Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Matrjoska baba helyett inkább fekete hollót!
2007. június 21.

Gondolatébresztő, egyúttal kapcsolatteremtő beszélgetést kezdeményezett Budapest Főváros Önkormányzatának két prominens képviselője: Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes és Bojár Iván András városarculati tanácsnok a sajtó képviselőivel.

Ezen többek közt elhangzott, hogy új Budapest brand kialakításán dolgoznak, valamint jelentős mérföldkőnek tekintik a 2008-as esztendőt, amikor a Reneszánsz Évét tartják Mátyás király trónra kerülésének 550. évfordulója kapcsán.

Erre az időre a Városházán igencsak merész álmokat szövögetnek: szőlőültetvényeket szeretnének a Várhegy oldalában, ahogy egykor, több száz éve is volt, valamint reneszánsz kori búzaszemek újravetését tervezik, amely szintén különleges és egyedülálló nevezetesség lesz - már ha sikerül.

A városarculatért felelő tanácsnok-művészettörténész azt is kifejtette, elege van a Várban a matrjoska baba és mindenféle más, oda nem való ajándéktárgy árusításából, nem érti, miért nem a Vár egykori, uralkodó lakóira utaló tárgyakat vásárolhatnak városnéző útjuk során a budai Várhegyet felkereső turisták.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország