Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Keleti utazás

Picili, 2001. november 21. 15:16
Sziasztok!
Társaimmal egy nagy Keleti utazást tervezünk. Vonattal Oroszországon, Mongólián át Kínába, Tibetbe, Nepálba és Bhutánba. Kevés pénzből minél többet látni, ez a mottónk... Egyenlőre még rengeteg fehér folt van, pl. hogy mit érdemes vinni eladni, hogy pénze legyen kint az embernek, ha megszorul, meg elég össze-vissza infók vannak arról, hogy hogyan lehet bejutni Tibetbe, kell-e külön engedély vagy sem.
Bárkinek bármilyen hasznos információja, tapasztalata, élménye van, kérem ossza meg velünk.
Írjatok!! :)))
Ha hozzá szeretne szólni a témakörhöz, kérjük előbb jelentkezzen be a jobb felső sarokban található "Belépés" gombra kattintva!
Hozzászólások (11 találat)
tonymark, 2017-08-21  11:59
Az én nevem tony jel én vagyok hitel hitelező i kínálnak kölcsön a társaság és az egyéni alacsony aránya 3%. További információért lépjen kapcsolatba velem e-mailen: comparativeloanfirm@gmail.com.
vandorboy, 2013-08-06  17:51
Bhután kevés pénzből nem megy.. min. 150 dollár per nap... minimum..Mongolia is drága lesz, mert jórészt bérelt jármú kell..
Tibetbe kell engedely.. csatlakozni kell csoporthoz.. ha nepalbol erkezel..
seftelni? mondjuk laptopodat eladod Afrikában, de Ázsiában minden van.. :)
Jó utat.. ha van vmi konkrét kérdésed abban tudok segíteni..
Gabor
Vandorboy.com
dszilva, 2008-10-19  21:12
Sziasztok!
Szeretnék eljutni minnél olcsóbban Nepál-Bhután-Tibet körútra aki tud vmi infót,jelezze! Előre is köszi:
Szilva
Chanel, 2006-10-24  18:39
Sziasztok!Terveim között van egy keleti utazás(Bhután,Nepál,Tibet)Vonattal szeretnék menni...tudna nekem valaki pár mondtatot írni az utazásról és arról, hogy milyen útvonalon lehetne menni és hol kell elintéznem a dolgokat??!!Várom a segítséget!Előre is köszönöm:Szilvi
dophan, 2006-02-28  19:50
Sziasztok,

március végén megyek Nepálba túrázni és útitársat keresek. Cél az Everest alaptábor, v az Annapuran-korut, meg nem döntöttem el. Kb 3 hét, de lehet, h több.
Mar Azsiaban vagyok, így csak Kathmanduban találkozhatnánk.

Ezenkívül, ha bárkinek van infoja erről a két útvonalról, vagy barmi másról Nepállal kapcsolatban, nagyon halas lennek ha megosztana velem. Tényelg minden érdekel, pl.: útviszonyok, gyakorlatias túra-tippek, felszerelés, veszélyek, térképek, helyi közlekedés, stb...

Valaki tud válaszolni? Van elektromosság a Khumbu-volgyben, v az Annapurna útvonalon? Ez az fényképező aksik miatt fontos. Esetleg lehet a falvakban cerkaelemet kapni:-)???

Mindenkinek köszönöm, ill varom a jelentkezést.

Üdv, Zsolt
raider, 2002-06-10  16:11
Raider vagyok és az India sürgősre légyszi írjatok az atti4@mailbox.hu címre.
Köszi
raider, 2002-06-10  16:08
Üdv.
Nagy szükségem lenne olyan infóra,hogy hogyan tudnék a legolcsóbban és a leggyorsabban Indiába utazni(a himalája fele)
A kanadában élő barátnőm(akinek állampolgársága is Kanadai,de Indiai származású)elutazott Indiába és Máj 17-e óta nem tudok semmit róla.Az édesanyja sem tud semmit(egyébként Montrealban lakik)Egy szertartásra utazott csak,és semmi infó nincs róla.Hogy értsétek a helyzet komolyságát,nagyon szeretem és féltem.1évet voltunk együtt itt Budapesten,de haza kellett utaznia és úgy volt hogy most nyáron vagy Ő jön vagy én megyek.Ennyit az életemről,bármi infó érdekel még ha csak címek is.Nagyon nagyon fontos lenne.
előre is köszi mindent
Raider.
Picili, 2001-12-18  12:33
Szia!

Nagyon köszönöm amiket írtál. Épp most beszéltem az ÁNTSZ-szel, csak lecsúsztam a rendelési időt, holnap reggel megkeresem őket. Hivatalosan úgyis ők a megfelelő szerv. Amit Tibetről küldtél, nagy segítség, megyek a külügy honlapjára, amint tudok. Gondolkozom a csatlakozási lehetőségről is, amint van valami fejlemény, írok.
csepregim, 2001-12-18  10:52
Amit a csatlakozásról írtál logikus,... sajnos. Ennek ellenére ha van esetleg lehetőség, mindenképpen keress meg: csepregim@freemail.hu! Az oltásokkal kapcsolatban annyit, hogy én nem bíznék meg senkiben csak szakemberben, az eü ellátás nagyon drága mindenütt a világon, másrészt pedig nem vagyok benne biztos, hogy a Kelet-Ázsiai viszonyok jobbak a Magyarországinál!! Erre a kérdésre szerintem érdemes nagyon nagy hangsúlyt fektetni. Egy hepa A-B 20.000 forint (kb) ez nem összeg azzal szemben, hogy életed végéig vírushordozó maradhatsz!!! A külügy hónlapját megnéztem és a következőt találtam Tibetről: "A Tibet területére készülő külföldi turistáknak a Tibeti Autonóm Terület Idegenforgalmi Hivatalánál, az üzleti célból, illetve a gazdasági és műszaki együttműködés keretében beutazóknak a Tibeti Gazdasági és Kereskedelmi Hivatalnál beutazási engedély iránti kérelmet kell előzetesen benyújtaniuk.

A fenti hivataloknak Tibeten kívül nincs képviseletük, a kérvényt így csak telefaxon, vagy postai úton lehet benyújtani.
Az Idegenforgalmi Hivatal elérhetősége Magyarországról:
telefon: 00 86 891 68 34 113, illetve 68 17 244, telefax: 00 86 891 68 34 313.
Gazdasági és Kereskedelmi Hivatal:
telefon: 00 86 891 63 22 717, telefax: 00 86 891 63 36 757.

Az egyénileg vagy csoportosan utazó turisták, valamint a külföldi utazásszervezők részére segítséget nyújt a Tibet Century Travel Agency, kínai állami utazási iroda pekingi kirendeltsége.
telefon: 00 86 10 64 04 36 72,
telefax: 00 86 10 64 01 88 22 / 2870 (a telefaxhoz a központi telefonszámot kell tárcsázni, majd a 2870-es melléket kérni)
e-mail: officer@qomolangmahotel.com,
postai cím: Gulonxi Dajie 149, 100009 Beijing, Xicheng District, (illetékes: Huang Qinggang úr).

Ezen utazási iroda minden külföldi kérelmező számára 5-10 nap alatt elintézi a szükséges engedélyeket még a Kínába történő beutazás előtt. Amennyiben a kérelmező közvetlenül a hivatalhoz fordul, az ügyintézési idő ennek legalább a kétszerese. Külföldi állampolgárok - akár egyénileg, akár csoportosan utaznak be - kizárólag az illetékes kínai hatóság által kijelölt kísérővel tartózkodhatnak Tibetben.

A fenti engedély birtokában is csak Tibet ún. nyitott városaiba, területeire lehet beutazni. A nem ebbe a csoportba sorolt településekre nem kérvényezhető beutazási engedély. Amennyiben a Tibeti Autonóm Területtel szomszédos országból (Burma, India, Nepál) kívánnak ott tartózkodó külföldi turisták közvetlenül Tibetbe utazni, úgy kérvényüket Kína ottani diplomáciai vagy konzuli képviseleténél kell előterjeszteni. A Tibettel szintén szomszédos Bhutánban nem működik kínai külképviselet, így ott nem kérvényezhető beutazási engedély." Nézz utána a többinek is sok érdekes dolog van ott. A pontos cím: http://www.kum.hu/kulugy/. Bár abban igazad van, hogy sokhelyütt olyan íze van a jellemzéseknek, hogy " a balcsi sokkal nyugisabb emberek!!!" - ezt mi is tudjuk, éppen azért vágyunk arra felé!!! Én már voltam oroszországban vonattal. A nemzetközi vonatok normálisak, a belföldiek már nem annyira (Szentpétervár - Moszkva), de azért nagy gáz nincs. Legyetek résen, ne legyetek feltünőek, ha látszik, hogy túristák vagytok leszednek rendesen (Szentpétervárott egy vasuti bisztróban - Resti - 2 üveg sörért 200 rubelt fizettem 1999-ben. Ez kb 2000 forint... és ez Oroszország európai fele, ázsia egy kicsit biztos másabb!!! Más nem jut eszembe, ha van valami írok, Üdv
Picili, 2001-12-13  09:08
Köszi a levelet. A Külügy honlapján már túl vagyunk, semmi használható nem volt rajta (akkor), néha ránézek, de az nekem inkább arról szól, hogy ne menjetek érdekes helyekre polgárok!!!
Az oltások ügyében segít egy srác, aki most jött vissza arról, elég friss infói vannak.
A csatlakozásotokkal kapcsolatban csak az a gond, hogy direkt 4 emberrel limitáltuk a létszámot, hogy bármilyen adódó járművel könnyen tudjunk mozogni. Nem tudom, hogy lehetne megoldani, hogy "beférjetek"...
Gondold végig a dolgot. Amúgy, ha van még infód, azt nagyon megköszönném...