Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Nem javultunk vendégszeretetből
2008. március 16.

Az idei évben is megjelent a World Economic Forum Travel and Tourism Competitiveness Reportja, amelyben turisztikai versenyképességük alapján rangsorolják a különböző országokat.

Hazánk az idei évben összességében a 33. helyen végzett, amely javulást jelent a tavalyi rangsorban elfoglalt 40. helyünkhöz képest. A turisztikai versenyképességi index alapján az idei első három helyezett - mint a tavalyi évben is - Svájc, Ausztria és Németország lett. A versenyképességi index három alindexből tevődik össze: az ország turisztikai szabályozó rendszerére, a turisztikai üzleti környezetére és infrastruktúrájára, valamint a turisztikai humán, természeti és kulturális erőforrásaira kapott értékekből.

Hazánk a turizmusszabályozás szempontjából az előkelő 19. helyen végzett, e besorolásban például Hollandia, Ciprus, Belgium, Csehország, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia Lengyelország és Bulgária is mögöttünk áll. Az üzleti környezet szerinti rangsorban 41. helyezést ért el az ország.

Humán, kulturális és természeti erőforrásaink tekintetében az 50. helyre sorol minket a tanulmány. A tavaly kiadott Travel and Tourism Competitiveness Report fájó pontjaként emelte ki a hazai média hazánk vendégszeretet szerinti besorolását, akkor 124 ország közül a 100. helyen hozta Magyarországot a tanulmány.

A vendégszeretet szerinti besorolásban az idei évben sem kerültünk előbbre, a most vizsgált 130 ország közül 109. lett hazánk. Ami elkeserítőbb képet mutat, hogy hátulról a harmadik, azaz a 128. helyen végeztünk abból a szempontból, hogy a válaszadók mennyire javasolják az üzleti utazóknak, hogy hosszabbítsák meg tartózkodásukat szabadidős céllal.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország