Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Részben feloldotta Kenyára vonatkozó besorolását a Külügyminisztérium
2008. március 20.

A Külügyminisztérium március 17-én módosította a Kenyára vonatkozó utazási információkat és az ország biztonsági besorolását, a kenyai utazásokat már csak az ország meghatározott területeire nem javasolja a minisztérium.

Kenya nyugati térségét (Western, Nyanza és Rift Valley tartományok), valamint Nairobi nyomornegyedeit (Kibera, Mathare, Huruma, Kariobangi, Kawangware és Eastleigh) a Külügyminisztérium továbbra is az „I. Nem javasolt utazási célországok és térségek” kategóriában hagyja. Tekintettel arra, hogy az ország nyugati része felé tartó vasútvonal Kiberán, Nairobi legnagyobb nyomornegyedén át vezet, a Külügyminisztérium az ezen a vonalon történő utazást sem javasolja.

Kenya többi részét a „II. Fokozott biztonsági kockázatot jelentő célországok és térségek” kategóriába sorolja vissza.

Jóllehet a hatalommegosztásról és a közös kormányzásról szóló megállapodás 2008. február 28-i aláírása nyomán Kenyában a politikai feszültség és az általános biztonsági helyzet is javult, spontán zavargások továbbra is kitörhetnek, olvasható a Külügyminisztérium honlapján. Emiatt kérik a Kenyába utazó magyar állampolgárokat, hogy tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot és körültekintést.

Felhívják arra is a figyelmet, hogy az utóbbi időszakban megnövekedtek az akár fényes nappal, véletlenszerűen kiszemelt áldozatok ellen elkövetett köztörvényes bűncselekmények (autórablások, betörések, lopások stb.), ezért értékeikre mindenkor és mindenhol (különösen szállodák, éttermek és bevásárlóközpontok környékén) fokozottan vigyázzanak, ne hagyják őket őrizetlenül.

Hazánk nairobi nagykövetsége zavartalanul folytatja működését, és a továbbiakban is minden segítséget megad a bajba jutott magyar állampolgároknak. Állampolgáraink vészhelyzetben a 00 254 733 762 943 telefonszámon napi 24 órán át hívhatják a nairobi magyar nagykövetség konzuli ügyeletét.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Kenya