Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Égből pottyant söröshordó
2008. május 14.

Égből pottyant söröshordó
VIII. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

Május 20-25. között tartják a VIII. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, amelynek fő céljai a kulturált sörfogyasztás elterjesztése, Békéscsaba idegenforgalmi kínálatának bővítése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint igazi gasztronómiai ínyencségek bemutatása.

Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a rendezvény sajtótájékoztatóján arról beszélt, milyen fontosak a hasonló fesztiválok a belföldi turizmus fejlődésében. Bora Imre, a fesztivál egyik fő szervezője elmondta, hogy 8 évvel ezelőtt ezer négyzetméteres standon tartották a rendezvényt, addig mára, a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően már több mint 10 ezer négyzetméternyi területen várják a látogatókat. Az eseményt Romániában és Spanyolországban is promótálták, továbbá bíznak benne, hogy a rendezvény négy nyelvű honlapja a határon túli magyarokat is idecsalogatja. Összesen mintegy 70 ezer érdeklődőre számítanak.

A rendezvény első napján – ahogy ezt már megszokhatta a közönség – ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó. Az idei év egyik különlegessége, hogy a tervek szerint egy székelyudvarhelyi és egy eszéki csárda is vendége lesz a fesztiválnak. A sokféle, köztük különlegesnek számító sörfajták és a gasztronómiai élvezetek mellett színes programok gondoskodnak a tartalmas szórakozásról: főzőverseny, ételkészítési bemutatók, koncertek, sport- és gyereknapi programok járulnak hozzá a jó hangulathoz.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország