Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Valentin napi romantika Londonban
2007. február 07.

Utazás ajándékba a Rómeók és Júliák kései leszármazottainak, de mit csináljanak, ha megérkeztek?

London számos tekintetben ideális uticél. Legyen szó akár egy hosszabb vakációról vagy egy-egy rövidebb hétvégi látogatásról, a brit világváros mindig izgalmas és feledhetetlen kulturális, szabadidős és sport programok széles tárházával várja az ide látogatókat. A British Airways most a nyüzsgő metropolisz egy másik arcát, a romantikus Londont mutatja be mindazoknak, akik még nem döntötték el, hogy mivel is lepik meg kedvesüket a közelgő Valentin nap alkalmából. Romantikus programok az online bevásárló kosarunkban? Egy kattintás és irány London!

London az az aktív, világpolgároknak való város, ahol mindenki talál magának izgalmat és ahol szinte kimeríthetetlen azon elfoglaltságok sora, amelyet párunkkal és választottunkkal együtt tehetünk vagy tekinthetünk meg. A város az éjszakai élet számos irányzatát és trendjét adta a világnak. Stílusos és meghitt éttermei és pub-jai messze földön híresek, színházainak előadásai lenyűgözők, parkjai ideálisak a meghitt romantikus sétákhoz, nevezetességei pedig felejthetetlen élményt nyújtanak az ide látogatók számára.

A Valentin nap idején a Londonba látogatók a következő programok közül választhatnak önmaguk és kedvesük számára:

A Londoni Filharmonikus Zenekar koncertje a Queen Elizabeth Hall-ban
A február 14-én 19.30-kor kezdődő koncert talán a legkiválóbb Valentin napi ajándék, már-már egy igazi romantikus szerenád. A valaha írt legromantikusabb operák válogatott duettjeinek sokasága és áriái mellett romantikus zenekari művek dallamait is élvezhetjük. Felcsendül az örök kedvenc Puccini és Bizet számos romantikus műve, de a repertoárban mindig van egy-két meglepetés darab is.

Londoni Divathét
A Brit Divat Tanács által rendezett esemény keretében, február 12-től 16-ig kiváló alkalom nyílik arra, hogy egy top modellel vagy híres tervezővel is találkozhassunk. Ez a nagyszabású kétévente megrendezésre kerülő divat esemény már a 2007-es őszi / téli kollekciót mutatja be a Nemzeti Természettudományi Múzeumban, a Cromwell Road-on.

A Valentin napi álarcosbál
Február 10-én, vasárnap 20 órától a maskara lelke visszatér a modern Shoreditch városrészbe, ahol ez az elbűvölő és felejthetetlen Valentin napi esemény immár második éve kerül megrendezésre a Tab Centre-ben. Az esti szórakozáson élő kabaré, cirkuszi előadók, tűznyelők, mágusok, fizikusok, tánczenekarok és D.J.-k lépnek föl, az esemény bevételét pedig beteg londoni gyerekeket gyógyító intézményeknek utalják át az álarcosbál szervezői.

Valentin éj a Tower Bridge-en
A Tower Bridge, amely talán a legcsodálatosabb és legismertebb híd a világon, 1894 óta öleli át a Temze két partját. London legjellegzetesebb műemléke Valentin napon 18:30-kor "megnyitja kapuját" a romantika kedvelői előtt. Valentin nap éjszakáján az ide látogatók felmehetnek a lenyűgöző Viktória korabeli lépcsőfeljárón a híd felső átjárójára, amely 45 méter magasan ível át a Temze felett.
A párok innen élvezhetik a káprázatos kilátást, akár keletre akár pedig nyugatra tekintenek a londoni égbolton, amikor kettesben sétálnak át az átjárón közben egy zongorista élő zenéjét hallgatva, aki csak az ő tiszteletükre játszik. A párok egy pohár pezsgővel koccinthatnak egymás egészségére.

Valentin nap a Középkori Bankett étteremben
London egyik legújabb éttermében, a Középkori Bankett-ben egy lenyűgöző ötfogásos gyertyafényes vacsora keretében tölthetjük el a Valentin napot. Kapunyitás 19.45-kor, gyertyafényes vacsora, majd tánc a program reggelig. A St. Katherina Dokk a háttérben különleges díszletet ad mindehhez, így az itt eltöltött hangulatos este biztosan emlékezetes marad a párok számára.

Pezsgős körutazás a London Eye-on Valentin éjjelén
London Szeme, a világ legnagyobb óriás kilátó kereke szinte mindig lenyűgözi azokat, akik innen tekintik meg London nevezetességeit. A kilátókerék kapszulái számos esetben adnak otthont esküvőknek és eljegyzéseknek is. Valentin éjjelén a párok egy 40 perces utazást tehetnek a Temze fölött és pezsgővel koccinthatnak miközben a kerék 135 méterrel a város hangulatos fényei fölé emeli őket.

Ezen programok egy része ingyenes, a többit és az utazást pedig akár egyetlen kattintással is lefoglalhatják a párok a British Airways internetes oldalán, a ba.com oldalon.

forrás: British Airways

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
London
Nagy-Britannia