Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Salamanca

Általános leírás

A spanyol fővárostól kb. 200 km-re fekvő kisváros, -Salamanca- pezsgő hangulatáról és aktív egyetemi életéről híres. Éjjel-nappal nyüzsög a város, helyiek, turisták és rengeteg diák élvezi a salamancai létet.
Ajánljuk

A salamancai egyetem 1220-ban nyitotta meg kapuit a tanulni vágyó diákok előtt és azóta csak úgy özönlenek az egyetemisták nem csak Spanyolország más térségeiből, hanem sok más országból is. Évente több, mint 30.000 diák érkezik Salamanca-ba spanyol nyelvet tanulni! (a legtöbben Amerikából jönnek)

A város talán két legszebb pontja a Plaza Mayor és a La Casa de las Conchas, melynek homlokzatát nem kevesebb, mint 350 kagylóhéj díszíti. Persze ez a megítélés egy szubjektív vélemény, Salamanca városa ezeken kívül számos egyéb szépséget rejt.

Egy kiadós városnéző séta után érdemes beülni a főteret (Plaza Mayor) övező kávézók teraszának egyikére és egy itóka és tapas mellett szemlélődni, csupán csodálni a salamancai létet.

Turistaként persze nem hagyhatjuk ki az ajándékboltokat sem, ahol biztos hamar feltűnik, hogy mindenfelé béka figurák köszönnek vissza. De miért pont egy béka a város jelképe és mi az "üzenete"?

A salamancai egyetem gazdagon díszített homlokzatán található egy béka, melyet azonban nehéz kivenni az apró részletek közül. A monda szerint, aki segítség nélkül megtalálja a békát, annak szerencséje lesz.