Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Fedezze fel a világot a Lonely Planet útikönyvekkel!
2007. május 24.

A Park Könyvkiadó évek óta ad ki utazással foglalkozó könyveket, gondoljunk csak Az utazás enciklopédiái sorozatra vagy a Párizs, New York, Róma, Madrid vagy London zsebkönyvekre. A kiadó újabb, az eddigieknél összehasonlíthatatlanul nagyobb vállalkozásba kezdett ezen a területen: útikönyvsorozatot indított.

Az első Lonely Planet útikönyv 2003-ban jelent meg magyarul, az eredeti sorozat története azonban több mint 30 évvel korábban kezdődött. Az 1970-es években két lelkes ausztrál utazó, az éppen friss házas Tony és Maureen Wheeler indították el, akik egy kontinenseken átívelő utazást tettek Londonból Ázsián keresztül Ausztráliába. A hosszú út után annyian ostromolták őket a kérdéseikkel, hogy úgy döntöttek, könyvet írnak tapasztalataikról. Így jelent meg az Olcsón Ázsiában című könyv, amely helyi bestseller lett, s a szerzőket újabb utazásokra, egyben újabb útikönyvek megírására és kiadására sarkallta. A második kötet, a Fillérekért Délkelet-Ázsiában, egy 18 hónapos túrát követően íródott, és minden idők legnépszerűbb útikönyve lett.
A mai napig Wheelerék a Lonely Planet kiadó tulajdonosai, és az ausztrál útikönyvsorozat nemcsak hazájukban, de az egész világon hírnévre tett szert. A tulajdonosok maguk is rengeteget utaznak, mindamellett immár 400 munkatársuk dolgozik melbourne-i, oaklandi, londoni és párizsi irodájukban. Százötven tapasztalt szerzőjük járja a világ minden szegletét, könyveik száma 650 fölött van. A Lonely Planet márka nemzetközi elismertségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a világsajtó rendszeresen az ő szakértőihez fordul az utazással kapcsolatos legfrissebb információkért.

A sorozat angol nyelven Magyarországon is régóta jól ismert a rendszeres utazók körében, a magyar kiadás egy hosszú évek óta meglévő igényt elégít ki.
Eddig megjelent kötetek: Thaiföld (2 kiadás), Horvátország (2 kiadás), Ausztria (elfogyott), Kenya, Ciprus, Portugália, Olaszország, Egyiptom, Málta és Gozo, Kanári-szigetek, Kuba, Tunézia (2 kiadás), Skandinávia, Spanyolország, Franciaország, Toszkána és Umbria, Japán, Írország, Ausztrália keleti partvidéke, Jordánia.

Előkészületben: Nyugat-Balkán, Balti államok, Görög szigetek

Lonely Planet - a naprakész útravaló

Adatgazdagság és megbízhatóság
Amennyire ez rohamosan változó világunkban egyáltalán lehetséges, az adatok gazdagsága és megbízhatósága a Lonely Planet legfőbb erőssége. Részletekbe menő információkat ad menetrendekről, jegy- és egyéb árakról, nyitvatartási időkről, hasznos internetcímekről és telefonszámokról. Segítségével az utazó alkalmasint a sarki fűszeres nyitvatartási idejéről is tájékozódhat. Útvonalajánlatok, sportolási és túralehetőségek, gyerekprogramok kellő részletességgel találhatók meg benne. A Lonely Planet a tervezéstől a hazautazásig szinte minden kérdésére választ ad.

Rendszeres frissítés
A Lonely Planet könyvek szerzői tapasztalt, széles látókörű utazók. Maguk járják be az országokat, amelyekről írnak, így mind az első, mind a későbbi kiadásoknál személyesen szerzett információkkal szolgálnak.

Objektivitás
Az információk elfogulatlanságát biztosítja, hogy a könyvek nem tartalmaznak idegenforgalmi reklámokat. A szerzők nem fogadhatnak el ingyenes szolgáltatásokat azért, hogy cserébe kedvező színben tüntessenek fel egy szállodát, éttermet vagy bármely más szolgáltatást.

Széles választék
Akár filléres alapon utazik valaki, akár bátrabban költekezhet, a Lonely Planet útikönyvben meg fogja találni a kedvére való szállás- és vendéglátóhelyet leírással és elérhetőségekkel!

Térképek
Valamennyi útikönyv közül a Lonely Planet könyvek tartalmazzák a legtöbb térképet, amelyeket, mint minden más információt, a szerzők folyamatosan ellenőriznek.

Kisszótár
Minden Lonely Planet könyvben van egy kisszótár, amely az adott nyelv legfontosabb szavait, a nyelvtani alapokat és kifejezéseket tartalmazza.

Háttér-információk
Minél többet tud az utazó a helyről, amelyet meglátogat, annál élvezetesebben töltheti ott az idejét, és annál kevésbé érhetik kellemetlen meglepetések. A Lonely Planet útikönyv bemutatja a helyiek szokásait, etikettjét, történelmét, részletes leírást ad a természeti és éghajlati viszonyokról, szól a vallási és kulturális életről, a politikai helyzetről.

Tartós kivitelezés
A Lonely Planet kivitelében is úgy készül, hogy kiállja a kalandos utazás próbáját. Kötése biztosan tart, felépítése könnyen áttekinthető, így egyszerű használni, és - mindig kéznél van.

www.parkkiado.hu Vevőszolgálat: 346-0570, E-mail: info@parkkiado.hu