Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Etiópia

Hivatalos név: Etióp Demokratikus Szövetségi Köztársaság Időzóna: GMT+02:00
Anyanyelven: Yatyopya Dimokrasiyawi Ripublik Autójelzés: ETH
Államforma: köztársaság Pénznem: etióp birr (ETB)
Főváros: Addisz-Abeba Elektromosság: -
repülőjegy foglalás szálláshelyek Ide utaznék
Leírás |  Utazási információk |  Fontosabb telefonszámok |  Földrajz, gazdaság
Leírás
Az egyszer titok övezte ország jelenünkben tárulkozik fel a kíváncsi utazók részére. Az Etiópiában való utazás nem mindenkinek lesz a kedvence, tekintve, hogy nincs sok turista útvonal és az elektronius levelek ellenőrzésének sebessége megközelíti a galambposta sebességét.
Viszont a táj szemet gyönyörködtető, az emberek vendégszeretőek, a történelem közelsége pedig a levegőben érezhető, és nem nyüzsögnek a turisták.

tömegdemonstrációk elfordulhatnak a politikai nyugtalanság miatt, ezért ha ide szeretnénk utazni, kísérjük figyelemmel az eseményeket, hogy ne érjen bennünket meglepetés.

Utazási információk
Nemzetközi repülőterek

Addis Abeba, Bahir Dar.
Fontosabb telefonszámok

Ország előhívó: 251
Földrajz, gazdaság

Népesség adatok

Lakosság: 50 000 000 fő
Népsűrűség: 44.20 fő/km2
Nyelvek: amhara, angol, galla, tigre, olasz.
Népcsoportok: galla (40%), amhara, tigre (37%), egyéb (23%).
Vallások: kopt (50%), mohamedán (45%), törzsi vallású (5%).
Földrajzi, természeti adottságok

Terület: 1 130 138.00 km2
Nagyobb települések: Addis Abeba (Addisz-Abeba) 1 739 000, Dire Dawa 122 000, Gonder 81 000 Nazret, 77 000, Dese 72 000, Harar 63 000, Mekele 63 000, Jima 60 000, Debre Zeyt 56 000, Akaki 55 000, Bahir Dar 55 000.
Legmagasabb pontok: Ras Dashen 4620 m.
Főbb folyók: Kék-Nílus (Abbai), Shebele, Omo.
Főbb tavak: Tana-tó, Abaya-tó, Chew Bahir (Stefánia)-tó (sóstó).
Földrajz

Központi része a 2500 m magas Etióp - magasföld hullámos fennsíkja, amelyből 4000 métert meghaladó csúcsok emelkednek ki. Északkeleten fekszik a Danakíl - mélyföld félsivatagi vidéke, délkeleten az óceán felé fokozatosan alacsonyodó, bazalttal borított szomáli lépcsősvidék határolja.
Gazdaság

Egy főre jutó GNP: 110 USD

agrárország.
Kapcsolódó cikkek
Megtalálták Sába királynőjének aranybányáját?
Ha igazak a feltételezések, egy véletlen régészeti felfedezés jóvoltából megtudhatjuk, honnan származott Sába királynőjének legendás gazdagsága.A British Museum egykori kurátora, dr. Louise Schofield régész a közelmúltban úgy döntött, felfedezi Etiópiában Tigray térségét. Amit ott talált, minden elképzelését felülmúlta.Útja során eljutott egy régen felhagyott bányába, amelyet meglehetősen különösnek talált. A bányában észrevett egy hat méter magas kő sztélét, amelyre a nap és a holdsarló alakját vésték: ezek Sába királynő birodalmának jelei.Dr. Schofield alaposan megvizsgálta a követ, és talált egy sábai nyelvű feliratot. Ezek alapján a kutató úgy gondolja, hogy ez volt az a bánya, amely Sába királynőjének mérhetetlen gazdagságát adta évezredekkel ezelőtt.A Bibliában, a Koránban és az etiópok szent könyvében, a Kebra Nagastban egyaránt meg van írva, hogy háromezer évvel ezelőtt Sába királynője megérkezett Jeruzsálembe, és Salamon királyt rengeteg arannyal és főszerek tömkelegével halmozta el.Ugyancsak a legendás királynő volt az, aki találós kérdésekkel tette próbára az uralkodó bölcsességét. A legenda szerint később a király és a királynő szerelembe estek, és fiuk született: Menelik, Abesszínia későbbi királya.Az Observer híre szerint a királynőt "lenyűgözte Salamon bölcsessége és a birodalmának fénye. Amikor a királyi udvarból távozott, 120 talentum, vagyis 4 és fél tonna aranyat adott a királynak."A Tourism Review értesülései szerint hamarosan elkezdődik a bánya régészeti feltárása Dr. Schofield irányítása alatt, a közelben egy templom romjait és egy csatamezőt is felfedeztek. A környékbeliek már régóta keresgéltek aranyat egy közeli folyóban, de arról nem volt tudomásuk, hogy egy kincsesbánya közvetlen közelében élnek.A felfedezéstől azt remélik Etiópiában, hogy nőni fog a turisták érdeklődése a terület iránt. Ugyanakkor a közelmúlt eseményei azt mutatják, hogy a közbiztonság javítása terén még sokat kell tennie az országnak.