Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Vízitúra a Dunán Visegrádtól Szentendréig

Evezés a Duna- kanyarból a festők városába
Azonosító szám: 37044időtartam: 1 nap / 0 éjszakautazás: egyénileg
2017. június 05., hétfő
Részvételi díj
Program
Az egynapos vízitúránk az Esztergom-Visegrád evezés folytatása. A Dunakanyarban, hazánk egyik legszebb vidékén kezdjük az evezésünket, majd elhaladunk az impozáns visegrádi Fellegvár alatt. Lassan csorgunk tovább a Dunán, majd megebédelünk Dunabogdányban. A Szentendrei-sziget mellett evezve érkezünk Szentendrére, ahol véget ér ugyan a túránk, de a temérdek hétvégi program miatt érdemes még időzni.


1. nap
Visegrád - Duna - Szentendre

Találkozás: délelőtt 09:00 órakor találkozunk Visegrádon, amely Budapest irányából könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és személyautóval is. A túravezetőink a rév parkolójában várják a résztvevőket. A regisztráció után az autók sofőrei átviszik az autóikat Szentendrére, a vízitúra végpontjába, majd az irodánk furgonjával visszaszállítjuk őket Visegrádra.
Visegrád: a Duna-parton kiosztjuk a vízitúrához szükséges felszerelést és egy rövid ismertetőt tartunk a tengeri kajakok használatáról valamint az előttünk álló útvonalról.
Dunakanyar: a rév állomása melletti parkolóban tesszük vízre a kajakokat és Magyarország talán legszebb folyószakaszán kezdjük a túránkat. A Dunakanyarban evezünk, ahol a 328 m magas Várhegyre épített Fellegvár alatt visz minket a Duna. A kajakokban ülve egészen különleges perspektívából láthatjuk a Duna hatalmas kanyarulatát. Szinte mindenki járt már Visegrádon, ám amíg legtöbbször a magasból csodáljuk a panorámát, ezúttal a vízen ringatózva élvezhetjük a Duna, a Pilis és a Börzsöny látképét.
Evezés a Dunán: miután elhagytuk a Dunakanyart, hamarosan megpillantjuk a Szentendrei-sziget északi csücskét. Ezután nem a Duna főágán, hanem a sziget jobb oldalán, a Szentendrei-Dunán evezünk tovább. Nemsokára elérjük Dunabogdányt, ahol kikötünk a település fövenyes strandján. Itt tartjuk az ebédszünetünket, amelynek során elfogyaszthatjuk a magunkkal hozott elemózsiánkat vagy megebédelhetünk egy közeli étteremben. A pihenő után visszaszállunk a kajakokba és a Szentendrei-Dunán folytatjuk a túránkat. Ez az ág keskenyebb a főágnál, ezért kisebb forgalmú és vadregényesebb annál. Zavartalanul élvezzük az evezést, miközben elhaladunk Tahitótfalu, Leányfalu, majd néhány kilométer múlva a Pap-sziget mellett. A délutáni órákban érkezünk meg a festői Szentendrére, ahol a belváros déli szegletében érünk partot. Táv: 24 km. (***)
Szentendre: a program várhatóan a késő délutáni órákban ér véget, de érdemes még a városban maradni, hiszen hétvégente hangulatos kirakodóvásár, kulturális és kulináris fesztiválok várják a látogatókat.
Elhelyezés
Részvételi díj
Kiegészítő információk
A vízitúra nehézsége
A vízitúrán való részvételhez átlagosan sportos erőnlét elegendő.
Nincs szükség evezős tapasztalatra, de természetesen előnyt jelent. A teljesen kezdők számára a túravezetőink gyorsan elmagyarázzák a kajakozással kapcsolatos alapvető tudnivalókat, amik igen könnyen elsajátíthatóak. A vízitúránk egyik célja, hogy az evezésben járatlanokkal is megszerettessük a kajakozást.
A túrán való részvétel alapvető feltétele a biztos úszni tudás.

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Vízitúra a Dunán Visegrádtól Szentendréig
indulási időpontok:

2017-06-05

időtartam: 1 éjszaka
Részvételi díj
Részvételi díj10 900 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
A tengeri kajakok és az evezéshez szükséges eszközök bérleti díját.
A túravezetést.
Az ár nem tartalmazza:
Az utazást Visegrádig.
Az étkezést.