Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Perama

Általános leírás

Korfu egyike a Görögország nyugati partjai mentén sorakozó jón szigeteknek. Múltja és jelene ezernyi látható és láthatatlan szállal fonódik össze egész Hellász sorsával. Mindaz, ami a jón szigeteken szépség vagy pihentető lágy harmónia, sűrítve megtalálható az elbűvölő Korfu szigetén, Odüsszeusz és a szépséges Nauszika romantikus találkozásának helyszínén. A sziget kiválóan alkalmas üdülésre, hosszabb pihenésre is. A kedvező klíma következtében buján tenyésző zöld vegetáció rabul ejti a látogatót. A tenger felé lejtő dombok oldalába kapaszkodó falvak, az öblök karéjára települt városkák lapos tetejű vagy piros cserepes fehér kockaházacskáikkal mindenütt ékszerként díszítik a szigetet, ahol számos érdekes és különlegességet ígérő kirándulást tehetünk.
A sziget megőrizte természet adta jellegét: a mai napig azon a járda nélküli úton közlekedhetünk, amelyet 150 évvel ezelőtt az angol hódítók építettek. A főváros, Korfu zegzugos, keskeny kis utcácskái, ódon épületei Itália hangulatát árasztják. Korfu városból, a régi kikötőből indul a Calypso Star nevű hajó, amelynek üvegfenekén keresztül rácsodálkozhatunk a tenger élővilágára. A paleokastritsai öbölnél lévő hegytetőn gyönyörű kolostor áll. A Paleokastritsa város alatt délre húzódó tengerparti rész, Glifada igazi élményt nyújt a strandolni vágyóknak, a tenger állandó hullámzása és széles sávban húzódó aranyhomokos tengerpartja miatt. Fürdőzés után megtekinthető a korfui naplemente a közeli pelekas-i kilátóból.

Perama
Az első nagyobb üdülőhely Korfu városától 7 km-re délre. Olajfákkal és leanderekkel borított domboldalon fekszik. Gerald Durell ezen a partszakaszon tanulmányozta a tenger élővilágát. Kavicsos és szórthomokos tengerpartja jól kiépült, bár viszonylag kes­keny, ahol sokféle vízisport lehetőség várja az odalátogatót. Hangulatos kis központjában néhány szuvenír-üzlet, szupermarket, étterem, valamint bár található.