Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Zeus Dias Travel

Zeusz, 2001. június 11. 17:46
Ez mint a csődbe ment Jorgos travel utódja érdelelne.Akinek vannak tapasztalatai, kérem írja meg pár sorban!
Ha hozzá szeretne szólni a témakörhöz, kérjük előbb jelentkezzen be a jobb felső sarokban található "Belépés" gombra kattintva!
Hozzászólások (46 találat)
stavros2015, 2015-10-26  15:59
Meg kell jegyezzem, hogy 09.12-én Stavrosból 1 hétre Sartiba helyeztük át székhelyünket (ott most ötödször üdültünk!), ahol egy egészen más, sokkal kultúráltabb, ideális, igazi görög tengerparti környezet fogadott bennünket!

Bizonyára módosítani kellene a stavrosi hirdetést, de a Dias Zeus nyilván attól tart, hogy a tények ismeretében – melyeket nem lehet cáfolni – esetleg nemigen utaznának magyarok Stavrosba. Össze kell vetni végre a valóságot a hirdetéssel és pontot tenni a félrevezetésre.

Összegző tapasztalatunk: SOHA TÖBBET STAVROST, SOHA TÖBBET DIAS ZEUS TRAVELT!!! Szerény véleményünk szerint az odaérkezők valós információkban, kultúráltabb viszonyokban is sokkal többet érdemelnek, mint amit kapnak! Nem hiszem, hogy az üzleti hasznot megéri a megtévesztés, mert az utazók személyes tapasztalatai minden rossz, hamis reklámot felülírnak. Mert hát utaztatás az nem csupán a beszedett pénzről, hanem a bizalomról és a hírnévről, meg az üzeti tisztességről is szól.

Itt a vége: kösz, hogy elolvastad!
stavros2015, 2015-10-26  15:58
és még tovább...
Autóval bejártuk a környéket, Nea Vrasna és Asprovalta, de még Olympiada is egészen más, mint Stavros évtizedesnek mutatkozó elmaradottsága, illetve elhanyagoltsága! Bár a természeti környezet csodálatos, ám Stavros sajnos nem egy igazi tengerparti üdülő képét mutatta. Igen nagy csalódással távoztunk onnan, amit még a szállás jó minősége sem tud feledtetni. S hogy tévedés ne essék, bizonyítékként fényképeket készítettük arról, amit leírtam! Miről is beszél és reklámoz akkor a Dias Stavrossal kapcsolatban?

S az már csak a hab a tortán, hogy az Irodájuk a részvételi díjat 100%-ban előre kérte, és csak ezt követően adták ki az utazási okmányokat – ez aztán a korrekt üzleti magatartás: minden biztosíték a Diasnak, és a fentiek (=majdnem 0) az utasoknak! Az utazási szerződésüknek az előre fizetésre szóló része nem csak inkorrekt, hanem törvényellenes is!
stavros2015, 2015-10-26  15:57
4. Rohamos fejlődés: mikor? Az látszik, hogy jónéhány évvel ezelőtt volt ugyan fejlesztés, ami azóta erősen megkopott, tönkre is ment. Amit láttunk: rossz, poros, néhol földes utak, elhanyagolt, rendezetlen, sok helyen szemetes tengerpart, gazos, elvadult telkek garmadája (a Stratos előtt és mellett is!), szúnyoginvázió, lepukkant bódékban mért étel-ital, és végig köves, fürdésre alig alkalmas tengerfenék – a kikötő mellett találtunk egy pár méteres szakaszt, ahonnan a kövek el voltak dobálva és ott lehetett gond nélkül a vízbe jutni. A közvetlen tengerpart is köves, éles és apró/nagyobb kavicsos, strandpapucsban is nehezen járható, bokatörő – sétára szinte alkalmatlan! A parton alig van zuhanyzó, WC szinte sehol. Maga a tengervíz esőmentes időben ugyan tiszta, de zavaros a felkavart iszaptól, homoktól – Sithonián a tenger mindig kristálytiszta, homokos a part és a fenék is, a partot takarítják, itt beszélnek magyarul is, stb. Ilyen rossz, az alapvető higiéniai igényeket sem biztosító tengerparti állapotokat, mint Stavrosban, egyik üdülőhelyről sem jeleztek, nem is láttunk!
5. A tengerbe vezető városi csatornák meg-megszórva szeméttel, amit a napokig tartó esőzés aztán szépen – néhol bűzölögve – itt-ott bele is mosott a tengerbe! Úgy látszik, hogy a város nemigen törődik ezzel a "vonzó" tengerparttal.
stavros2015, 2015-10-26  15:56
Folytatás:
2. Hogy Stavros Észak-Görögország legnépszerűbb üdülőhelye, azt erősen kétlem! Sokszor üdültünk göröghonban, mindig az északi régióban, a családunk is idejár, s mivel Stavrosba mostanában főleg más nemzetbeliek üdülnek, ezért ezt egy magyar utazási iroda honlapjára kiírni sima átverés! Az is önmagáért beszél, hogy a cégük több, egymástól távol lévő üdülőhelyet érintő, az útidőt jelentősen megnövelő gyűjtőjárattal szedi össze az utasait, nem kimélve őket a kellemetlenségektől. Ez nagyon rossz reklám a cégüknek, és nem a népszerűséget, meg a tömeges magyar utasszámot erősíti/bizonyítja – példa: a Stratost 09:00 h előtt elhagyó utasok 16:00 h után ültek buszra (ez Sartiból jött vissza!); illetve 09.12-én Sartira Paralián keresztül jött a busz, majd 09.19-én a hazaút délutáni indulással Stavroson át történt! Ha ezeket nem saját magunk tapasztaljuk, vagy nem maguk az utasok mondják el, akkor el sem hisszük! Kellően furcsa egy eljárás, bár aki ezt eltűri, az meg is érdemli!
Egyébként a magyarok sokkal népszerűbbnek tartják az Olymposzi Riviérát, Sithoniát, elsősorban Sartit! Általános vélemény, hogy Sithonia a görög szárazföld gyöngyszeme, mellette Stavros a jelenlegi körülményeket tekitve focinyelven szólva "labdába sem rúg"!
3. Magyarul köszönő boltossal, vendéglőssel csak 1 helyen találkoztunk, pedig minden valamire való helyre betértünk! Annál inkább kommunikáltak pl. szerbül, jelezve ezzel a vásárlók hovatartozását is.
Tovább...
stavros2015, 2015-10-26  15:55
Soha többet Dias!
Súlyos észrevételeink vannak a Dias Zeusról téves, félrevezető, nem valósághű általános utazási információk miatt, és azért, mert mindezekkel egyszerűen becsaptak bennünket.

2015.09.05.-12. között üdültünk a Stavrosban, a Stratos apartmanházban. Hosszabb procedúra után, ha nehezen is, de sikerült olyan apartmant kapni, ami megfelelt az igényünknek. Igaz, hogy mi elsőre a Nicket választottuk, ám az Irodájuk időhúzása miatt ott állítólag már nem volt hely – a helyszínen viszont azt láttuk, hogy több emeleti, tengerre néző szoba is üres! Nehezményezzük, hogy más társasággal ellentétben a Diasnál nem lehet online foglalni – bár némi rámenősséggel ezt én elintéztem. Maga a szállás megfelelt az utazási hirdetésüknek, arról és a hozzá tartozó ingatlanról – csak ezekről! – elismeréssel szólhatunk. Napernyő viszont nem ártana az erkélyre.

Ami az észrevételeket illeti: sajnálattal tapasztaltuk, hogy az internetre feltett, Stavrosról szóló általános információik félrevezetőek, hiányosak, sőt a valósággal ellentétesek – véleményem szerint évekkel ezelőtti, már meg nem lévő állapotokról szólnak, illetve a jelenlegi siralmas helyzetet "elegánsan", magyarul eléggé el nem ítélhető módon elhallgatják! – nevezetesen:
1. Stavros a magyarok törzshelye – pontosan az ellenkezőjét tapasztaltuk, mert a város, de maga a Stratos is a más nemzetbeliek, és nem a magyarok találkahelye. Honfitársainkkal tehát a Stratosban is alig, a városban (és a környéken: Asprovaltán, Nea Vrasnán szintén) pedig szinte nem is találkoztunk – annál inkább szerbekkel, macedónokkal, bolgárokkal, románokkal.
Folytatjuk...
hel96, 2015-09-02  14:44
Én és a barátom most voltunk nyaralni a Stavros Beach Hotelben Dias Zeus Travellel . Az úton minden rendben volt, a buszsofőrök kedvesek voltak, a busszal sem volt probléma. Mikor reggel 7-kor odaértünk a hotelbe megtudtuk, hogy az előző turnus 9-kor hagyja el a szállást, tehát 9-2-ig fokozatosan foglalhatjuk el a szobákat. Az előttünk lévő turnusnak pedig a csomagjaikkal együtt 3-ig várakozniuk kellett a buszra.. 2-ig vártunk amikor is mondták, hogy egy másik párral együtt át kell mennünk egy éjszakára egy másik apartmanba, de TERMÉSZETESEN a cuccainkat kocsival viszik át és a gubanc miatt a Stavros Beach új részlegébe fogunk szobát kapni másnap délben. Megtudtuk közben azt is, hogy másnap a cuccainkat magunknak kell visszacipelni.. Másnap visszamentünk délre a Stavros Beachbe természetesen 2-ig vártunk. A szobánkkal nem volt probléma (bár nekem a mikro hiányzott, mert azt írták, hogy lesz). Viszont akik a régi részlegbe voltak folyton panaszkodtak. A szervezett programok közül mi egyen voltunk, a kishajós kiránduláson. Nagyon szép helyen voltunk, viszont az árban foglalt kaja (hal) borzalmas volt. Jelentkeztünk még a görög estre is de azt lefújták. A recepción illetve a Dias Zeus kinti irodájában is mindig nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Az utolsó nap mi 9-kor elhagytuk a szállást és már 11-kor indultunk is haza. Viszont 8-kor már jött a következő turnus, akiknek szintén 2-ig várniuk kellett.. Hazafelé úton egy családot rossz buszra osztottak be. Mikor ez kiderült a buszsofőrök megnyugtatták őket, hogy majd valamelyik pihenőhelynél a két busz bevárja egymást és átmehetnek a jó buszra. A sofőrök egész úton telefonálgattak, hogy akkor hol találkozzanak. Viszont a röszkei határnál kiderült, hogy a két busz nem is fog találkozni. A családot így kiraktuk Szegeden a Mars téren és menetrend szerinti járattal kellett Szekszárdig menniük, holott ugyanúgy kifizették a Dias Zeusznak az utazási költségeket mint mi. Az utazási irodával tehát vannak problémák: szervezetlenség, megbízhatatlanság.Nem ajánlom senkinek
balogne, 2015-07-09  10:51
Az utazási iroda egyik busz sofőrjére felhívnám a figyelmet mennyire modortalan és szemtelen (bunkó) a neve :Balla József volt a Holliday nevű nem biztos h jól írtam ... busz vezetője aki 2015.07.27-én hozta haza az utasokat a népligethez!! Én még ilyen busz sofőrrel életemben nem találkoztam egy kicsit elgondolkozhatna hogy miként beszél a fizető utasokkal!!! Ez minősíthetetlen!!!
nagyi001, 2015-04-13  13:51
Kedves koniari.....A Dias Zeus iroda nem csak hétfőnként van nyitva hanem hétfötől -péntekig 9-18 ig, szombaton 9-14 ig.Az utazás kiállításra nincs már értelme kimenni.Kérem gyözödjőn meg a valóságról mielőtt olyanokat ir ami nem igaz.
koniari, 2015-03-28  14:34
Az irodánál pénzügyi gondok vannak,csak hétfön van nyitva az iroda,a többi napon nem.Az utazási kiállitáson már nem is voltak kint,ez már valamit jelent,de jót nem az biztos.Remélem nem fizettetek be náluk.Egyszer már becsődőlt,lehet most is az lesz?Nem csodálkoznék!
koniari, 2015-03-28  14:34
Az irodánál pénzügyi gondok vannak,csak hétfön van nyitva az iroda,a többi napon nem.Az utazási kiállitáson már nem is voltak kint,ez már valamit jelent,de jót nem az biztos.Remélem nem fizettetek be náluk.Egyszer már becsődőlt,lehet most is az lesz?Nem csodálkoznék!