Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Korzika tengeri kajakkal

Korzika a tengerről, ahogy keveseknek adatik meg
Azonosító szám: 37052időtartam: 10 nap / 7 éjszakautazás: busszalindulás: Budapest
2017. június 16., péntek
Apartman
Program
A tengeri kajakozás a legvagányabb mediterrán nyaralás, különösen ha ezt a Földközi-tenger legszebb szigete körül tesszük. A tenger felől a szárazföldre lépni és mindent a parthoz mérni olyan új perspektívát ad, ami valóban csak igen keveseknek adatik meg.
Naplemente idején a nyugati part vörös sziklái mellett evezni, titokzatos vízi alagutakon átsuhanni vagy Bonifacio tengerbe szakadó szikláit a tenger felől megközelíteni - nos, ezeket nevezzük igazán felejthetetlen élménynek.

1. nap Budapest - Savona - utazás Korzika felé (éjszaka a hajón)

Utazás: reggel 04:00 órakor indulunk autóbusszal Budapestről. Az egész napunk utazással telik, és csak rövid pihenőkre állunk meg benzinkutak pihenőhelyein. Átutazunk Szlovénián, majd kora este érkezünk az észak-olaszországi Savona kikötőjébe.
Hajózás: késő este indulunk egy többemeletes komphajóval Savonából Korzika felé. Az éjszakát a hajó pihenő helyiségeiben töltjük, de korlátozott számban lehetőség van kabin bérlésére is.

2. nap Bastia - Corte - Cargése (szállás: apartmanok)

Utazás: a reggeli órákban érkezünk a Franciaországhoz tartozó Korzika szigetére. Bastia városában kötünk ki és miután a buszunk kigördült a hajóból, rögtön Korzika középső része felé vesszük az irányt. A szigetet átszelő hegyi utakon haladunk egészen Cortéba, Korzika egykori fővárosába.
Corte: a hegyekkel körbezárt városka ma diákváros; az itteni egyetemet közel kétezer hallgató látogatja. Az óváros igazán festői látványt nyújt, különös tekintettel a meredek sziklaszirtre épült Citadellára, ahová macskaköves utcákon kapaszkodhatunk fel. Megnézhetjük itt a Fellegvárban működő Nemzeti Múzeum tárlatait, majd a termeken végighaladva a magasból csodálhatjuk meg Corte és a környező hegyek látképét.
Angol-vízesés: a városnézés után a Vizzavona-erdőhöz utazunk, ahol egy könnyű kirándulás keretében keressük fel az Angol-vízesést. A csodálatos természeti környezetben található zuhatag mellett akár meg is mártózhatunk a hűs patakvízben. Táv: 4 km, szint: fel 110 m, le 110 m. (**)
Cargése: délután a Korzika nyugati partján fekvő Cargése kisvárosába utazunk, ahol a szállásunk található. Választástól függően 2 vagy 4 fős apartmanokban töltjük utazásunk összes, azaz mind a 7 éjszakáját. A szállásaink elfoglalása után a nap hátralévő részét pihenéssel, strandolással vagy városnézéssel tölthetjük. Az apartmanházunktól 300 méterre találjuk a strandot, 800 méterre pedig Cargése központját.

3. nap Cargése - Chiuni-öböl - Plage de Stagnoli - Cargése (szállás: apartmanok)

Cargése: a napot egy könnyű reggeli sétával kezdjük; a szállásunktól átsétálunk a közeli Cargése központjába, amit 1774-ben görög bevándorlók alapítottak. A görög hatás máig tetten érhető az építészetben.
Chiuni-öböl: a cargései séta után buszra szállunk és a közeli Chiuni-öböl strandjára utazunk; ez a varázslatos part lesz az első evezős túránk kiindulópontja. Miután a túravezetőink kiosztották a felszerelést, egy rövid ismertetőt tartanak a tengeri kajakozás alapjairól. Ezután tengerre szállunk, és a parthoz közeli vizeken - néhány játékos feladat keretében -, rögtön ki is próbáljuk a frissen tanultakat.
Tengeri kajak túra: elhagyjuk a Chiuni-öblöt, megkerüljük az Omigna-fokot, majd a kajakjainkkal délnek fordulunk. Az utunkat a félsziget csúcsán strázsáló genovai őrtorony vigyázza. Korzika több mint négy évszázadon keresztül állt genovai fennhatóság alatt, akkoriban az őrtornyok az egész szigetet körbevették. Ezekre az időkre emlékeztet a még ma is álló, mintegy 60 őrtorony, amelyek mind látványos, jól látható helyekre épültek. Átszeljük a Peru-öblöt, majd a szállásunk közelében fekvő Cargése strandjára érkezünk. Kikötünk itt és tartunk egy pihenőt. Úszhatunk egyet a tengerben és megebédelhetünk. A pihenő után folytatjuk kajaktúránkat és a part mentén egészen a Plage de Stagnoli hosszan elnyúló homokos strandjáig evezünk. Itt zárjuk a napunkat egy nagy alkonyati fürdőzéssel. Táv: 14 km. (***) A túra után a buszunkkal visszautazunk a szállásunkra.

4. nap Cargése - Les Calanches - Portói-öböl - Cap Senino - Portói-öböl - Cargése (szállás: apartmanok)

Les Calanches: reggel buszra szállunk és a mai evezésünk helyszínére utazunk, útközben azonban érintjük Korzika egyik legkülönlegesebb helyszínét a Les Calanches sziklavidéket. Az UNESCO Világörökségek között is szereplő terület Korzika egyik legkáprázatosabb vidéke, és stílusában, hangulatában a legjellemzőbb a szigetre. Hatalmas méretű, vörös színű sziklák magasodnak ezerféle alakban, amik a háttérben húzódó Ligur-tengerrel egészen valószínűtlen tájképet alkotnak. Megállunk egy kilátópontban, ahol megpróbálhatjuk lefotózni a lefotózhatatlant, majd egy szűk szerpentinúton folytatjuk tovább utunkat.
Tengeri kajak túra: Porto üdülővárosának strandján tesszük vízre a kajakokat, majd el is indulunk mai, igen látványos evezős túránkra. Hamarosan megállunk egy rövid pihenőre a Punta Rossa strandnál, majd folytatjuk az evezésünket. A sziklás part mentén evezünk, miközben számtalan sziklaüreg és tengeri barlang mellett haladunk el; ezek közül néhányba be is evezünk. Hamarosan elérjük a Cap Senino fokot, amely már a Scandola Természetvédelmi Terület része és a Girolata-öböl bejárata. A lenyűgöző szépségű vidék szintén UNESCO Világörökség. Kikötünk egy idilli öbölben, ahol elfogyaszthatjuk a magunkkal hozott elemózsiánkat, majd megmártózhatunk a tengerben. Ezután a már ismert útvonalon visszaevezünk Porto üdülővárosába. Táv: 22 km. (***) Portóból pedig autóbusszal utazunk vissza a szállásunkra.

5. nap Cargése - Capo Rosso - Cargése (szállás: apartmanok)

Cargése: ennek a napnak a legnagyobb részét pihenéssel, strandolással és önfeledt nyaralással tölthetjük. A szállásunktól alig 300 méterre találjuk a vízpartot, ahol kedvünkre napozhatunk és úszhatunk a tengerben. Ha megszomjaztunk vagy megéheztünk, beülhetünk az öböl valamelyik vendéglőjébe.
Capo Rosso: késő délután egy rövid gyalogtúrára indulunk, amelynek kiindulópontjába busszal utazunk. A túránk célja a tenger fölé magasodó, 331 méteres sziklaszirt, a zord szépségű Capo Rosso, amelynek csúcsára egyetlen ösvény kígyózik fel. A néhol kissé meredek ösvényt leküzdve tárul elénk a jutalom, a kilátás, amit Korzika legszebb fekvésű korabeli őrtornyának tetejéről élvezhetünk. A meglepően jó állapotban fennmaradt torony belső lépcsőin jutunk fel a tetejére, ahol egészen naplementéig maradunk. Szürkületben indulunk vissza a buszunkhoz, ezért fejlámpákra mindenképp szükségünk lesz. Táv: 9 km, szint: fel 600 m, le 600 m. (∗∗) Sötétben érkezünk a buszunkhoz, majd visszautazunk a szállásunkra.

6. nap Cargése - Ajaccio - Sanguinares-szigetek - Ajaccio - Parata-fok - Cargése (szállás: apartmanok)

Tengeri kajak túra: ezen a napon Korzika egyik legnagyobb városa, Ajaccio közelébe, egy remek strandhoz utazunk, ahol a homokos partot hatalmas gömbölyded sziklák szegélyezik. Ezen az idilli helyszínen tesszük vízre a tengeri kajakokat és indulunk mai evezésünkre. A célunk a Sanguinares-szigetek, ahová a part mentén evezve és két kisebb szigetet megkerülve jutunk el. Először a Grande Sanguinare szigeten kötünk ki, amelynek csúcsán világítótorony jelzi a hajósoknak az Ajaccioi-öbölbe vezető, zátonyokkal teli, veszélyes utat. Innen nem messze, egy festői partszakaszon kötünk ki és tartunk ebédszünetet. Piknikezünk és fürdünk egy nagyot a tengerben, majd ismét vízre szállunk és keskeny átjárókban, változatos sziklaüregekben kalandozva evezünk egy tengeri fokig. Látványos szirtek és sziklazátonyok labirintusában kanyarogva jutunk át a Grande Sanguinare északi oldalára, miközben jól láthatjuk a sziget csúcsára épített Castellucio genovai őrtornyot. Miután megkerültük a Sanguinares-szigeteket, a Parata őrtorony lábánál elhaladva evezünk vissza túránk kiindulópontjába. Ezután következhet a jól megérdemelt csobbanás a gyönyörű strand hűsítő vizébe. Táv: 12 km. (**)
Ajaccio: a kajakozás után választhatunk a strandolás vagy egy városnézés között. Korzika legnagyobb városa nem csak arról nevezetes, hogy itt ülésezik a korzikai parlament, hanem arról is, hogy itt született a világhatalomra törő francia császár, Bonaparte Napoleon is. Szabadprogram keretében kereshetjük fel a császár szülőházát, majd elsétálhatunk a Fellegvár mólójáig, ahonnan szép kilátás nyílik a széles öbölre és a városközpontra.
Parata-fok: az esti órákban a mai kajakozásról már ismerős Parata-fokhoz utazunk. A parkolóból indulva egy rövid séta keretében megkerüljük a fokot és felkapaszkodunk a félsziget tetején épült régi őrtoronyba. Teljes körpanorámában élvezhetjük innen az azúrkék tenger és Korzika sziklás partvonalának látványát. Ezen a festői helyen egy pohár borral a kezünkben gyönyörködünk a tengerbe lenyugvó nap utolsó sugaraiban. (∗) Az esti órákban érkezünk vissza a szállásunkra.

7. nap Cargése - Plage d'Arone - Les Calanches sziklavidék - Portói-öböl - Cargése (szállás: apartmanok)

Tengeri kajak túra: a mai evezésünkhöz ismét autóbusszal utazunk. Ezúttal Korzika egyik legszebb homokos tengeröblében, a Plage d'Arone strandján szállunk vízre, hogy újabb részeit fedezzük fel a sziget lélegzetelállítóan szép, nyugati partvidékének. Először a 331 m magas Capo Rosso sziklaszirt "alá" evezünk, amelynek csúcsán néhány nappal ezelőtt már álltunk. A tengerből csaknem függőleges falakkal kiemelkedő hegyorom túloldalára egy óriási méretű sziklaalagúton átevezve jutunk át. Ezuán a Plage d'Ficajola homokos strandjáig evezünk, ahol az ebédszünetünket tartjuk. Délután a magasból az egyszer már megcsodált Les Calanches sziklavidék előtt evezünk el és ezzel egészen biztosan sok irigyet szerzünk a szárazföldről. Láthatjuk a Piana falut körülvevő "tűhegyeket", amiket Korzika legnagyobb természeti látványosságai közé sorolnak. A vörös sziklatornyok adnak lenyűgöző hátteret a mai túránk utolsó szakaszának. A délutáni órákban érkezünk a Portói-öbölben fekvő Porto üdülőfaluba, amelynek kikötőjét egy hatalmas szikla védi, a tetején őrtoronnyal. Táv: 19 km. (***) A környező hegyek és a tenger látványa különösen naplemente idején egyedülálló, ezért is vette fel a Portói-öblöt az UNESCO a Világörökségek közé. Egy fürdőzés és esetleg egy hangulatos vacsora után utazunk vissza a szállásunkra.

8. nap Cargése - Capo Pertusato - Bonifacio - Capo Pertusato - Cargése (szállás: apartmanok)

Tengeri kajak túra: hosszú, de utazásunk egyik leglátványosabb napja elé nézünk. Korán indulunk a mai evezésünk kiindulási pontjába, a Korzika déli részén található Capo Pertusato fok környékére. Útközben látványos hegyvidéki tájakon haladunk keresztül, miközben ízelítőt kaphatunk a belső, tengerparttól távolabbi vidékek és hegytetőkre épített, erődszerű városkák életéből. Miután megérkeztünk a Capo Pertusato melletti strandra, vízre tesszük a kajakokat. Magunk mögött hagyjuk a trópusi tengerpartokat idéző, hófehér homokos strandot és kristálytiszta vizű, sekély tengeren evezünk. Szemben velünk apró szigetek látszódnak. Déli irányba tekintve tiszta idő esetén megpillanthatjuk akár Szardínia partvonalát is. Elhaladunk a Pertusato-fok mellett, amelynek tetején világítótorony áll, majd az egész utazásunk talán leglátványosabb szakasza következik. Hamarosan megpillantjuk ugyanis Bonifacio sziklafalak tetejére épített városát, amely Korzika legszebb fekvésű települése. Eltöltünk néhány órát a városban, majd visszatérünk a kajakokhoz és a már megismert útvonalon visszaevezünk a túránk kiindulópontjába. Táv: 14 km. (***)
Bonifacio: az alámosott sziklafalak tetején álló épületeket a tenger felől nézve, az az érzésünk támadhat, hogy a következő vihar a mélybe taszítja a házakat, holott Bonifacio erődszerű városa már évszázadok óta dacol az elemekkel. A magas sziklák lábánál hagyjuk a kajakokat és gyalogosan indulunk az óváros felfedezésére. Szabadprogram keretében járhatjuk be a Citadella macskaköves utcáit, de a káprázatos kilátás kedvéért mindenképpen érdemes elsétálni a kilátóteraszokig is. Nemcsak az azúrkék tengert, hanem a város alatt húzódó függőleges sziklafalakat is kitűnően láthatjuk innen. Bonifacio Felsővárosában számos remek kis üzletet és hangulatos éttermet találunk, így itt töltjük az ebédszünetünket is. A városnézés, majd a délutáni evezés után egy hosszabb buszozás következik a Cargése mellett található szállásunkig.

9. nap Cargése - Bastia - utazás Olaszország felé (éjszaka az autóbuszon)

Utazás: reggel összepakolunk az apartmanokban és elhagyjuk a szállásunkat. Átszeljük a szigetet és néhány órás utazás után Korzika keleti partjára, Bastia városába érkezünk.
Bastia: a komp indulásáig hátralévő időt a városban töltjük, ami alatt alaposan megismerkedhetünk a gyönyörű fekvésű várossal. Érdemes egy nagy sétát tenni a Citadellában és a macskaköves óvárosban.
Hajózás: a kora délutáni órákban indulunk útnak hajóval az olasz szárazföldre, majd néhány óra elteltével Savona városában kötünk ki.
Utazás: az este és az éjszaka utazással telik, amelynek során átszeljük Észak-Olaszországot és belépünk Szlovéniába.

10. nap Savona - Budapest

Utazás: a délelőtti órákban érkezünk Budapestre, a Műcsarnok melletti parkolóba.
Elhelyezés
Apartman
Kiegészítő információk
Előleg: 79.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 74.900 Ft + a szállás ára, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.

2, 3 vagy 4 fős kabin ára a komphajón: 110 €-tól.

Indulás: Budapestről a Műcsarnok mellől (Felvonulási tér) reggel 04.00 órakor.
Érkezés: Budapestre a Műcsarnok mellé a délelőtti órákban.

A kajaktúrák nehézsége:
A túrákon való részvételnek nem feltétele a tengeri kajakozásban való jártasság és/vagy a korábbi evezési tapasztalat, de természetesen előnyt jelent. A szükséges ismereteket a túravezetőink a helyszínen egy rövid elméleti és gyakorlati oktatás keretében elmagyarázzák. Természetesen hasznos, ha eveztél már például Magyarország folyóin, de ez a program inkább némi kondíciót kíván, mint evezési tapasztalatot. Szakképzett túravezetőink segítik a kezdőket és az evezés során természetesen végig a csoport mellett maradnak; tőlük bármikor segítség vagy tanács kérhető.
Átlagosan sportos erőnlétű résztvevőknek ajánljuk az utat. Nem állítjuk, hogy az evezős túrák egyeseknek nem lehetnek kissé fárasztóak, de egyrészt a tempó nem gyors, másrészt az evezések alatt és között elegendő pihenőidő áll mindenki rendelkezésére.
Párok jelentkezése esetén a kétfős kajakokban ülők természetesen lehetnek eltérő erőnlétűek is; ebben az esetben a hátul ülő résztvevőnek kell egy kicsit tempósabban evezni.
Az utazáson való részvétel alapvető feltétele a biztos úszni tudás.

Ajánlott költőpénz:
Körülbelül 200-300 € + a belépők és fakultatív programok költsége.

Belépők és egyéb helyszíni költségek:
Ágyneműhasználat a szálláson: 15 €
Ajaccio, Napóleon szülőháza: 8 €
A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Szállás ára 2 fős apartmanban: 79.900 Ft / fő / 7 éjszaka
Szállás ára 4 fős apartmanban: 69.900 Ft / fő / 7 éjszaka

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Korzika tengeri kajakkal
indulási időpontok:

2017-06-16

időtartam: 7 éjszaka
Apartman
Részvételi díj149 900 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
Az utazást autóbusszal Budapestről.
Az utazást komppal Olaszország és Korzika között.
7 éjszaka szállást tengerparthoz közeli apartmanokban, Cargése mellett.
A tengeri kajakok és a hozzájuk kapcsolódó felszerelések (evező, mentőmellény, vízhatlan zsák, stb.) bérleti díját.
A túravezetést.
Az ár nem tartalmazza:
Az étkezést.
A belépőket és a fakultatív programok árát.
A poggyász- és balesetbiztosítást.