Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Gyöngyös: megújult strandfürdő várja a turistákat
2008. május 19.

Egy évvel ezelőtt a vízforgató berendezés hiánya miatt zárták be a gyöngyösi strandfürdőt. A mátraaljai város önkormányzata ekkor elhatározta, hogy nemcsak felújítja, hanem újjá is építi a fürdőt.

Mindez csaknem nyolcszázmillió forintba került, amelyet húszéves futamidejű kötvény kibocsátásával fedeztek. Az elmúlt hét végén átadott létesítményben elkészült az ötven négyzetméteres nagymedence, a fedett részben pedig egy 33 méteres és két oktató gyermekmedence is található.

Néhány hónapja geotermikus kutatásokat kezdtek a mátraaljai városban, és az első eredmények szerint 80 fok fölötti termálvíz található Gyöngyös alatt. Ha ezt feltárják, akkor a strand fejlesztését tovább folytatják. A felújított létesítménnyel egyébként a mindennapok úszni és pihenni vágyó közönségét szeretnék kiszolgálni. A feszített víztükrű, vízforgatós medencék mellett 25 fős ülő pezsgőfürdő, szauna és szolárium várja az érdeklődő helybelieket és a turistákat. Az előző szezonokban átlagosan negyvenezren látogatták a gyöngyösi strandot, a fejlesztéssel az üzemeltetők jelentős forgalomnövekedésre számítanak.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Gyöngyös
Magyarország