Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Úszik a turistákban a Balaton
2007. augusztus 13.

Minden várakozást felülmúló eredményt hozott Balaton első hét havi idegenforgalmi gyorsmérlege - számolt be a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottságnak (BRIB) a kereskedelmi szálláshelyek visszajelzései alapján készített legfrissebb felméréséről Rosta Sándor, a szervezet elnöke pénteken egy halászati szakmai tanácskozáson.

A BRIB adatgyűjtése szerint az első hét hónapban az elmúlt évhez képest 17,7 százalékkal nőtt a hazai és 8,7 százalékkal a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma a legkeresettebb tóparti övezetben. A teljes balatoni régió 164 településén a magyar vendégek 16 százalékkal több, míg a külföldiek 2,2 százalékkal kevesebb éjszakát töltöttek el.

Rosta Sándor szerint ezek a számok a kedvező időjárás hatása mellett azt is bizonyítják, hogy megtörtént egyfajta váltás az üdülőrégióban, amit nívós programok és színvonalas szolgáltatások kínálatának gyarapodása jellemez. Az idei év a már-már eltemetett balatoni fizető vendéglátásnak is fellendülést hozott, a színvonalasabb magán szálláshelyek is megteltek vendégekkel - mondta a szakember. (FN)

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország