Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Prága és Csehország Világörökségei

Azonosító szám: 17253időtartam: 4 nap / 3 éjszakautazás: busszalindulás: Budapest
Hotel 3***
Program
1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapest, Hősök teréről. Folyamatos utazás Csehország felé. Kora délután érkezés Prágába. Ismerkedés a 14. században alapított Újvárossal, megtekintjük a Lőportornyot és a szecessziós stílusban épült Reprezentációs Házat. Sétánkat az Óváros valamikori városfalát körülvevő árkon épült utcán folytatjuk az Újvárosban és a Vencel téren fejezzük be. A délután további részében szabadprogram, ez időre javasoljuk a prágai zsidónegyed megtekintését. Este fakultatív vacsorázási lehetőség a belvárosban, majd a szállás elfoglalása.

2. nap:
Mai programunkat a Prágai Várban kezdjük. Itt található a gótikus Szt. Vitus-székesegyház, a Szt. György-szobor, a Régi Királyi palota és a Szt. György-bazilika. A várfalnál található Prága legfestőibb utcája, az Arany utcácska. A programunkat a világhírű kőhídon, a Károly hídon áthaladva az Óvárosban, az Óváros téren, a Városházánál fejezzük be. A Városháza tornyán megtekintjük a középkori csillagászati óraművet, az Orlojt, amely immár ötszáz éve minden kerek órában bábjátékkal szórakoztatja a nézőket.

Délután fakultatív sörgyár látogatási lehetőség Velke Popoviceben

Prágához közel, az autópályától néhány kilométernyire található Velké Popovice, a közismert Kozel sör eredeti hazája. Az itteni sörgyár már közel sem csak házi főzde, Csehország nagyobb sörgyárai közé tartozik. A gyárlátogatás keretében betekintést nyerhetünk a sörfőzés rejtelmeibe és természetesen vásárlásra is nyílik lehetőség.
Este fakultatív vacsora, majd visszautazás a szállásra.

3. nap:
Egésznapos fakultatív kirándulási lehetőség: Karlovy Vary-Loket vára

Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség. Reggeli után elutazás Karlovy Varyba, a híres fürdővárosba, mely az Osztrák-Magyar monarchia idején az arisztokrácia egyik fő találkozóhelye volt. A fürdővárosi séta után továbbutazás a varázslatos Ohře folyó völgyében fekvő Loket várához. A vár egyike Csehország legrégebbi építményeinek, története több mint 800 évvel ezelőtt kezdődött el. Kezdetben a határvédelmen túl, a Prágába vezető kereskedelmi útvonalak védelmét szolgálta. Később IV. Károly is sok időt töltött itt. A várból páratlan panoráma nyílik az Ohře folyó völgyére
Este visszaérkezés Prágába, fakultatív vacsora moldvai hajókázással egybekötve. Akik nem vesznek részt a fakultatív programon, azoknak egész napos szabadprogram Prágában.

4. nap:
Reggel hazaindulás. Útközben megállunk Kutná Horaban, a középkori ezüstbányászat csehországi központjában. Először az emberi élet mulandóságára figyelmeztető, lélegzetelállító Csontkápolnát nézzük meg. Ezután az UNESCO Világörökség listáján szereplő belvárosba megyünk, ahol a gótikus építészet remekművét, a Szt. Borbála Katedrálist tekintjük meg. Sétánk során megismerkedünk a város legszebb műemlékeivel. Az egykori jezsuita kollégiummal, az Olasz udvarral, melyben a Cseh királyság pénzverdéje működött, a 18. század elején emelt Szentháromság szoborral, valamint az egyedülálló díszítésű Kőházzal. Utána rövid szabadprogram. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Elhelyezés
Hotel 3***
Ellátás: reggeli

Fakultatív programok
Karlovy Vary, pilzeni sörgyárlátogatással
Velke Popovice kirándulás
Kiegészítő információk
Fakultatív vacsora:
kb. 300 CZK/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)
Vacsora Moldvai hajókázással kb. 550 CZK/fő (helyszínen fizetendő)

Várható költségek:
VOX készülék (városnézéshez) 1.600 Ft/fő
Loket vára: kb. 100 CZK/fő
Prágai vár: kb. 250 CZK/fő
Kutna Hora (Szent Barbara Katedrális és Csontkápolna): kb. 175 CZK/fő
Velke Popovice sörgyár kb. 150 CZK

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Fakultatív programok:
Karlovy Vary - Loket vára 5.500 Ft/fő+belépőjegy költség (helyszínen fizetendő)
Velke Popovice kirándulás 1.000 Ft/fő+belépőjegy költség (helyszínen fizetendő)

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Árak

Ár lekérésre

Jelenleg nincs rendszerünkbe feltöltve az adott szolgáltatásra érvényes ár, de kollégáink készséggel állnak rendelkezésére s adnak bővebb információt!

LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
  • utazás autóbusszal
  • 3 éj szállás
  • reggeli ellátás
  • idegenvezetés


Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.
Az ár nem tartalmazza:
  • útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a)
  • betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
  • programok költségei