Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Arco

Általános leírás

Az elegáns gyógyhely, Arco, a Rivától északra húzódó Sacra-völgyben fekszik. A jellegzetes táj a meredek sziklacsúcson tornyosuló erőd romjaival már messziről is felismerhető. A város legrégebbi negyede az Arco várának romjait őrző szikla lábánál bújik meg. Az óváros festői zugokkal, átjárókkal, kutakkal és kapukkal tarkított. Különösen hangulatosak a régi paloták és a kovácsoltvas kapuk. Arco friss levegője vonzza a hegyi kerékpározás és a sziklamászás kedvelőit. Minden évben itt rendezik meg a „Rock Master” elnevezésű nemzetközi sziklamászó versenyt.
A helyiek számára főként a mezőgazdaságnak és az iparnak volt nagy jelentősége, de az idegenforgalomra is nagy hangsúly fektettek. A település már a XIX. század második felében is ismert üdülőhely volt; mára a modern hotelek és fürdők otthonává vált. A hihetetlenül mérsékelt klímának köszönhetően Arcot Tirol Nizzájának is nevezik. A hegymászás, siklóernyőzés, sárkányrepülés, hegyi kerékpározás, íjászat, vitorlázás, szörfözés, úszás, horgászat, foci, futás, squash, tenisz, lovaglás csak néhány a helyben űzhető sportok közül.
Ajánljuk

Mindenképpen érdemes felkeresni az óvárosi részt, a Madonna delle szentélyét és a S. Maria Assunta templomot. Aki a természet szépségeiben szeretne gyönyörködni, ne hagyja ki a kb. 1 ha-os arborétumot, ahol a világ különböző pontjairól származó növénykülönlegességekkel találkozhat.
kapcsolódó ország
Olaszország
Olaszország ünnepi ajánlatok
Valutaváltó
EUR euró
HUF forint
Üzemanyagárak
Budapest
bármelyik ker.
95
Iránytű
europe asia australia australia africa north_america south_america antartica EURÓPA ÁZSIA AFRIKA ÉSZAK-AMERIKA DÉL-AMERIKA AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA ANTARKTISZ
Hasznos információk
Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
Utazók sarka
Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
magazin
NagyUtazás.hu
Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.
Kiemelt partnereink: