Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Port Aventura

A Tarragona és Salou között elhelyezkedő Port Aventura élménypark a maga nemében egyedülálló Európában. A Port Aventura tulajdonképpen nem más, mint egy "tematikus park", vagyis egy óriási területen elhelyezkedő vidámpark, ahol akár egy hetet is el lehet tölteni anélkül, hogy megunnánk. Hogy egyáltalán felmérhessük a lehetőségeket, a legjobban tesszük, ha kezdésnek mindjárt körbeutazzuk a parkot kisvonattal. Vasutazva egy nap alatt bejárhatja a világot! A park területe öt különböző "földrészre" van osztva: Mediterránea, Polinézia, Kína, Mexikó és a Vadnyugat elképzelt világa elevenedik meg előttünk. Még felsorolni is nehéz lenne, annyi attrakció van itt: megtalálhatók a hullámvasutak mindennemű fajtája, a legkisebbeknek valótól a felnőtt félelem-fokozatúakig, mint például a "Kínában" található Dragon Khan, mely az egyetlen 8-csavaros hullámvasút a világon. A szabadesés élményében lehet részünk a Hurakan Condor segítségével. Ehhez az "áldozatot" 42 emelet magasra viszik, egy csőbe helyezik, majd egy ősi áldozati legenda történetébe burkolva 112 kilométeres sebességel a mélybe taszítják. Aki azonban úgy érzi, hogy még nem készült fel teljesen a gravitáció legyőzésére, az nyugodtan élvezheti valamelyik vízi show-műsort, vagy a minden este megrendezett nagyszabású tűzijátékot, de betérhet egy country-kocsmába is. Éhét-szomját pedig egészen biztosan csillapítja majd a 34 étterem és bár valamelyike. Akinek pedig mindez nem elég, az gyorsan hűtse le magát a Port Aventurával egybeépült Caribe Aquatic Parkban.
Ennyi élmény után a park saját hoteljeinek valamelyikében, vagy például a közeli Salou városkában hajthatjuk álomra fejünket. A kedves, mégis elegáns üdülőhely, Salou új építésű, széles tereivel, pálmafákkal övezett tengerparti sétányaival ideális úti cél lehet. Gyermekekkel utazóknak amúgy jó tudni, hogy a szállodák itt olyannyira családbarátok, hogy szinte mindenhol eleve bent van 2 db gyermekágy a szobákban, a szállásért és az ellátásért pedig csak a második gyermek után kell fizetni, azt is féláron.
A park egyébként mindössze egy órára van Barcelonától, így oda ugyanúgy ellátogathatunk, ha épp kultúrára szomjazunk - főleg, mert nagyon jó és olcsó a közlekedés Port Aventura és Barcelona, vagy akár a gironai reptér között vonattal vagy akár busszal.

Kapcsolat:
http://www.portaventura.es