Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Val di Fiemme

Általános leírás

Val di Fiemme a világ sífutósportjának egyik központja.1991 és 2003 után 2013-ban is Val di Fiemme lesz a házigazdája az északi sí világbajnokságnak. A nagyjából 35 kilométer hosszú völgy Trentino tartományban található, nem messze a Fassa-völgytől, vagyis a Val di Fassától.
Val di Fiemme 150 kilométeres sífutópálya-hálózattal dicsekedhet, a központi stadion Lago di Tesero településen található. Emellett a völgy fontos városa Cavalese, ami több száz éves történelmi múlttal bír, valamint Predazzo amit a legtöbben a síugrósáncról ismerhetnek.

Szerencsére az alpesi sízők is jól érezhetik magukat Val di Fiemmében. A völgy két oldalán összesen 5 síközpont épült, amelyekben összesen több mint 100 kilométernyi sípályát lehet használni. A szezon a modern hóágyúrendszernek köszönhetően általában november végétől április közepéig tart.
Ezek közül a legfontosabb a Latemar sícentrum, amiről itt bővebben is lehet olvasni.

Val di Fiemme további síközpontjai:
Alpe Cermis - Cavalese városából lehet megközelíteni. Durván 25 kilométernyi sípálya található ezen a helyen, és érdekesség, hogy több mint a harmada fekete. Érdemes kiemelni a 225 méterről 860 méterre vezető völgypályát, ami 7200 méteres hosszával és 1350 méteres szintkülönbségével a haladó síelők egyik csemegéje lehet.

Bellamonte - Alpe Lusia - a legtöbb pálya a fahatár felett, az alpesi legelőkön található, széles, kellemes lejtésű, napos carving lejtőből van rengeteg. Az északi oldalon azonban vannak elég kemény fekete pályák is. A freeriderek általában ezt a síterepet szeretik a legjobban Val di Fiemmében.
Itt találkozik egyébként a Fiemme-völgy a Fassa-völggyel.

Passo Rolle - nem túl nagy síközpont, hiszen mindössze 10 kilométernyi kijelölt pályával rendelkezik, viszont a legalacsonyabb pontja 1877, míg a legmagasabb 2220 méteren található - ez a Val di Fiemme leghóbiztosabb terepe.

Lavazé-Jochgrimm - aprócska síközpont, főleg a családoknak lehet jó választás;

Snowpark Alpe Lusiában és Latemarban is található, gyerekeknek gyakorlóterasz az összes síterepen működik, szánkópályát a völgy több településén lehet találni.
A két napos vagy annál hosszabb ideig érvényes síbérletekkel ingyenes az uszoda Predazzoban és Cavaleseben, szintén ingyenes a jégcsarnok Cavaleseben, illetve a szabadtári korcsolyapálya Lago di Teseroban.

Val di Fiemme tagja a Dolomiti Superski síszövetségnek, vagyis a bérletek akár 1220 kilométernyi sípályára és 450 felvonóra érvényesek.