Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Makrigialos

Általános leírás

Makrigialos Észak-Görögországban a magyar utazók által jól ismert Olymposz Riviérán, Thesszalonikitől kb. 40 km-re délre, valamint Katerinitől 20 km-re északra helyezkedik el. Makirigialos neve, mely hosszú partot jelent, jól tükrözi a kialakult különböző homokos strandokat, amelyekkel rendelkezik.
Az ide utazókat tiszta levegő, festőien szép zöld természet, hosszú lassan mélyülő homokos tengerpart várja, mely mentes az üdülőhelyek megszokott zsúfoltságától. Makrigialos partszakaszát "kék zászló" díjjal tüntették ki. Ez egy nemzetközi elismerés a víz minőségét és a tiszta strandokat illetően. A hely kis túlzással egy "mini földi paradicsom".

Az üdülőhely még őrzi tipikus hamisítatlan halászfalu jellegét. Barátságok szövődhetnek az itt lakókkal, akik nyíltszívű, könnyen barátkozó emberek. Kedvességükkel, vendégszeretetükkel visszavonzzák azokat, akik már egyszer nyaraltak e bájos helyen.

A tengerparti úton végigsétálva, meglátogathatók az ókori romjai, mely híres Nagy Sándor hadjárataiból és fontos csata színhelye volt.
A szabad levegő újabb energiákat szabadít fel, csodálatos élményekkel ajándékozza meg a vendégeket. Ez igazi helyi sajátosság.
Nagyszerű helyszíneket találhatnak, ahol gyönyörködhetnek a természetben.
A friss tengeri levegő, illetve a vidék zöldjének oxigéndús levegője, a természet nyugalma üdítően hat.
Hosszú, homokos szabad strandjai vannak.
Minden nap más és más tengeri öböl várja a nyaralókat:
Afrodite Beach, Pydna Beach, Venus Beach, Robinson Beach, Pirgos Beach, Agiannis Beach.

A hangulatos tengerparti tavernákban és kávéházakban kellemesen telik az idő, a strandok nyugágyain pedig felhőtlenül élvezhetik az enyhén fújdogáló szellőben a napsütést. Az éjszakai szórakozóhelyek is mind itt a tengerparton találhatóak.
Különféle animációs programokon és fakultatív kirándulásokon lehet részt venni.
Ajánljuk

Tengeri wellness fövenyfürdő:

Makrigialos közelében igazi turisztikai érdekességre bukkanunk, egy tengeri sólepárlóra.
A hely kettős funkcióval bír: a hófehér domb látványa mellett a gyógyulni vágyók is megtalálják számításukat, hiszen az ottani tengeri iszap különösen ajánlott ízületi elváltozások, reumatikus betegségek kezelésére, bőrfeszesítésre, regenerálásra és vitalitásra.
A tengeri sókristály kitűnő a cellulutisz ellen. A tengerpart levegője, a sós tengervíz, a napfény felüdülést nyújtanak légzőszervi-, illetve bőrbetegségek esetén.
Újfajta testérzés élményével gazdagodhat. A környezet kiváló hatással van a szervezetre.
Jószerivel egy természetes környezetben zajló relaxáción esik át a látogató.
Vásárlás

Érdekes színfolt a pénteki heti piac, mely nagyon kedvelt a turisták körében. A piacon a már ismert növényeken, zöldségeken, olívabogyón kívül, különleges gyümölcsök és halak is megtalálhatóak.
Egyéb

Sport és szórakozás:
Sportpályák /foci, kosár, tenisz/ használata ingyenes, csak sporteszközt kell vinni. A Pydna-beachen strandröplabda van. A hangulatos tengerparti sétányon számos hal-taverna, diszkó-klub, kávézó található. Horgászási lehetőség, a hagyományőrzés alap pillére a júliusban egy alkalommal megrendezendő izgalmas Kagylófesztivál.