Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék La Manga del Mar Menor

Általános leírás

Murcia tartománynak több mint 200 tengerpartja van, köztük La Manga vált közkedveltté és fontossá a turisták számára. Murcia a régió fővárosa, és a Segura folyó mentén található. La Manga nevét a földnyelv formájára utaló manga - ujj, kar - szó után kapta. A napsütéses órák száma 3000 körüli évente, s így a tengervíz hőmérséklete is nagyon kellemes. A különleges természeti adottságoknak köszönhetően kapta a partszakasz a Costa Cálida, azaz a Meleg Part elnevezést.

La Manga 22 km hosszú nyitott földsáv, amely kettéválasztja a Mar Menor -t (Kis Tenger) a Mar Mayor-t (Nagy Tenger, azaz a Földközi-tenger). A földnyelv legkeskenyebb pontja mindössze 100 méter, legszélesebb pontja 1,5 km széles. A sekély, nyugodt vizű Mar Menor valamennyi vízi sport számára ideális terepet biztosít. Spanyolországban ezt a területet nyilvánították elsőként Estación Nauticává, azaz vízi sportokra alkalmas területté.
Ajánljuk

A La Manga, a Földközi-tenger egyik legfontosabb turisztikai központjaként számos pihenési és szórakozási lehetőséget kínál az üdülők számára. A szálláslehetőség tekintetében a tengerparti hotelek, apartmanok bősége zavarba ejtő. A nyári hónapokban éttermek, bárok, bevásárló központok, valamint éjszakai szórakozóhelyek nagy számú kínálata elégíti ki minden réteg igényét.