Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Split

Általános leírás

Split Közép-Dalmácia több mint 1700 éves központja.
A római Diocletianus császárnak jó oka volt arra, hogy pont itt építse fel, a mind a mai napig fennmaradt palotáját, amit az évente idelátogató nagyszámú turista is bizonyít.
A város bejáratánál található az Adriai-tenger keleti partjának leggazdagabb régészeti lelőhelye, Salona, és nincs messze a Csodatévő Sinji Madonnáról elnevezett búcsújáróhely sem.
Bármerre is induljanak, rengetek látnivalóban lesz részük.
Ha megéheztek térjenek be a számtalan étterem valamelyikébe, és kóstolják meg a halkülönlegességeket, illetve a helyi sonkát vagy sajtot.
A város lakosai ismertek sportszeretetükről.
Split rengeteg híres sportolót adott az országnak, többek között Goran Ivanišević, Toni Kukoč vagy Slaven Bilić is itt született.
Mindez lehet, hogy Önöket is sportolásra serkenti, és kedvük támad teniszezni, úszni, kerékpározni, esetleg megmászni a Marjan-hegyet.
Ha nincs Önöknél felszerelés, semmi baj, természetesen bérelni is lehet. Este is rengeteg program közül választhatnak az idelátogatók. A szórakozni vágyókat a kávézók és a diszkók várják, a kultúra iránt érdeklődök pedig a Spliti Nyári Fesztivál változatos programjaiból válogathatnak.
Szuvenírként vigyenek magukkal egy üveg olívaolajt és egy rozmaringágat, amelyek még hosszú ideig emlékeztetni fogják Önöket erre a csodálatos vidékre.