Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Húsvét Toszkánában

Azonosító szám: 37017időtartam: 5 nap / 4 éjszakautazás: busszalindulás: Budapest
2017. április 12., szerda
Farm
Program
0. nap
Budapest - utazás Toszkána felé (éjszaka a buszon)

Utazás: április 12-én, szerdán este 22:00 órakor indulunk autóbusszal Budapestről, a Műcsarnok mellől. Az éjszakát a buszon utazással töltjük, miközben átutazunk Szlovénián és Olaszország északi részén.

1. nap
San Gimignano - Asciano (szállás: farmház)

Dél-Toszkána: kora délután érkezünk Toszkána déli, dimbes-dombos vidékére, amely középkori falvaival, kisvárosaival és festői tájaival nem csak Olaszország, hanem egész Európa legszebb vidékei közé tartozik. Az utak mentén olajfaligetek és szőlőbirtokok, a távolban évszázados farmgazdaságok épületei húzódnak.
San Gimignano: az utazásunk első állomása, amely tökéletes helyszín arra, hogy megszerezzük első benyomásainkat Toszkánáról. A meghökkentő kisvárost sokan "középkori Manhattan"-nek hívják a messziről is jól látható, magas tornyai miatt. Az óváros nem nagy területű, mégis kell pár óra ahhoz, hogy felfedezzük minden részletét. A legérdekesebb látnivaló a Palazzo Comulane, az egykori városháza, amelyben ma múzeum található, és ahonnan fel lehet kapaszkodni San Gimignano egyetlen látogatható tornyába. A kilátás miatt mindenképpen érdemes leküzdeni a több száz lépcsőfokot.
Tradicionális farmház: késő délután érkezünk a szállásunkra, egy tradicionális farmházba, amely a gyönyörű La Crete vidék szomszédságában, Asciano és Siena közelében fekszik. A farm központi épületét a kápolnával együtt a 17. században egy sienai bankárcsalád építtette vadászháznak. A birtokon jelenleg főleg durumbúzát termesztenek, állatokat tartanak, olívaültetvénnyel és szarvasgombával foglalkoznak. A farmon minden kényelemmel ellátott, eredeti toszkán stílusú apartmanok is találhatóak, ahol utazásunk összes éjszakáját fogjuk eltölteni. Az apartmanok mindegyike szépen felújított és teljesen felszerelt. Egy apartmanhoz 2-3 hálószoba és 2 fürdő tartozik, valamint egy árnyas külső pihenőhely vagy terasz. Miután elfoglaltuk a szobáinkat, vendéglátóink egyike végigvezet minket a farmon és elmondja a történetét. Ezen a szállásunkon tehát egymás után négy éjszakát töltünk.

2. nap
Asciano - Castello di Brolio - Siena - Asciano (szállás: farmház)

Chianti: délelőtt a híres Chianti vidékre utazunk, amely szinte megtestesíti a klasszikus toszkán tájat. Lágyan hullámzó dombok, pipacsmezők, olaj- és szőlőligetek között utazunk a mai első látnivalónkhoz.
Castello di Brolio: a 12. századi kastélyt - amely a Ricasoli család tulajdonában áll - egy helyi idegenvezető kalauzolásával ismerhetjük meg. Bejárjuk a díszes belső termeket, majd végigsétálunk a parkon egészen a kápolnáig. A Chianti vidéken készül Olaszország egyik leghíresebb bora, a Chianti Classico, aminek termelésében a Brolio kastély is kiveszi a részét. Ezért felkeressük a kastély saját borospincéjét és megkóstoljuk az itt készült borokat.
Siena: a város Toszkána jelképe és egyik legszebb városa. Közösen elsétálunk a főtérig, ahonnan kiindulva szabadprogram keretében fedezhetjük fel a történelmi óvárost. Siena egy ízig-vérig középkori, de mégis nagyvilági város, szebbnél szebb nevezetességekkel és hamisítatlan toszkán hangulattal. Sienát sem a reneszánsz, sem a barokk nem érintette meg; mind a mai napig Európa egyik legegységesebb gótikus városa maradt. Érdemes megnézni a városházát (Palazzo Pubblico) valamint a Dóm teret a Dómmal, amelyben olyan mesterek alkottak, mint Michelangelo, Donatello, Bernini vagy Pisano. A Dóm Múzeumból kinézve a festői kilátásban is gyönyörködhetünk. Késő estig maradunk Siena központjában, ahol a vacsorára is jut időnk, majd visszautazunk a szállásunkra.

3. nap
Asciano - Pienza - Montepulciano - Asciano (szállás: farmház)

Le Crete: ezt a napot Toszkána legismertebb, legtöbbet fényképezett vidékén, a festői szépségű Le Crete területén töltjük.
Pienza: egy látványos panorámaúton, ciprusligetek és arisztokrata kastélynak tűnő toszkán farmok között utazunk a középkori hangulatú Pienzába. Az UNESCO Világörökségek között is szereplő elragadó kisváros elsősorban II. Pius pápa szülőhelyeként ismert.
Gyalogtúra: hogy alaposabban megismerjük a festői Le Crete vidékét, Pienzából dimbes-dombos útvonalon falusi kertek, farmgazdaságok és szőlőültetvények között egészen Montepulcianóig túrázunk. Táv: 14 km, szint: fel 500 m, le 400 m. (***)
Montepulciano: felkapaszkodunk a Montepulciano legmagasabb pontján található főtérre, ahol több nevezetes épület is található. Megnézzük a székesegyházat és a városházát, amelynek az egyik tornyába - a kilátás kedvéért - fel is kapaszkodhatunk. A magasból Toszkána egyik leghíresebb bortermelő vidékére vethetünk pillantást.
Sajtkóstolás: a nap végén egy közeli farmra látogatunk, ahol remek sajtokat kóstolhatunk meg. Természetesen vásárolhatunk is az ízletes toszkán sajtokból, majd visszautazunk a szállásunkra.

4. nap
Asciano - Castiglione del Lago - Trasimeno-tó - Passignano - Cortona - Tuoro - Asciano (szállás: farmház)

Trasimeno-tó: ezen a napon egy rövid időre elhagyjuk Toszkána területét és a szomszédos Umbria tartományba látogatunk. A célunk Olaszország negyedik legnagyobb tava, a Trasimeno-tó, amely temérdek látnivalót kínál.
Castiglione del Lago: elsőként a tóparti Castiglione del Lago középkori óvárosával ismerkedünk meg, amelynek legfőbb nevezetessége a Palazzo della Corgna. A hercegi palota ódon falai között 16. századi freskókat csodálhatunk meg. Ezután szabadprogram keretében sétálunk egyet az óvárosi utcákon és tereken.
Kerékpártúra: a városnézés után egy fakultatív kerékpártúrára indulunk a Trasimeno-tó partján. Castiglione del Lago kisvárosa a kiindulópontunk, majd északi irányból megkerülve a tavat Passignano kisvárosába érkezünk. Bejárhatjuk itt a középkori várat rejtő óvárost vagy pihenhetünk a tóparti sétány valamelyik kávézójában. Táv: 24 km. (**)
Cortona: akik a kerékpártúra helyett a városnézést választják, őket Cortonába invitáljuk. Toszkána egyik legelragadóbb kisvárosa egy 600 m magas hegy oldalában épült. Az alsó- és a felsőváros között egészen meglepő a szintkülönbség. A kilátás miatt mindenképp megéri felkeresni a legfelső utcákat, hiszen jól láthatjuk innen a Chiana-völgyet, valamint a Trasimeno-tavat. Cortona középkori óvárosa nem sokat változott az idők során, az utcákon és tereken sétálva lépten-nyomon rengeteg érdekességet fedezhetünk fel.
Farmlátogatás: az utolsó programunk egy farmlátogatás lesz, ahol először a szőlő- és olívatermesztés módszereivel ismerkedünk meg, majd természetesen meg is kóstoljuk az itt készült olívaolajat és többféle bort.
Asciano: a nap végén visszautazunk a szállásunkra, ahol az utazásunk utolsó éjszakáját töltjük.

5. nap
Asciano - Budapest

Utazás: kora reggel útnak indulunk Magyarország felé, majd szinte az egész napunk utazással telik. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.
Elhelyezés
Farm
Kiegészítő információk
Előleg: 40.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 69.900 Ft, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.

Ajánlott költőpénz:
Körülbelül 100-200 € + a belépők költségei.

Helyszínen fizetendő költségek:

San Gimignano, Palazzo Comunale és Torre Grosso: 5 €
Castello di Brolio: belépő és borkóstolás: 22 €
Siena, dóm: 4 €
Montepulciano, városháza, torony: 3 €
Pienza, sajtkóstolás: 15 €
Castiglione del Lago, Palazzo della Corgna: 5 €
Castiglione del Lago, kerékpárbérlés (minimum létszám: 10 fő): 13 €-tól
Tuoro: bor és olívaolaj kóstolás: 5 €
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Csomagolás az autóbuszra:

Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe, amely kellőképpen strapabíró. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni.
A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit magunkkal vihetünk a napi kirándulásokra és túrákra, valamint az autóbusz utasterében is kényelmesen elfér. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolványod (vagy az útleveled), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép, stb.

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Húsvét Toszkánában
indulási időpontok:

2017-04-12

időtartam: 4 éjszaka
Farm
Részvételi díj109 900 Ft/fő
BBP
BBP biztosítás580 Ft/fő/nap
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
Az utazást autóbusszal Budapesttől Budapestig.
4 éjszaka szállást egy tradicionális farmház apartmanjaiban.
A túravezetést.
Az ár nem tartalmazza:
Az étkezést.
A belépők és fakultatív programok árait.
A poggyász- és balesetbiztosítást.