Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Debrecen: több parkolóhely, gyorsabb kijutás a repülõtérre
2007. június 19.

Újabb fejlesztéseket valósított meg az Airport-Debrecen Kft. a tavaly több mint 40 ezer utast fogadó Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

Az állandó vámúttal és nemzetközi légi határátkelőhellyel rendelkező repülőtéren folytatódott a parkolók bővítése. A 369 személygépkocsi és 16 busz várakozását biztosító parkolót térítésmentesen használhatják a Debrecenből utazók, illetve az ide érkezők. Az utasparkoló mellett 2007 nyarára elkészült a szolgálati parkoló is, mely 61 gépkocsi befogadására alkalmas.

Tovább folytatódott a repülőtér biztonsági rendszerének kiépítése is, a légikikötő teljes területén járőrutat építettek ki. A 2006-ban 3500 m2 nagyságúra bővített utasforgalmi terminál számítógépes utas- és poggyászkezelési rendszerrel működik, az utazók 6 check-in pultnál vehetik fel beszállókártyájukat. A napokban elkezdték egy új bekötőút építését, amely jelentősen lerövidíti az utasterminálhoz vezető reptéri utat. Az útépítés miatt és a jelenleg még használatos régi bekötőútnál is folyamatos a terület rendezése.

A terminálban megkezdődött a vendéglátó-egységek, ajándékbolt és duty-free shop kialakítása, így további szolgáltatásokkal bővült a reptér kínálata. A repülőjáratok biztonságos üzemanyag ellátása is megoldódott azzal a tenderrel, amelyet a Total Hungária nyert meg.

Az Airport-Debrecen Kft. és az Országos Mentő Szolgálat egy 4000 négyzetméteres légibázis kialakításáról is megállapodott, így a jövőben még biztonságosabb körülmények között dolgozhatnak a légimentők.

forrás: www.turizmusonline.hu , további info: http://www.airportdebrecen.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Debrecen
Magyarország