Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Klímaváltozási adó
2007. május 07.

Az Andorrai Fejedelemség történetében először hamarosan adót vetnek ki, méghozzá az éghajlatváltozás miatt kieső bevételek pótlására.

A Pireneusok csúcsai között megbúvó törpeállam mostanáig igazi síparadicsomnak számított, és a téli sportokra épülő turisztikai ipar adta a nemzeti össztermék 80 százalékát. A felmelegedés miatt azonban egyre kevesebb a hó, a síturizmusból így évről-évre kevesebb bevétel várható.

Pintat Santolaria kormányfő 13 százalékos vállalati nyereségadót javasol kivetni a hanyatló turizmus költségvetési hatásának ellensúlyozására. A kormányfő bízik benne, hogy országa végül jól jön ki az klímaváltozási válságból, és "a gazdaság teljesítménye 2020-ig megduplázódik" - mondta Santolaria a Der Spiegel című hamburgi hírmagazin honlapján megjelent cikk szerint. Eltörölne ugyanis egy régi törvényt is, amelynek értelmében andorrai vállalatban külföldi nem szerezhet egyharmadnál nagyobb tulajdonrészt, az intézkedés hatására pedig hosszú sorokban kígyóznának a külföldi befektetők. (www.greenfo.hu)

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Andorra la Vella
Andorra