Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Biztonsági szempontból ismét "tiszta" a Budapest Airport
2008. január 04.

A Budapest Airport (BA) üdvözli, hogy az Európai Bizottság biztonsági szempontból ismét "tisztának" minősítette a Ferihegyi repülőteret.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légiközlekedési Igazgatósága 2007. december 21-én hivatalosan értesítette a BA-t, hogy a társaság befektetései és átalakításai eredményeként a repülőtér megfelel az EU minden biztonsági követelményének.

Az Európai Bizottság már értesítette a tagállamokat, ami azt jelenti, hogy a repülőtér kereskedelmi egységeiben vásárolt árukat immár nem kobozzák el egyes európai légikikötőkben. A ferihegyi utasok szabadon vásárolhatnak a tranzit területén található "duty-free" boltokban, és a termékeket bármiféle korlátozás nélkül fel is vihetik a repülőgép fedélzetére.

A Budapest Airport több milliárd forintot fordított arra, hogy ismét megszerezze a "tiszta" minősítést. Két és félmilliárd forintból 19 411 méter hosszú új biztonsági kerítés épült, amellyel a szigorított biztonsági területek - a futópályák, a terminálok forgalmi előterei, a tranzit területek, a gurulóutak - fizikailag különváltak a repülőtér egyéb területeitől. További 500 millió forintos beruházással a BA három új, a legmodernebb technikát felvonultató poggyászellenőrző röntgenberendezést is üzembe állított, valamint 70 fővel megnövelte az utasbiztonsági ellenőrzést végző munkatársai számát.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország