Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Egerszalóki élményfürdő nyitány
2007. július 16.

Július 13-án megnyitotta kapuit a 4,3 milliárd forint beruházás nyomán elkészült egerszalóki gyógy- és élményfürdő. A 4,3 milliárd forintos beruházáshoz 800 millió forintnyi állami támogatást is kaptak a befektetők a Széchenyi-terv keretében. Az új fürdővel mintegy 70 munkahely jön létre a településen.
A 11 ezer m2 alapterületű létesítmény Európa egyik legnagyobb fürdője, ami a beruházó szerint 4,3 milliárd forintba került. A négyszáz méter mélyről feltörő 70 fokos termálvizet tizenhét medencében élvezheti a közönség, a létesítményben fitness- és wellness központ, szépségcenter és gyógyászati centrum is működik.
A mintegy 2000 m2-es vízfelületű élményfürdő egy nagyobb fejlesztés első üteme, a továbbiakban strand és ötcsillagos szálloda is épül a területen, összességében mintegy 11 milliárd forintból.
Csőke László, a beruházó Szalók Holding Zrt. igazgatóságának elnöke az átadáson hangsúlyozta, hogy miközben a beruházási költségek megegyeznek egy nyugat-európai hasonló létesítmény kivitelezési értékével, a szolgáltatások mintegy 30 százalékkal olcsóbbak lesznek, mint például Ausztriában.
A beruházás megvalósítására létrehozott cég 49 százalékban a Magyar Fejlesztési Bank tulajdona. Az merikában bejegyzett HH Global Capital Partners 44 százalékot, a szintén amerikai Grubbi Investment Ltd. 5 százalékot birtokol, a fennmaradó 2 százalék kisrészvényeseké. (Index)

forrás: www.turizmuspanorama.hu