Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Napsütötte Toszkána & Nyaralás a Tirrén tengeren

Azonosító szám: 3838időtartam: 9 nap/ 8 éjszakautazás: busszalindulás: Budapest
2017. szeptember 03., vasárnap
Hotel 3***
Program
1. nap:
Budapest-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban. Szálláshely elfoglalása Montecatiniben az esti órákban.

2. nap:
Firenze
Ma reggel Toszkána tartomány fővárosába, Firenzébe utazunk. Az Arno folyó mellett elsétálunk a Santa Croce templomhoz, melyet Firenze Pantheonjának is neveznek a számos síremlék miatt (Michelangelo sírja). Városnézésünket a Piazza della Signoria terén folytatjuk, megnézzük a Városháza épületét, a Loggia dei Lanzit híres szobraival, majd elsétálunk a város jelképéhez, a híres Ponte Vecchio hídhoz. Gyalogos sétánkat a Dóm tér felé folytatjuk. A Keresztelőkápolna, a Giotto-féle harangtorony és a lenyűgöző Santa Maria del Fiore épületének megtekintése után szabadidő a város legnagyobb szabadtéri piacán vagy a városnézés folytatása. A San Lorenzo-negyedben megtekintjük a pazar díszítésű Medici kápolnát. A nagyhercegek csodálatos színekben pompázó, márványborította temetkező kápolnájában Michelangelo világhírű szobrait találjuk. Ezt követően szabadidő vagy lehetőség az Uffizi képtár megtekintésére részletes tárlatvezetéssel. (Ár: 7.500,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!), majd visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap:
Siena-Chianti-San Gimignano-Volterra-Etruszk riviéra
Az utunk ma a legszebb toszkán tájakon keresztül a híres bortermelő régión, a Chianti-vidéken át legelőször is Sienaba vezet. A város a középkori kereskedők és bankok "mekkája" volt. Felkeressük a belváros egyik legjelentősebb építészeti alkotását, a Dómot, majd a legfontosabb nevezetességek megtekintése után válogathatunk a hagyományaikat féltve őrző sienai kézművesek remekműveiből is. Délután San Gimignanoban, a "tornyok" világhírű városában pihenhetünk meg, ahol a helyi specialitásokat is megkóstolhatják (Chianti és Vernaccia bor, szarvasgombával töltött vaddisznószalámi). Programunk utolsó megállója a vulkanikus dombok között emelkedő Volterra, melynek középkori hangulatot árasztó belvárosában sétálva gyönyörködhetünk a környező vidékre és a Tirrén-tengerre nyíló fantasztikus kilátásban is. Szálláshely elfoglalása az Etruszkok riviéráján az esti órákban.

4. nap:
Roccalbegna-Monte Amiata-Grosseto
Délelőtt szabadprogram, pihenés a tengerparton, majd délután fakultatív kirándulási lehetőség dél- Toszkána mesés hegyvidékére. Első megállónk a sziklatetőre épült Roccalbegna, a tartomány egyik legjellegzetesebb kisvárosa, majd továbbutazunk a festői szépségű Monte Amiata területére, érintve néhány kevésbé ismert, de annál szebb toszkán kisvárost. Visszautazás a szálláshelyre, útközben rövid megálló Grosseto városában. (Ár:20 EUR/fő)

5. nap:
Capraia szigete
Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy fakultatív hajókirándulás a vadregényes Capraia szigetére, a Tirrén-tenger gyöngyszeméhez. Livornoból kétórás hajóút után érkezünk meg a vulkanikus eredetű szigetre. A délutáni órákban megmártózhatnak a kristálytiszta vizű öbölben a Tirrén tenger vizében. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. (Ár:40EUR/fő - a kiránduláson résztvevő utasok a késő visszaérkezés miatt nem vacsorát, hanem hideg úti csomagot kapnak.)
(A helyszínen lehetőség nyílik egy fakultatív hajózásra is. Gumicsónakkal a sziget körüli barlangokat fedezhetjük fel.)

6. nap:
Torre del Lago-Pisa-Lucca
Pihenés a tengerparton vagy egész napos fakultatív kirándulás. Rövid látogatás Torre del Lago városában, ahol a Puccini Villát is megtekinthetik. Majd Toszkána egyik legjelentősebb városába, Pisa-ba utazunk. A Csodák tere, a Dóm és a Ferde Torony megtekintése után rövid szabadidő, majd utazás Lucca városába, amely a főbb látnivalókon kívül Puccini szülővárosaként is ismert. Gyalogos városnézésünket az egykori római amfiteátrumból kialakított hangulatos téren kezdjük meg, majd végigsétálunk a város jellegzetes, középkori hangulatot árasztó kis utcáin a város jelképéhez, a vörös téglából emelt XIII századi torony épületéhez. A San Michele térre érve szabadidő, vásárlási lehetőség Lucca jellegzetes gasztronómiai különlegességeiből vagy felkereshetik Puccini szülőházát és az itt elhelyezett múzeumot. A San Martino katedrálisban megnézzük Ilaria sírját, majd a városnézés után látogatást teszünk egy kis gazdaságban, ahol az olívaolaj-készítés rejtelmeinek megismerése mellett megismerkedhetünk a kiváló toszkán borokkal is. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. (Ár: 40 EUR/fő)

7. nap:
Elba szigete
Reggeli után elutazás Piombino kikötővárosába, ahol hajóra szállunk, és a Tirrén-tenger egyik legszebb szigetére, Elbára utazunk, mely Napóleon száműzetésének színhelyeként is ismert. Szabadidő, fürdési lehetőség. Portoferraio-ba érkezésünk után elsétálunk a festői történelmi városközpontba, megtekintjük Napóleon egykori rezidenciáját, majd rövid szabadidő, vásárlási lehetőség a belvárosban. Vásárolhatunk a helyi jellegzetes Aleatico desszertborból és az azzal készült süteményből. Visszautazás a szálláshelyre a késő délutáni órákban. (Hajójegy: 35 EUR/fő)

8. nap:
Cortona-Arezzo
A késő délelőtti órákban elutazás a 'Napsütötte Toszkána' című filmből is ismert Cortona domboldalba épült kisvárosába, ahol a zegzugos kis utcákon járva megismerhetjük a legfontosabb nevezetességeket, illetve megcsodálhatjuk a Monte Amiata vulkánhegyére és a Trasimeno-tó vidékére nyíló kilátást is. Délután Toszkána egyik legjelentősebb etruszk alapítású városába, Arezzoba folytatjuk utunkat, ahol a Szent Ferenc templomban megnézzük Piero della Francesca híres freskósorozatát is a Szent Kereszt történetéről. Érkezés a Montecatini városában található szálláshelyre az esti órákban.'

9. nap:
Montecatini Terme-Bologna-Budapest
Hazautazás a kora reggeli órákban. Útközben még rövid belvárosi séta Bologna-ban, majd hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
Elhelyezés
Hotel 3***
Ellátás: reggeli

Fakultatív programok
Uffizi képtár
Kiegészítő információk
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Firenze/S.Croce 6EUR
Uffizi: 7.500 Ft/fő* - jelentkezéskor fizetendő!
(18 év alatt és 65 év felett 4.200 Ft/fő)
Firenze /Medici-kápolna 6EUR
Firenze kombinált jegy 10EUR
(Giotto harangtorony, Keresztelőkápolna, dóm kupola és dóm múzeum)
Siena/Dóm 5EUR (szept. 7EUR)
San Gimignano dóm 3,50EUR
Pisa busz 2EUR
Pisa/Dóm+Keresztelő kápolna 7EUR
Pisa/csak katedrális ingyenes
Pisa/Ferdetorony 18EUR
Lucca/San Martino katedrális Ilaria sírja 2EUR
Puccini szülőháza 7EUR
Elba/hajójegy 35EUR
Elba/Napoleon villa 3EUR
Arezzo / Szent Kereszt legendája 8EUR
Roccalbegna-Monte Amiata-Grosseto fak.kirándulás 20 EUR
Capraia sziget fakultatív kirándulás 40 EUR
Sziget körüli csónaktúra 20EUR
Torre del Lago - Pisa - Lucca fakultatív kirándulás 40 EUR


*A fakultatív kirándulásokon való részvétel valamint a magyar nyelvű tárlatvezetéseken való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak.

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Utazás:
Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé.

Indulás: Budapestről, a Déli pályaudvar - Hotel Mercure Buda-tól.

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:15
Balatonakarattya-Lukoil 06:45
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO 07:00
Balatonlelle-Marche 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

Szállás: 3 éjszaka szállás Montecatini Terme standard 3*-os szállodában. A szobák egyszerűen berendezettek és felszereltek és mindegyike saját fürdőszobás.
5 éj Toszkán tengerparton Marina di Bibbona vagy környéke

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Napsütötte Toszkána
indulási időpontok:

2017-09-03

időtartam: 8 éjszaka
Hotel 3***
Részvételi díj129 900 Ft/fő
Egyágyas felár36 000 Ft/fő
Félpanzió24 000 Ft/fő
Fakultatív programok
Uffizi képtár8 900 Ft/fő
BBP
BBP biztosítás580 Ft/fő/nap
Sztornó
Sztornó biztosítás1.50 %
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
  • utazást autóbusszal
  • szállást 3***-os szállodában
  • reggelit
  • idegenvezetést
Az ár nem tartalmazza:
  • BBP biztosítást
  • sztornó biztosítást
  • fakultatív programokat
  • belépőjegyek árait