Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Több program- és diszkó-hajó lesz a Balatonon
2008. május 13.

A Balatoni Hajózási Zrt. (BH) 90 millió forint adózott eredményt ért el 2007-ben, a tavalyelőtti 60 millióval szemben a közgyűlés által elfogadott mérleg szerint - számolt be Horváth Gyula vezérigazgató a cég szezonnyitó sajtótájékoztatóján. A közgyűlés által pozícióján újabb három évre megerősített vezérigazgató elmondta 2007-ben 12 százalékkal nőtt az árbevétel - 1,8 milliárdról 2,1 milliárd forintra -, és a rendszerváltás óta a legjobb gazdálkodási eredményt érték el. A balatoni idegenforgalom kedvezően érzékeltette hatását több területen: tavaly 744 ezren utaztak a balatoni személyhajókon, ami 2,5 százalékos forgalomnövekedést jelent az előző évhez képest.

A programhajók - főként a Badacsony és Tihany túra - iránt jelentősen, 40 százalékkal nőtt a kereslet. A kerékpárturizmus fellendülését jelzi, hogy a személyhajókra 10 százalékkal több biciklijegyet váltottak.
A hajókon megtartott rendezvények népszerűsége 11 százalékkal-, a kompon átkelő utasok száma 5,8-, a járműveké 7,6 százalékkal emelkedett egy év alatt. Egyedül a cég egy hoteljében és két kempingjében nem regisztráltak forgalomnövekedést, amelyek kihasználtsága nem változott a korábbi évhez képest.

A 22 kikötővel, 24 személyhajóval egy vitorlással és 4 komppal rendelkező társaság a 162. idényét megkezdve bővíti kínálatát az igényekhez alkalmazkodva - mondta Horváth Gyula. Az elhúzódó engedélyeztetéstől függ, hogy mikor tudják forgalomba helyezni a szezonnyitó rendezvény kapcsán bemutatott és kipróbált 12 személyes gyorshajót, amely 20 perc alatt teszi meg a Siófok-Balatonfüred közötti távolságot. Az idén több, összesen 11 kikötőből indítanak hajókat kisgyermekes családoknak bohócokkal és gyermekanimációs programokkal. A legtöbb kikötőből indul majd retro-diszkó hajó, és Siófok mellett idén nyártól Keszthelyen is válthatunk jegyet Grill-partyval egybekötött sétahajóra. Nemcsak a fő-, hanem az elő- és utószezonban is részt lehet venni már Badacsony-túrán, és a korábbiaknál több kikötőből indítanak borkóstolással egybekötött hajójáratokat. (MTI)

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország