az uniós támogatás, a hiányzó 3 milliárdot a Hunguest teremti elő egyrészt saját erőből, másrészt hitelből.

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Szeged
Magyarország