Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ide utaznék Porec

Általános leírás

Az ókori rómaiak alapította, két és fél évezredes múlttal rendelkező, 1867 és 1920 között az Osztrák-Magyar Monarchiához tartozott, tízezer lakosú város vonzerejét történelmi műemlékekkel teli óvárosa és az enyhe déltengeri klíma biztosítja. Már 1844 óta érintik az adriai hajóutak; az első útikönyvet pedig 1845-ben adtak ki Porecről. A legrégebbi nyilvános strandján - a Szent Miklós-félszigeten - nyaranta több ezer magyar turista hódol a fürdőzésnek már 1895 óta. A fenyőerdők árnyékában megbúvó strandok és a tiszta, kavicsos, sziklás vagy lebetonozott tengerpart mellett rengeteg kulturális esemény csalogatja a vendégeket: komolyzenei koncertek a bazilikában minden pénteken, jazzestek a múzeumkertben, folklór rendezvények a közeli Tar és Funtana településén.
Plava Laguna ("Kék lagúna"): az óvárostól 3 kilométerre, délre, két, egymás melletti félszigeten kialakított üdülőtelep. Tengerpartja sziklás és kavicsos. Porec városával nyaranta kisvonat és kishajó köti össze.
Zelena Laguna ("Zöld lagúna"): az óvárostól 5 kilométerre, délre, egy fenyőerdővel borított félszigeten kialakított üdülőtelepülés, ahol számtalan szálloda, apartman és kemping található. Porec városával nyaranta kisvonat és kishajó köti össze. Tengerpartja sziklás és kavicsos. A településen több étterem, diszkó, éjszakai bár, cukrászda, üzlet, teniszpálya, futballpálya és kosárlabdapálya várja a nyaralókat.

Közlekedés

Távolság Budapestről: 590 km.
Útvonal:
1) Budapest - Letenye - Zágráb - Karlovac - Rijeka - Opatija (az UCKA alagúton keresztül a nyugati partra) - Porec
2) (Szlovénián keresztül) Budapest - Letenye - Varazdin - Maribor - Celje - Ljubljana (Koper felé) - Umag - Porec