Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Limassol

Általános leírás

Lemesos (Limassol) A szőlőskertek szívében

Ciprus második legnagyobb városa, Lemesos, hangulatos kozmopolita hangulatú település, amely a sziget legfőbb kikötője, továbbá a helyi borászati iparág központja, ráadásul lüktető tengerparti nyaralóhely is egyben.

Lemesos elsősorban azért olyan lüktető hangulatú város, mert lakói, a lemesosiak imádnak szórakozni. Nem véletlen, hogy éppen itt rendezik meg a sziget két legfontosabb fesztiválját, a pünkösd előtti Karnevált, amikor egymást érik a jelmezbálok, a felvonulások és az ünnepségek, továbbá a szeptemberi Borfesztivált, amikor a helyi borászatok jóvoltából minden vendég annyi bort ihat szabadon, amennyi csak belé fér.

A mai Lemesos a sziget két, egykor legfontosabb királyvárosából, a településtől keletre fekvő Amathousból, illetve a nyugatra fekvő Kourionból alakult ki, amint az az alapos régészeti feltárásokból is látható. A varázslatos környezetben fekvő ősi Kourion Színházban manapság koncerteket és színházi előadásokat rendeznek nyaranta.
A középkorban Lemesosban vette nőül Oroszlánszívű Richárd Navarrai Berengariát, akit Anglia királynőjévé is koronázott. Később a keresztes lovagok a városközponttól nyugatra, a Kockabástyánál rendezték be főhadiszállásukat. A ma Kolossi néven ismert középkori kastélyban a lovagok a borkészítés fortélyait is gyakorolták, ők készítették a világ első, saját néven ismertté vált borát, a Commandaria édes desszertbort.

A mai Lemesos tengerparti üdülőhely tízmérföldes tengerparttal, nyüzsgő üzletekkel, megszámlálhatatlan számú tavernával, étteremmel, és olyan változatos éjszakai élettel, ahol mindenki megtalálja a kedvére való szórakozási lehetőséget.
A városban feltétlenül érdemes megtekinteni a várat, amely otthont ad a Ciprusi Középkori Múzeumnak, a Körzeti Régészeti Múzeumnak, a Népművészeti Múzeumnak, a Lemesosi Városi Művészeti Galériának és a Városi Parknak is.
A város közelében található a szelíd Germasogeia-gát, amely a horgászok egyik kedvelt helye, illetve az Akrotiri-sóstó, amely több ezer vándormadár számára biztosít telelőhelyet, és még többnek nyújt pihenőt tavasszal és ősszel a nagy vándorlás folyamán. A közeli hegyek lábánál takaros falvak élik évszázadok óta megszokott, nyugodt életüket.
Ajánljuk

Tavasszal részt vehet a helyi karneválon:Csodás színkavalkád, változatos jelmezek, fantasztikus jelmez-bálok, és vidám partik... És mindezt egy változatosan virágzó környezetben.

Nyáron kezdődik a Limassoli Fesztivál, melynek különböző rendezvényei, zenei, tánc- és színházi programok a történelmi múltú épületek falai közt különleges élményt nyújtanak.
Ősszel tartják a borfesztivált a városban.
Télen is minden hotel, étterem, taverna, színház és koncertterem nyitva van, és óriási kínálattal várják a vendégeket. A közeli Troodos hegyen síelhet és mindössze egy órával később egy védett teraszon napozva szürcsölheti italát.