Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Római séták 5 nap/4 éjszaka

Azonosító szám: 16362időtartam: 5 nap / 4 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2017. augusztus 18.
Hotel 4****
Program
1. nap:
Elutazás Budapestről a menetrend függvényében. Érkezés után panorámás városnézés megállással a Szent Pál Bazilikánál.Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés. Délután séta, amely érinti a Spanyol lépcsőt,aTrevikutat,amelybe ha pénzérmét dobnak biztos a visszatérés az olasz fővárosba, a Miniszteri palotát, a Parlament alsó házát, a kupolájáról híres Pantheont, a szökőkutakkal ékes Navona teret. Esti érkezés ( XII.30., IV.22.) esetén a városnézések a későbbi napokon valósulnak meg.

2. nap:
Délelőtt fakultatív látogatás a Vatikán Múzeumba és a Szent Péter Bazilikába, helyi közlekedéssel. (Erre a programra technikai okoból kérjük az utazás megrendelésekor jelezzék részvételi szándékukat.) Ez a séta szinte kihagyhatatlan mindazok számára akik eljutnak az Örök Városba. Gyönyörködhetnek a Szt. Péter tér lenyűgöző épületegyüttesében és a Szt. Péter Bazilika számtalan emlékében, melyek közé a közelmúltban bekerült II. János Pál pápa síremléke is. A Vatikáni Múzeumban láthatják a Sixtusi Kápolnát Michelangelo freskójával és több más híres alkotás mellett a Laokoon szoborcsoportot is. December 31-én szilveszteri vacsora egy belvárosi étteremben, mely gyalogosan megközelíthető.

3. nap:
Félnapos fakultatív program keretében ismerkedés az ókori Róma emlékeivel. Belülről tekinthetik meg a híres gladiátor viada- lok színhelyét, a Róma jelképévé vált Colosseumot, megcsodálhatják az ókori Róma központjának romjait őrző Forum Romanumot. A Palatinus dombon időzve képet alkothatnak arról, milyen fényűző életet élhettek a gazdag rómaiak, hiszen Augustustól Septimus Severusig számtalan római császár kedvelt építkezési helye volt ez a terület. Félnapos fakultatív program keretében Róma híres tereire és az Angyalvárba
is eljuthatnak.
A gyalogséta útvonala: Angyalvár (belülről), Angyal híd és a Tiberisz folyó ,
Campo di Fiori (Virágos mező tere), Farnese Tér és Palota kívülről, Via Giulia,
Palazzo Falconieri/ Magyar Accademia (kivülről).

4. nap:
Félnapos fakultatív kirándulás a Rómától 40 km-re található Tivoliba, mely már az ókorban híressé vált mészkőbányáiról, innen szállították a köveket, melyeket Colosseum építésénél is felhasználtak. Leghíresebb palotája a
Villa d'Este, melynek parkjában 500 különféle formájú és nagyságú szökőkút működik. Liszt Ferenc, a palota vendége itt komponálta a Villa d'Este kútjai c. szimfonikus költeményét. Séta a palota reprezentációs termeiben és magánlakosztályaiban. A parkban többek között Diana barlangját, a Száz szökőkút sétányát, a Sárkányok, a Viziorgona, Neptunus és az ovális szökőkutak magasbatörő vizét csodálhatják meg.
4 nap / 3 éjszakás csoportoknál transzfer a repülőtérre, hazautazás a menet-
rend függvényében.

5. nap:
Szabad program, transzfer a repülőtérre, hazautazás a menetrend
függvényében.
Elhelyezés
Hotel 4****
Ellátás: büféreggeli.

Fakultatív programok
Vatikán látogatás:
Minimum létszám: 15 fő

Ókori Róma séta:
Minimum létszám: 15 fő

Kirándulás Tivoliba:
Minimum létszám: 15 fő

Angyalvár és Róma legszebb terei:
Minimum létszám: 10 fő

Kiegészítő információk
Utazás: Alitalia menetrend szerinti járataival
Elhelyezés: 4*-os belvárosi szállodában
Ellátás: büféreggeli
Minimum létszám: 15 fő

Árak

Ár lekérésre

Jelenleg nincs rendszerünkbe feltöltve az adott szolgáltatásra érvényes ár, de kollégáink készséggel állnak rendelkezésére s adnak bővebb információt!

LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • utazást repülővel
 • szállást
 • büféreggeli
 • idegenvezetést
Az ár nem tartalmazza:
 • repülőtéri illetéket
 • foglalási díjat
 • BBP biztosítást
 • sztornó biztosítást
 • fakultatív programokat
 • helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót: 3 EUR/fő/éj
 • Szilveszterkor a gála vacsora felárát