Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Glyfada

Általános leírás

Korfuvárostól 13 km-re, Pelekas lábánál északra, a Mirtiotissza öböltől délre terül el Glifada, a homokos strandjáról népszerű hely, melyet ezrével keresnek fel a napimádók. A sziget egyik leghíresebb fürdőhelyét találjuk itt, vagy ahogy a helyiek nevezik: "Az arany part". A Glyfada szó jelentése hullámzás, és nem véletlenül kapta ezt a nevet a partszakasz, ugyanis itt mindig hullámzik a tenger.
A strand vize sekély és átlátszó, a selymes homok pedig több mint 2 kilométer hosszan biztosít helyet a strandolásra és napozásra. Glyfada a szigetre látogatók kedvenc helye és nagy kiterjedése ellenére néha igen zsúfolt. Közvetlenül a tengerparton találjuk a hatalmas Grand Hotel Glyfada szállodát, melynek környékét vendéglők és idegenforgalmi üzletek teszik teljessé. A strand szépen kiépített, zuhanyzók, napágyak és ernyők, vendéglátó egységek és minden egyéb megtalálható, ami a felhőtlen kikapcsolódáshoz szükséges.
Glyfada fölött terül el Mirtiotissa, amely a sziget nem hivatalos nudista strandja, és szintén nagy népszerűségnek örvend. Kicsit délebbre, Glyfada alatt találjuk Jaliskari strandját, mely egy sokkal csendesebb, de ugyancsak csodálatos partszakasz.
Az apartmantelepek közvetlenül a strand mögött épültek és a nyaralók minden igényét kielégítik. A sziklák a széltől védik a strandot és kellemes mikroklímát biztosítanak, meg persze gyönyörű kilátást, ha valaki felkapaszkodik rájuk.