Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Jordánia

cserukka, 2003. június 06. 16:25
Sziasztok! Én tavaly jártam Jordániában és valami csodálatos volt. az idén is készülök vissza, ezért is hoztam létre ezt a fórumot. Minden infó, apró érdekesség érdekelne (a szokott látványosságok természetesen már megvoltak). Valamint ha idetéved plyan kalandvágyó Mber, aki hezitál, hogy menjen-e Jordániába, vagy sem.. nos én állok rendelkezésére, ha személyes tapasztalaton alapuló infóra van szüksége.
Ha hozzá szeretne szólni a témakörhöz, kérjük előbb jelentkezzen be a jobb felső sarokban található "Belépés" gombra kattintva!
Hozzászólások (37 találat)
Kriszti@, 2005-04-29  18:24
Sziasztok Magyarok!
Most jottunk haza Jordaniabol, es fantasztikus elmeny volt. Taxival jartuk be a nevezetes helyeket (Petra, Holt-tenger, Nebo-hegy, Hammamat Ma'in-i vizeses, Japan kert).
A taxisunk Mohamed volt, akinel kedvesebb, es segitokeszebb emberrel nem talalkoztunk itt Jordaniaban. Minden kivansagunkat teljesitette, nagyon jo idegenvezeto, es igazi barat.
Barkinek nyugodt szivvel ajanljuk, vele csak jol jarhattok. A telefonszama 00962796811651
Jo nyaralast mindenkinek!
Kriszti
sol79, 2004-06-13  17:49
Sziasztok!
Juni 25.-én utazom a BudavárToursal, de sajna úgy alakult hogy egyedül mgeyek. Szivesen megismerkednék bárkivel aki szintén ezzel a csoportal megy!Címem: soleil@mailbox.hu tel: 0670-588-11-62
cserukka, 2004-05-18  09:13
és minden érdeklődőnek ajánlom figyelmébe a Royal Diving Centert, ahol szerintem az egyik legszebb partszakasz található. lehet búvárkodni is, és jól felszereltek egyéb szolgáltatásokkal. étterem, édesvizű medence (lassan egy szálloda is felépül ott).
cserukka, 2004-05-18  09:11
szia Widder!

a taxi (mint a legtöbb dolog) alku kérdése. városon belül nagyon olcsó a taxi, az egyéb utakat pedig érdemes egy emberrel leegyeztetni. ha egy taxis bejön, akkor a komplett túrákra több kedvezményt ad. nem kell félni elhajtani, ha drágának találjátok, lesz másik :)
nekünk Abdullah volt a sofőrünk, remek sivatagi túrát szervezett, a száma: +962796954426. legalábbis legutóbb még ez volt :)
widder, 2004-05-11  09:04
Sziasztok! Én a barátommal május 25.-én utazzom Jordániába és szeretném megtudni, hogy kb. mennyibe kerülnek a taxiárak, ha ketten illetve négyen utazunk például Petrába vagy a Holt-tengerhez. Illetve bármilyen információt szívesen fogadok. Köszönöm nektek előre is.
dd11, 2004-04-29  16:12
Én szeretnék menni Jordániába, de nincs kivel.
49 éves nő vagyok. Jó lenne egy belevaló társat keresni, akivel
nagyokat lehetne mászkálni, hülyéskedni.
Kérlek jelentkezz.
Tel.: 06-20-588-3305, dd11@freestart.hu
Afrika-Ázsia Fó, 2004-04-17  21:41
Ha még nem utaztál el, akkor engedd meg, hogy egy remek sofőrt és barátot ajánljak neked, akivel magam is sok helyre (köztük Petrába és Ammanba is) elutaztam. Ő Mohammad Darwish, e-mail címe: mohmmad_aqaba@yahoo.com, telefon (sms-t is küldhetsz): 00 962 795 930 484. Biztos vagyok benne, hogy remekül fogod magad érezni. Jó utat!

Üdvözlettel:

Balogh Kati
Afrika-Ázsia Fórum Egyesület
(afrikaazsiaforum@hotmail.com)
Taxival Jordáni, 2004-04-17  21:32
Amennyiben taxival szeretné beutazni Jordániát, kérem, vegye fel velem a kapcsolatot mielőbb! E-mail: mohmmad_aqaba@yahoo.com; Sms: 00 962 795 930 484.
Ha többet szeretne tudni az utazásról vagy akár rólam, keresse Budapesten az Afrika-Ázsia Fórum Egyesületet (afrikaazsiaforum@hotmail.com).
Várom jelentkezését!

Üdvözlettel:
Mohammad Darwish
Afrika-Ázsia Fó, 2004-04-17  21:24
Örömmel várom Önöket Jordániában, Aqabában! Egy helyi taxi sofőr vagyok és garantáltan megmutatom Önöknek Jordánia csodálatos látnivalóit és ígérem, hogy sokszor megnevettetem Önöket. Írjanak e-mailt: mohmmad_aqaba@yahoo.com, vagy sms-t: 00 962 795 930 484. További információt kérhetnek Budapesten az Afrika-Ázsia Fórumtól: afrikaazsiaforum@hotmail.com.
Szeretettel várom Önöket!
Afrika-Ázsia Fó, 2004-04-17  21:20
Kedves Utazók!

Szeretném megosztani Önökkel egy nagyon kedves élményemet, és egyben figyelmükbe szeretnék ajánlani egy fantasztikus helyet. Ha még nem döntötték el, hol szeretnék szabadságukat tölteni, szívből ajánlom, Önöknek is Jordániát. Talán a mai közel-keleti helyzet elbizonytalanítja Önöket — bevallom, én is így éreztem —, de minden kétségem szertefoszlott, mikor januárban kollégáimmal Jordániába érkeztem. Nem sokat tudtam korábban erről az országról, hiszen nem tartozott az utazási irodák által ajánlott országok közé. Éppen ezért utazásom előtt még a magyar nagykövetséggel is felvettem a kapcsolatot, hogy biztos forrásból tudjam, hogy semmivel sem „fenyegeti” több veszély az oda utazókat, mint bármely más dél-európai országban. Mint a magyarországi Afrika-Ázsia Fórum Egyesület alelnöke nem csupán pihenési, kirándulási szándékkal utaztam el Jordániába, hanem azért is, hogy az Egyesületünkhöz forduló érdeklődőknek saját tapasztalataimat és nem más forrásokból szertett híreket, információkat adhassak át.
Aqabába, a Vörös-tenger partján fekvő városkába érkeztünk (itt szállnak le a budapesti utazási irodák által indított repülőjáratok), ahol az elmúlt néhány évben fellendült turizmus hatására már keveredett az arab és európai világ. Legnagyobb meglepetésemre már a repülőtéren a helyi taxisok magyarul köszöntöttek minket. Korábbi utasok ajánlatára már itthon eldöntöttem, hogy nem az utazási iroda által szervezett programokon veszek részt, hanem taxival fogom beutazni az országot. Bár az első ott töltött reggelen részletes felvilágosítást kaphattunk a magyar idegenvezetőktől a taxik veszélyességéről, nem változtattam eredeti szándékomon. Természetesen érthető, hogy az utazási irodák üzleti okok miatt saját programjaikat reklámozzák. (Megjegyezném, hogy egy hét eltelte után sok utastársamtól hallottam, hogy már megbánták, hogy nem voltak merészebbek és választották a taxizást, mivel sokkal kevesebb helyre jutottak el sokkal több pénzért.)
Már itthon igyekeztem útikönyv és ismerőseim elbeszélése alapján összeállítani heti programomat, amit sikerült is megvalósítanom.
Ha megengedik röviden leírom, milyen útvonalon haladtam, lehet, hogy Önök is hasznát veszik.

Érkezés: vasárnap hajnalban (a Radisson Sas Hotelben szálltunk meg, kifogástalan volt azt ellátás!)
Vasárnap: Aqaba, tengerparti strandolás, erőgyűjtés a későbbi programokra
Hétfő: Petra
Kedd: Wadi Rum – naplemente a sivatagban, vacsora beduinokkal
Szerda: az úgynevezett „varázs úton” eljutottunk Karakba (vár); Holt-tenger - fürdőzés; Nébó-hegy; Madaba - vásárlás; hőforrás és
fürdőzés a vízesés alatt; este érkezés Ammanba (itt két éjszakát töltöttem)
Csütörtök: Amman (mecsetek, ókori színház, vásárlás, este egy helyi szórakozóhelyen mulattunk)
Péntek: Jerash, majd indulás vissza Aqabába, ahova este érkeztünk
Szombat: Aqaba – akvárium, hajókázás üvegfenekű csónakkal és ajándékvásárlás az itthoniaknak; éjszaka indulás vissza Budapestre

Persze sok-sok oldalban tudnám csak részletesen leírni, milyen fantasztikus helyeken jártam és milyen élményekkel gazdagodtam, de sem untatni nem szeretném Önöket, sem pedig megfosztani az utazókat a meglepetés varázsától. Ahogy már korábban is említettem, még ha hihetetlen is, ezt a teljes utat egy taxival tettem meg. Még az első napon Aqabában találkoztam a sofőrrel, akivel az egész heti programban előre megállapodtam, mind az útvonalban, mind a fizetségben. Bátran állíthatom, hogy nem csak egy egyszerű sofőrt találtam, hanem remek idegenvezetőt is. Bevallom, évekkel ezelőtt én magam is dolgoztam idegenvezetőként itthon és meg voltam győződve arról, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy a vendégeim jól érezzék magukat, egy-két nap után komoly lelkiismeret-furdalásom támadt látván, hogy ez az ember — nem viccelek — akár testi épségét is kész volt kockáztatni csak azért, hogy néhány szép sódarabot, vagy érdekes kavicsot keressen egy-egy szakadékban. Azért is éreztem magam kellemetlenül, mert úgy éreztem, hogy a kialkudott összeg nevetségesen kevés m