Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Sevilla

Általános leírás

Sevilla, az andalúz főváros művészetével, építészetével, egyedi hangulatával, klímájával, zenéjével azonnal elvarázsolja, magával ragadja az ide látogatót. Sevilla egyesíti magában mindazt, ami Spanyolországról az eszünkbe jut: szikrázó napfény, különleges keresztény - mór műemlékek, különböző kultúrák színes kavalkádja, olaj - és narancsfa ligetek, sherry, flamenco, bikaviadalok, Carmenek és Don Juanok... Ami azonban Sevillát igazán megkülönbözteti a világ bármely más városától az a mindent látható, mindenhol jelenlevő vibráló életérzés és élni akarás. A csodálatos andalúz főváros az év minden szakában várja a látogatókat!
Andaluzia fővárosa, Sevilla a Guadalquivir két partján, Madridtól 541 km távolságra, termékeny síkság közepén fekszik. A római időket követően a vandálok, majd a nyugati gót királyok fővárosa, később a mórok jelentős székhelye, 1248-tól pedig a kasztiliai királyok székvárosa. Fénykora a felfedezések korára esett. Mára milliós ipari nagyvárossá lett.
Közlekedés

Vonattal Madridból reggelre praktikus ideérni, de más időpontokban és városokkal is jó az összeköttetés, mivel az AVE (gyorsvasút) két és fél óra alatt ideér. Bővebb információ: www.renfe.es.
Ajánljuk

Katedrális és a Giralda
A moszlim idők mecsetje szolgált alapul a gótikus, öthajós, 116 m hosszú, 76 m széles, 40 m magas templomnak, amelyet 1502 és 1519 között építettek. A Giralda eredetileg minaret volt, a Narancsudvar körüli épületekből kolostor lett. Ezért a stíluselemek között megtaláljuk a mór építőművészet gyöngyszemeit is. Belsejében reneszánsz síremlékeket, faragványokat, táblaképeket, festményeket és sámtalan más kincset találunk.

Alcazar
A mór építészet csodája és a kalifák gazdagságának jelképe, 1988 óta a világörökség része. Az építést folytatták a keresztény királyok is. Egy hatalmas palotanegyedet képzeljünk el belső udvarokkal, kertekkel, intrikákra alkalmas pavilonokkal és zugokkal, amelyeket széles sétányok kötnek össze. Először az Igazságügyi palota mór termei nyűgöznek le, mellette kertek szökőkutakkal. A volt gyarmatügyi hivatal következik, benne a királyi kápolna. Itt fogadta Izabella Kolombuszt. Szemből nyílik a kalifátus remeke az igazi Királyi palota egymásba nyíló hatalmas termeivel, belső udvaraival. Az Oroszlán udvarból nyílik a királyok hálószobája. Másik oldalon a követek hatalmas kupolás terme a mór díszítőművészet minden csodájával. Azután további termek következnek. A kert sétányait elképzelhetetlen mennyiségű virág díszíti, a citrom- narancs- stb. ligetekben barokk, reneszánsz épületek, egyikben Kegyetlen Péter kegyencnőjének fürdői.

Casa del Pilatos
Nyitva 9-től 13 ás 16-tól 19 óráig.
Állítólag Pilátus jeruzsálemi házának másolata. A XV. század végén épült mudéjar stílusban, gótikus és reneszánsz elemekkel. Fehér márvány és színes – főleg kék – csempe a fő építőelemek, patio, galéria, antik szobrok, lenyűgöző díszítések. Gyönyörű.

Casa Lonja
A Plaza Triumfo és a katedrális között egy kétszintes, a XVI. Század második felében épült épületben a délamerikai spanyol hódítás relikviáit láthatjuk.

További látnivalók
A festészetet kedvelők ne hagyják ki a Murillo házat. A Calle de la Sierpes a sevillaiak Váci utcája. Sok mudéjar stílusú palota (Lebrija gófnőé, Alba hercegeké) érdemel említést. A Plaza del Toros fehér karéja a bikaviadalok helye, a hajdani mór védőbástya Torre del Oro a tengerészeti kiállításnak ad helyet. Érdemes megnézni az olimpiai stadiont és az 1992-es világkiállítás területét is. Végül sétáljunk egyet a hatalmas Mária Lujza parkban. Sétányok, növényházak, szökőkutak, pavilonok, teszik élvezetessé. Etessék meg a galambokat a Plaza de Americán, és persze látogassák meg a Plaza de Espanat, ahol a Csillagok háború 2. részét forgattásk.
Étkezés

Sevillában szinte minden sarkon találhatunk éttermeket és bárokat.
A látnivalók közelében minden drágább, de a Plaza de Armas környékén olcsóbban étkezhetünk.