Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kaposvár egyre népszerûbb
2007. szeptember 03.

A kaposvári Tourinform irodában januártól augusztus végéig mintegy 33 ezer érdeklődőnek adtak felvilágosítást.

Ez az előző év azonos időszakához képest 10%-os növekedést jelent. A belföldi turisták tavasztól késő őszig érkeznek a városba, és leginkább a látnivalók, szálláshelyek, rendezvények és a Virágfürdő iránt érdeklődnek. Az átutazó turistáktól gyakran hallani, hogy a kiadványok hatása, a város sajátos hangulata és szépsége miatt mindenképpen visszatérnek, akár több napra is.

A helyiek leggyakrabban a városi és az országos programok, koncertek, az élményfürdő, a Kaposvár Kártya és az üdülési csekk felől érdeklődnek. Gyakran keresik a magyarországi régiós és települési látnivalókról, szálláshelyekről szóló kiadványokat.

A külföldi turisták érkezése főként a nyári szezonra koncentrálódik. Nagyobb számban látogatják a várost német, osztrák, holland, francia és horvát vendégek, az olasz, lengyel, orosz, cseh turisták száma kevesebb. Sok egy napos látogató érkezik a Balatonról. Több napot nemzetközi rendezvények és Kaposvár nagyrendezvényei idején töltenek el a városban.

A Tourinform - Kaposvár többféle eszközzel igazodik az érdeklődők igényeihez. Szezonon kívül hétfőtől szombatig; május végétől szeptember közepéig pedig hosszabbított nyitva tartással, hétfőtől vasárnapig áll a látogatók rendelkezésére. Nyitva tartási időn kívül az irodaépület oldalán elhelyezett érintőképernyős információs terminálról tájékozódhatnak a turisták, valamint felkereshetik az iroda számos érdekességgel szolgáló honlapját a www.tourinformkaposvar.hu címen.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Kaposvár
Magyarország