Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Luxusszálloda épül a Szabadság téren
2007. december 26.

Két év múlva újabb pusztulásra ítélt műemlék-épület ragyoghat régi fényében a belváros szívében.

A belvárosi építmény rekonstrukcióját követően az Október 6. utca sarkán ötcsillagos luxushotel nyitja meg kapuit. A több milliárd forintos beruházást a spanyol HI Grupo végzi a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal előírásai szerint, ugyanis az épület - rendkívül leromlott állapota ellenére - műemléki védettség alatt áll 2000 szeptembere óta.

A felújítás komoly kihívást jelent, tekintettel az építmény jelenlegi állapotra, így a homlokzat és a főfalak speciális megerősítése nélkül az épületet bizonyosan nem lehetett volna megmenteni. A felújítás során spanyol technológiával készült, speciális támasztórendszert alkalmazva rögzítik a homlokzati falakat. A rekonstrukció magában foglalja az alap és a falazatok megerősítésén túl két új emelet ráépítését is, amelynek koncepciója, hogy az, minden tekintetben eltér az alsó szintek tagolásától és architektúrájától.

Az Október 6. utcai oldalon tetőteraszok és zöldtetős részek kapnak helyet, a belső udvart pedig üvegtető fedi majd. A szálloda átadása 2009 elején várható, addig is a HI Grupo tárgyalásokat folytat a lehetséges üzemeltetőkkel. (épülettár.hu)

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország