Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Arabba

Általános leírás

A síparadicsom 1450 és 3270 m között fekszik, és két részből áll: Marmolada és Arabba. Malga Ciapelából indul a kabinos felvonó, három szakaszban a Marmolada gleccserre, egészen 3270 m-ig (!). Innen széles és szépen kezelt lejtőkön juthatunk le a csákányos végállomásához. Itt kétfelé is mehetünk: vagy lemegyünk a csákányos aljáig vagy a kabinos középső állomásig (2950 m). Innen vezet le Olaszország egyik legszebb pályája (12 km hosszú) egészen Malga Ciapeláig, amely 1820 m szintkülönbséget hidal át. Innen további felvonók visznek át az Arabbai síterületre, ahol ülésesek, húzóliftek illetve egy kabinos is van. A pályák itt is szépen karbantartottak és minden nehézségi fokozatban megtalálhatóak. Ezekhez további 52 km sípálya tartozik, ebből 20 km a Marmoladai részhez.

A szezon végén, április 20-ához legközelebb eső szombaton szervezik meg minden évben a nosztalgikus telemark napot Marmolada lejtőin. Az érdeklődők a Rocca Marmolada síiskolában jelentkezhetnek.

Snowboardosok számára funpark is van, továbbá a pályák mellett egy buckapálya is ki van építve. Marmolada és Arabba bár két külön síterület, de egy síbérlettel besízhetjük a pályarendszereit. A szezon a gleccseren egész éven át tart, a nem gleccser területeken többnyire december elején kezdődik és április végéig tart. Arabba - Marmolada a Dolomiti Superski régió része és bekapcsolódik a Sella Ronda síkörhinta rendszerébe is.