Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kerékpáros hétvége a Garda-tónál

Azonosító szám: 37049időtartam: 5 nap / 4 éjszakautazás: busszalindulás: Budapest
2017. május 31., szerda
Részvételi díj
Program
A gyönyörű panorámautak és a kiépített kerékpárutak olaszországi Paradicsomába látogatunk egy hosszú hétvége erejéig. Az ötnapos utazás minden percét alaposan kihasználjuk, hogy leguruljunk a Garda-tavat övező hegyek legszebb szakaszain, végigtekerjünk a völgyekben kiépített, páratlan fekvésű bringás utak aszfaltcsíkjain, és gyalogosan is bejárjuk a tópart legelragadóbb kisvárosait.
Intenzív élmények és folyamatos rácsodálkozás vár mindenkire!

0. nap Budapest - utazás Olaszország felé

Utazás: május 31-én este 22 órakor indulunk Budapestről, a Műcsarnok melletti parkolóból. Az éjszakát a buszon utazással töltjük. Szlovénián áthaladva csak rövid pihenőkre állunk meg benzinkutak parkolóiban.

1. nap Garda-tó - Sarche - Arco - Torbole (szállás: szálloda)

Garda-tó: délelőtt érkezünk az észak-olaszországi Garda-tó partjára, amely az Alpok lábánál fekszik és Olaszország legnagyobb tava. A környező hegyek és a tó igazi outdoor paradicsomot alkotnak, ahol megannyi sportot ki lehet próbálni és magas szinten űzni. A hatalmas víztükörnek és a gyakran fújó szélnek köszönhetően a Garda-tó Európa egyik legfelkapottabb szörfparadicsoma, a tavat körbeölelő hegyek pedig a kerékpárosokat, a túrázókat és a via ferratázókat várják. Az aktív programok után a tópart festői kisvárosai és számtalan hangulatos étterme várják a túrázókat.
Kerékpártúra és Arco: amint a buszunkkal megérkezünk a Garda-tóhoz, rögtön el is távolodunk tőle, hogy egy bemelegítő bringatúrát tegyünk a Sarca folyó völgyében kiépített kerékpárúton. Ehhez Sarche falu közelében parkolunk le a buszunkkal, ahol kiosztjuk a kerékpárokat. A bringák személyre szabott beállításában a túravezetőink természetesen mindenkinek segítenek. Egy-két próbakör után el is indulunk a túrára. Az alig pár éve elkészült Sarche-Dro kerékpárút csodálatos tájon, egy magas hegyek határolta széles völgyben húzódik és kisebb falvakat, almásligeteket, farmokat köt össze. Áthaladunk Pietramurata és Dro óvárosain, majd hamarosan Arco belvárosába érkezünk. Arco elsősorban a sziklamászók körében fogalom, hiszen a kisváros melletti sziklák az Alpok egyik legnagyobb mászóparadicsomát jelentik. Ugyanakkor Arco központja is gyönyörű; ezért mindenképpen érdemes végigsétálni a főtérről nyíló sétálóutcán. Felkapaszkodhatunk Arco 126 m magas sziklára épült várába, amely uralja a város látképét. A 10. században épült várból kitűnő kilátás nyílik a környékre. A romos várból egy élvezetes ösvényen, öreg olajfák között sétálva térhetünk vissza Arcóba. A szabadidő után ismét kerékpárokra szállunk és a világ egyik legszebb kiépített kerékpárútján hagyjuk el a települést. Idilli tájakon, virágzó leanderek, szőlőültetvények és gyümölcsösök között, a Sarca folyó mentén tekerünk távol az autóutaktól. Táv: 30 km, szint: fel 80 m, le 130 m. (**)
Torbole: délután érkezünk Torboléba, a szállásunk helyszínére. A kisváros főleg a szörfösök számára fogalom, de a tóparti sétány és az apró óváros mindenki számára tartogat meglepetéseket. Elfoglaljuk a szobáinkat egy hotelben, ahol négy éjszakát fogunk eltölteni. A nap hátralévő részét pihenéssel töltjük.

2. nap Torbole - Dorsino - Mezzolombardo - Torbole - Malcesine - Torbole (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)

Kerékpártúra: minden nap, így a mai reggelen is autóbusszal indulunk a kerékpártúránk kiindulási pontjába. A buszunkkal a Garda-tó feletti hegyekbe kapaszkodunk fel, egészen a 750 méteres magasságban épült Dorsino falu környékére. Egy alacsony forgalmú közúton kezdjük a kerékpártúrát, majd hamarosan a 864 m magasan található Molveno-tóhoz érkezünk, ahol rögtön meg is pihenünk. Tiszta időben kristálytisztán rajzolódnak ki innen a Brenta Dolomitok háromezer méternél is magasabb hegyvonulatai. A pihenő után folytatjuk a bringatúrát egészen Andalo településéig, a híres Paganella síterep központjáig, ahol az ebédszünetünket tartjuk. Ezután dimbes-dombos útvonal következik néhány kisebb emelkedővel, majd egy nagyon hosszú lejtővel. Kilométereken keresztül suhanunk lefelé az Alpok oldalában, egy széles szerpentinen, miközben több helyen is élvezhetjük az Adige folyó völgyének látványát. A túránk Mezzolombardo (226 m) határában ér véget, ahol bepakoljuk a bringákat az utánfutóba, mi pedig beszállunk a buszunkba. Táv: 35 km, szint: fel 400 m, le 800 m. (***)
Torbole: a túra után visszatérünk a szállodánkba és pihenünk egy keveset az esti program előtt.
Malcesine: délután a buszunkkal a Garda-tó keleti partvidékének legelragadóbb településére, Malcesinébe utazunk. Felkereshetjük a várat, andaloghatunk az üzletekkel teli sikátorokban, majd megvacsorázhatunk Malcesine valamelyik remek éttermében. Az esti órákban utazunk vissza a szállásunkra.

3. nap Torbole - Malcesine - Monte Baldo - Torbole (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)

Malcesine: a reggeli után a Malcesine mellől induló felvonóhoz utazunk, amely a Monte Baldo gerincére viszi fel a kirándulókat. A kabinos felvonók előbb a kerékpárjainkat, majd minket is a magasba szállítnak.
Kerékpártúra a Monte Baldón: a felvonóból 1752 m magasan szállunk ki, ahol igazi magashegyi környezet és lélegzetelállító panoráma fogad minket. Ha körbenézünk, gyönyörű magashegyek csúcsait láthatjuk, letekintve pedig szinte az egész Garda-tavat megcsodálhatjuk. Miután a teljes csapatunk felért a felvonóval, egy igazán különleges élmény-túra vár ránk: egészen a tópartig gurulunk. Az útvonalunk első kilométere murvás úton vezet, ahol csak nagyon lassan ereszkedünk, de ez a szakasz hamar véget ér, és utána kitűnő minőségű aszfaltútban folytatódik. A táj festői, az útvonal lejtős, úgy érezhetjük, hogy a világ minden bringása minket irigyel! Az első nagy ereszkedés után egy kis emelkedő azért megdolgoztatja az izmainkat, ám mire bemelegednénk, már meg is érkezünk a Graziani menedékházhoz (1617 m), ahol megpihenünk. Ezuán újra lefelé visz az utunk. Vadregényes erdőkön, látványos szerpentineken, alagutakon át kanyarog az út egészen Brentonico településen át (654 m) Mori (203 m) kisvárosáig. Itt rátérünk egy kiválóan kiépített kerékpárútra, amelyen egy enyhe emelkedővel jutunk Nago városkába. Innen egy újabb meredek lejtő következik, miközben közvetlenül előttünk feltűnik a tündöklő Garda-tó. A túra Torboléban, a szállásunknál ér véget. Táv: 55 km, szint: fel 200 m, le 1685 m. (***)

4. nap Torbole - Varone-vízesés - Ledro-völgy - Ledro-tó - Riva del Garda - Torbole (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)

Varone-vízesés: a mai bringatúra előtt felkeressük a Garda-tó környékének egyik legnagyszerűbb természeti látnivalóját, a Varone-vízesést. Egy barlangszerű sziklakürtőben alázúduló, 80 m magas, többlépcsős zuhatagról van szó, ahol a szűk szurdokban több kilátópontból is szemügyre vehetjük a zúgókat.
Kerékpártúra a Ledro-völgyben: ezúttal a Garda-tó nyugati oldalán emelkedő hegyekről gurulunk le a tópartra. A kiindulási pontunkat ismét autóbusszal közelítjük meg, miközben áthaladunk egy végtelennek tűnő alagúton is. A kerékpártúránk kiindulópontja a 724 m magasan található Ampola menedékház, ahol nyeregbe pattanunk. Az első kilométerek lejtős és vízszintes szakaszokból állnak, miközben elhaladunk az apró Ampola-tó mellett. Ezután Tiarno és Bezzecca hegyi falvakon keresztül a csodaszép fekvésű Ledro-tóhoz (652 m) érkezünk. Itt tartjuk az ebédszünetünket, miközben élvezhetjük a tó csillogó víztükrén tükröződő hegyek látványát. Ezután egy rendkívül változatos szakasz következik: a keskeny kerékpárutunk magas hegyek lábánál, legelőkön és apró falvakon át vezet egyre lejjebb, miközben az út szépsége miatt egy percre sem lankadhat a figyelmünk. Molina települése után a lefelé vezető utunk egyre meredekebbé válik, Pre (501 m) falutól pedig az egész utazásunk talán leglátványosabb szakasza vár ránk. A Garda-tó fölé magasodó, sziklákba vájt szerpentinúton gurulunk végig lefelé, miközben áthaladunk rövid alagutakon és érintünk számtalan kilátópontot. A látvány fantasztikus, szinte azt kívánjuk, hogy soha ne érjen véget ez a szakasz. A Garda-tó vidékének egyik legszebb bringás útvonalán haladunk, alattunk a fodrozódó vízfelszínen szörfösök suhannak. Az ereszkedésünk közben természetesen sokszor megállunk körbenézni és fényképezni, hiszen a Garda-tóra innen nyílik az egyik legszebb panoráma. Hamarosan azonban leérünk a tópartra, Riva del Garda óvárosába.
Riva del Garda: kora délután alaposan megismerkedhetünk Riva del Garda festői óvárosával. Macskaköves tereken, keskeny, autómentes utcákon és a tóparti sétányon időzhetünk, miközben számtalan bár, étterem és fagyizó hívogat.
Torbole: a városnézés után a vízpart közelében vezető kerékpárúton tekerünk át Torboléba, a szállásunkra. Táv: 32 km, szint: fel 20 m, le 740 m. (***)

5. nap Torbole - Sirmione - Budapest (étkezés: reggeli)

Sirmione: reggel elhagyjuk a szállásunkat és a Garda-tó déli részén fekvő Sirmione kisvárosába utazunk. Szabadprogram keretében járhatjuk be a bájos óvárost, ahol elragadó utcácskákon sétálhatunk egyet.
Utazás: a rövid városnézés után nincs más hátra, mint a hazautazás. Beszállunk a buszunkba és egészen Budapestig utazunk. Útközben csak rövid pihenőkre állunk meg benzinkutak pihenőiben. A késő esti órákban érkezünk a Műcsarnok melletti parkolóba.
Elhelyezés
Részvételi díj
Kiegészítő információk
Előleg: 50.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 79.900 Ft, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.


Létszám: 20-30 fő.
Ajánlott korhatár: 10-60 év.
Saját kerékpár: ha ragaszkodsz a saját kerékpárodhoz, természetesen elindulhatsz a túrán azzal is, de a részvételi költség nem csökken számodra. A kerékpárodat az autóbusz utánfutójában tudjuk szállítani. Célszerű valamilyen hordtáskáról gondoskodni a kerékpár biztonságos szállításához.

A kerékpártúrák nehézsége:

Az utazás kerékpártúrái könnyűek vagy közepes nehézségűek. A távolságok egyik túranap során sem kimagaslóak, és csupán egyetlen alkalommal lesznek számottevő emelkedők. Az útvonalakra sokkal inkább a hosszan tartó ereszkedések jellemzőek. A kilométereken át tartó, olykor meredek gurulások és szerpentinutak mindenképpen megkívánják a kerékpáros tapasztalatot.
A túrák kiépített kerékpárutakon vagy alacsony forgalmú közutakon vezetnek. Szinte végig aszfaltúton tekerünk, de egyes szakaszokon előfordulnak rövidebb murvás szakaszok is.
A napi távolságokat sokszor megszakítjuk pihenőkkel, ebédszünettel és különböző látnivalók felkeresésével. Emiatt még a legnagyobb távolságot sem érezhetjük hosszúnak, hiszen közben sok időnk jut pihenésre is.
A túrák teljesítéséhez kerékpáros tapasztalat szükséges. Fontos, hogy a résztvevők egyben tudjanak teljesíteni 30 kilométert, valamint fel tudjanak tekerni lankás emelkedőkön. Lényeges továbbá, hogy a résztvevők megfelelően urai legyenek a kerékpárnak, tisztában legyenek a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokkal, továbbá ne jelentsenek veszélyt magukra, társaikra, illetve az utakon közlekedőkre. Kizáró ok a tériszony és bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.

Valuta:
Olaszországban az euró (EUR vagy €) a hivatalos fizetőeszköz, ezért legcélszerűbb ezt a pénznemet vinnünk. A nagyobb településeken elterjedtek az ATM-ek és a legtöbb helyen bankkártyával is fizethetünk.

Ajánlott költőpénz:
Körülbelül 100-200 € + a belépők és a felvonó költsége.

Helyszínen fizetendő költségek:
Monte Baldo felvonó (kerékpárral együtt): 20 €
Malcesine, vár: 6 €
Varone-vízesés: 5,5 €
Arco, vár: 4 €
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.


Indulás: Budapestről a Műcsarnok mellől (Felvonulási tér) este 22.00 órakor.
Érkezés: Budapestre a Műcsarnok mellé a késő esti órákban.

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Garda-tó kerékpátúra
indulási időpontok:

2017-05-31

időtartam: 4 éjszaka
Részvételi díj
Részvételi díj129 900 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
Az utazást autóbusszal Budapestről.
4 éjszaka szállást háromcsillagos szállodában, kétágyas szobákban.
4 reggelit.
A kerékpárok és a kerékpáros sisakok bérleti díját, vagy a saját kerékpárok szállítását Budapesttől Budapestig.
A túravezetést.
Az ár nem tartalmazza:
A további étkezést.
A belépőket.
A poggyász- és balesetbiztosítást.