Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Manótánc az erdőben

Azonosító szám: 37071időtartam: 5 nap / 4 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2017. november 29., szerda
Ounasvaaran Chalet
Program
Van valami csodálatos titok Lappföldön, ami nemcsak a kicsiket, de a felnőtteket is magával ragadja, mesés hangulatba repíti, és egy életre szóló közös családi élménnyel gazdagítja!

Nem véletlen, hogy a Mikulás is ezt a helyet választotta! A gyerekek kedvence itt, Rovaniemiben fogadja a világ minden tájáról érkezőket, hogy a fülébe súghassák, mit szeretnének Karácsonyra.
A Mikulást nem csak a sarkköri irodájában láthatjuk, hanem egy titkos erdei kunyhóban is, ahol pattogó kandalló mellett csak titeket vár, hogy személyesen adhassa át nektek az ajándékokat. Lappföldön nemcsak a Mikulással, hanem az őt mindenben segítő manókkal is találkozhattok! Sőt, ha kedvetek van, Ti magatok is Manóiskolások lehettek! Gyertek el a világ legrövidebb és legviccesebb iskolájába, ahol mindig, mindenki csak kitűnő manóbizonyítványt kap, és olyan tantárgyak lesznek, mint az Óriás Szaloncukor Cipelés, Hóvarázslás, vagy Mézeskalácssütés a Manópékségben.
Kíváncsi vagy, miért van a Manóprofesszorok csomagjában több kiló kockacukor, miért van elsőbbség adás kötelező KRESZ-tábla a folyóban, és miért látod rénszarvasagancs formájúnak a város utcaszerkezetét a repülőgép ablakából? Ha igen, gyertek velünk Finnországba, ahol további álmaitok is valóra válhatnak, hiszen átlépjük az Északi Sarkkört, utazunk rénszarvas- és husky vontatta szánkón, meglessük a Mikulás Postahivatalában leveleket válogató postamanókat. Kell- e nagyobb élmény, mint egy erdei farmon 100 huskyval találkozni, hallgatni a sámán meséjét és "repülni" a kutyák vontatta szánkón?!
Az utazás során az is kiderül, hogy anyukád vagy apukád vezeti ügyesebben az elektromos szánkót, és megtudhatod, hogy ki az a Hópelyhecske, és miért nincs jó híre a torkos borznak.

Különleges szálláshelyen, jellegzetes finn faházakban fogunk lakni, ahol minden családnak saját szaunája is lesz! A 4 éjszaka/ 5 napos utazás során a mesebeli csoportos programok mellett még pihenésre is jut idő, így azoknak is kedvére teszünk, akik szeretnék zavartalanul, rohanás nélkül élvezni az érintetlen finn táj szépségét. A gyerekek remekül ellesznek a szálloda kertjében és a Tensi Manóiskola kinti és benti programjain, de lehet sportolni is, vagy csak egyszerűen lustálkodni és élvezni, hogy együtt a család!

Kedves Szülők és Nagyszülők! Tartalmas programok nappal, játékos gyermekanimáció esténként, családias hangulat, meglepetések, ajándékok és egy életre szóló élmény az egész családnak! Utazzanak az idén is velünk Finnországba, a Tensi egyik legnépszerűbb útjára, mely több mint 25 éve várja mindazokat, akik hisznek a Mikulásban!

Programajánlat

Megjegyzés: a programok sorrendje változhat


1.nap november 29. szerda

Utazás Lappföldre a Finnair menetrend szerinti járataival:
11:35 - 14:55 Budapest - Helsinki
16:20 - 17:40 Helsinki - Rovaniemi

Autóbusz transzfer a szállodába

Este Tensi Törpi Plusz: Tensi Manóiskola a szállodában

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában


2. nap november 30. csütörtök

Reggeli a szállodában
Délelőtt közös kirándulás autóbusszal az Északi-sarkkörön található Mikulásfalvára, ahol találkozunk a Mikulással, ezúttal a dolgozószobájában.
A gyerekeknek lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező társaikkal együtt találkozzanak a Mikulással. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít.

TENSI AJÁNDÉK: A Tensi ajándékaként minden Tensi manóiskolás egy 20 perces minihómobilozáson vehet részt Mikulásfalván 14 éves korig!

Szabadidő, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg Mikulásfalván

Kb 14:00 visszatérés a szállodába

Délután szabadidő

Késő délután Tensi Manóiskola karácsonyi barkácsműhely, közös ajándékkészítés a gyerekekkel

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában


3. nap december 1. péntek

Reggeli a szállodában
Délelőtt fakultatív program felár ellenében: Látogatás és husky szánkózás egy erdei kutyafarmon.
Utazás autóbusszal egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kékszemű husky várja a kis vendégeket. A kutyák gazdáik segítségével bemutatót tartanak szánhúzásból. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó lapp taxit, a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy kb. 25 perces kutyaszánkózáson az erdőben.
A pálya nyomvonala a hóviszonyok függvénye! Forró italok a farmon tábortűznél.

Délután szabadidő, közben Tensi Törpi Manóiskola: Mézeskalácssütés

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában


4. nap december 2. szombat

Reggeli a szállodában

Délelőtt fakultatív program felár ellenében: Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon - "saját Mikulással"
A félig vadon élő rénszarvasok, és gazdáik egy hangulatos erdei farmon fogadják a Manóiskola növendékeit. Látogatásunk során megismerkedhetünk legendáikkal, hagyományaikkal és a kota sátorral, ahol a helyi sámán egy szép mesével várja a gyerekeket. Népviseletbe öltözött lapp barátaink bemutatót tartanak rénszarvasszánkó hajtásból, s miután ellestük a fortélyokat, a csoport tagjai is mehetnek egy rövid szánkókört, kipróbálva ügyességüket.
A prémekkel bélelt szánkó varázslatos erdei környezetben siklik, s mire visszatérünk a lapp kunyhóhoz, újabb meglepetésben lesz részünk: minden résztvevő rénszarvasszánkó kategóriára érvényes nemzetközi jogosítványt kap. A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a Tensi manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át ajándékait a gyerekeknek. Lesz idő beszélgetni és fényképet, videót készíteni a Mikulással, átadhatjátok a számára készített rajzokat és fülébe súghatjátok, hogy mit szeretnétek karácsonyra.

Rövid szabadidő, étkezési és vásárlási lehetőség Rovaniemi belvárosában, majd transzfer a szállodába. Késő délután szabad program, szaunázási lehetőség a faházakban, vagy érdeklődés esetén helyszíni szervezéssel:
 • fakultatív múzeumlátogatás magyar vezetéssel a Sarkköri Arktikum Múzeumban

vagy
 • fakultatív hómobil szafari felár ellenében (Időjárás függő program helyszíni jelentkezéssel!)

Vendégeink egy motoros-szánvezetési villám tanfolyamon vesznek részt, ahol megismerik ennek a különleges járműnek a kezelését. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Először mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve halad.
Figyelem! Gyerekek 14 éves kor alatt még utasként sem ülhetnek a hómobilokon, számukra a finn vezető által húzott szánkóban biztosítunk helyet. Átlagos téli időjárás esetén így is nagy élmény a gyerekek számára, ám zord hideg és fagyos szeles körülmények között a gyerekeknek nem ajánljuk a túrához való csatlakozást!

Este Tensi Manóiskola: Játékos versenyek a szálloda kertjében, majd ünnepélyes bizonyítványosztás. Ne feledjétek! Ebben az iskolában minden manótanuló csak kitűnő bizonyítványt kaphat.

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában


5. nap december 3. vasárnap

Reggeli a szállodában
Transzfer a repülőtérre

Hazautazás a Finnair menetrend szerinti járataival:
09:35 - 10:50 Rovaniemi - Helsinki
17:10 - 18:35 Helsinki - Budapest

A budapesti gép indulása előtt panoráma városnézés autóbusszal Helsinkiben


Szállás Ounasvaaran Chalet

Jellegzetes finn faházakból álló üdülőtelep csodálatos természeti környezetben, a Kemijoki folyó és a rovaniemi sísánc lábánál, a belvárostól kb. 8 perc autóbusz transzfer távolságra. Minden ház saját szaunával és felszerelt konyhával rendelkezik. A szállodának saját étterme, bárja, kandallós társalgója, játékszobája, számi kotája és egy tóparti tradicionális finn szaunája van.
Elhelyezés: Családonként, helyi stílusú faházakban.

Kis ház min. 1 - max. 4 fő elhelyezésére alkalmas
Felszereltsége: 1 hálószoba/nappali két ággyal és egy szófával, mini-konyha, szauna, zuhanyzó/WC, hajszárító, TV, WI-FI, terasz. A 3- és a 4. ágy a házikó alacsony belmagasságú padlásterében kialakított kuckóban található, mely a ház belső falépcsőjén közelíthető meg.

Nagy ház min. 4 - max. 6 fő elhelyezésére alkalmas.
Felszereltsége: 2 hálószoba, konyha, nappali, szauna, zuhanyzó/WC, hajszárító, TV, WI-FI, terasz.
Elhelyezés
Ounasvaaran Chalet
4 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval, svédasztalos reggeli

Fakultatív programok
Kötelező félpanziós vacsora::
60 000 Ft/fő/4 alkalom ital nélkül

Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:
49 000 Ft/fő

Husky farm 25 perces szánkózással:
48 000 Ft/fő

Termoruha bérlés 1/2/3/4. napra ( csak előzetes jelentkezéssel):
25 000 Ft/fő

Erdei hómobil szafar:
Erdei hómobil szafari - Csak előzetes jelentkezéssel, helyszíni fizetéssel: 125 EUR/fő

Kiegészítő információk
repülőjegy a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest - Rovaniemi -Budapest útvonalon, átszállással Helsinkiben, fejenként 1 feladott csomaggal, fedélzeti étkezés, ital nélkül)

Kisházban min. 1-max. 4 fő részére

Főágyon (minimum 2 fő főágyon!)329 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év) babaággyal49 000 Ft/fő
3. fő galériaágyon: gyermek 2 éves kortó, vagy felnőtt270 000 Ft/fő
4. fő galériaágyon: gyermek 2 éves kortól, vagy felnőtt250 000 Ft/fő
Egyágyas felár155 000 Ft/fő/ 4 éj


Nagyházban min. 4-max. 6 fő részére

Főágyon (minimum 4 fő főágyon!)319 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év) babaággyal49 000 Ft/fő
5. és 6. fő galériaágyon: gyermek 2 éves kortól vagy felnőtt270 000 Ft/fő

Fakultatív programok csak előzetes jelentkezés alapján

Kötelező félpanziós vacsora:
Felnőtt:60 000 Ft/fő/4 alkalom ital nélkül
Gyermek (0-2 év):ingyenes
Gyermek (2-4 év):15 000 Ft/fő/4 alkalom, ital nélkül
Gyermek (4-12 év):30 000 Ft/fő/4 alkalom, ital nélkül


Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:
Felnőtt:49 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év):ingyenes
Gyermek (2-14 év):44 000 Ft/fő


Husky farm 25 perces szánkózással:
Felnőtt:48 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év):ingyenes
Gyermek (2-14 év):44 000 Ft/fő


Termoruha bérlés 1/2/3/4. napra ( csak előzetes jelentkezéssel)
Felnőtt/gyermek25 000 Ft/fő
A termoruha bérleti díja tartalma: overál, zokni, bakancs, sapka, sál, kesztyű. A bérleti díj nem tartalmazza a maszk és bukósisak bérletet (mert ezek csak a hómobilozáshoz szükségesek). Amennyiben Ön hómobilozásra jelentkezik, úgy a hómobil kirándulás ára tartalmazza a teljes felszerelést (teljes ruházat és sisak).


Erdei hómobil szafari - Csak előzetes jelentkezéssel, helyszíni fizetéssel:
Felnőtt:125 EUR/fő
Gyermek (4-14 év):105 EUR/fő

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
indulási időpontok:

2017-11-29

időtartam: 4 éjszaka
Ounasvaaran Chalet
Részvételi díj329 000 Ft/apart.
Egyágyas felár155 000 Ft/fő
Félpanzió60 000 Ft/fő
Gyermekár270 000 Ft/fő
2. Gyermekár250 000 Ft/fő
Gyermekár (0-1.99év)49 000 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • repülőjegy
 • 4 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval
 • svédasztalos reggeli
 • repülőtéri transzferek
 • autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással
 • magyar nyelvű idegenvezetés
 • gyermek animáció: Tensi Manóiskola (közös délutáni és esti programok, mint mézeskalácssütés, - kézműves foglalkozás, játékos feladatok)
 • Tensi ajándékcsomag a gyerekeknek
 • ajándék minihómobilozás Mikulásfalván gyerekeknek 14 éves korig
 • panoráma városnézés autóbusszal Helsinkiben
Az ár nem tartalmazza:
 • repülőtéri illeték: 59.000 Ft/fő: felnőttnek és gyermeknek 0 éves kortól fizetendő!
 • kötelező útlemondási biztosítás: 1,5%
 • kötelező félpanziós vacsora
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás - kérje személyre szabott ajánlatunkat!
 • fakultatív programok
 • fakultatív termoruha