Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Vizitúra a Moldván

Azonosító szám: 37034időtartam: 4 nap / 3 éjszakautazás: busszalindulás: Budapest
2017. július 13., csütörtök
Panzió
Program
Négynapos hosszú hétvége a csehországi Moldva folyón és az azt szegélyező festői kisvárosokban. Cesky Krumlovban lesz a székhelyünk, innen indulunk egynapos kajaktúráinkra. A Moldva vadregényes természeti környezetben kanyarog, várak és középkori települések között, ráadásul viszonylag nagy a folyási sebessége, ezért ha egy rövid időre pihenésképp abbahagyjuk az evezést, akkor is egészen jól haladunk.
A kajaktúra szervezése során természetesen irodánk biztosítja a tengeri kajakokat és a szükséges eszközöket, továbbá irodánk szállítja a résztvevőket a vízitúrák kezdetéhez.

1. nap Budapest - Ceské Budejovice - Cesky Krumlov (szállás: panzió)

Utazás: reggel 07:00 órakor indulunk autóbusszal Budapestről, a Műcsarnok melletti parkolóból. Kora délután érkezünk Csehország déli részére, a Moldva partján fekvő Ceské Budejovice kisvárosába.
Ceské Budejovice: az utazás után jól fog esni a séta a hangulatos óváros barokk főterén és az azt körülvevő utcákon. Érdemes felkapaszkodni a központban álló toronyba, ahonnan remek panoráma nyílik a belvárosra. Ceské Budejovice nem csak a kitűnő állapotban fennmaradt központjáról, hanem az itt készülő Budweiser sörről is nevezetes. Természetesen nem mulasztjuk el, hogy látogatást ne tegyünk a legendás sörgyárban, ahol megismerkedünk a világ egyik legfinomabb sörének gyártási folyamatával, majd meg is kóstoljuk azt.
Cesky Krumlov: a gyárlátogatás után a közeli Cesky Krumlovba utazunk, amely Csehország talán legszebb kisvárosa. A reneszánsz és barokk stílusban épült, festői történelmi negyedet az UNESCO 1992-ben a Világörökség részének nyilvánította. Cesky Krumlov vára a második legnagyobb Csehországban a prágai Hradzsin után. Bőven van tehát látnivaló ebben a városkában, és lesz is elegendő időnk mindenre, hiszen a szállásunk Cesky Krumlov belvárosában található. A csoport létszámától függően egy vagy két panzióban lesz a szállásunk, ahol az utazásunk mind a három éjszakáját töltjük.

2. nap Cesky Krumlov - Vyssi Brod - Branná - Cesky Krumlov (szállás: panzió, étkezés: reggeli)

Vyssi Brod: reggel Cesky Krumlovból átutazunk a közeli Vyssi Brod kisváros kikötőjébe. Egy rövid elméleti oktatást tartunk itt a kajakozásról és a felszerelés biztonságos használatáról, majd vízre szállunk.
Kajaktúra a Moldván: egy rövid ideig még gyakoroljuk a kajakok irányítását, majd nekivágunk az utazásunk első kajaktúrájának. A Moldván (Vltava) vezet Bohémia legkedveltebb vízitúrás útvonala, amely vadregényes tájakon vezet keresztül. A Moldva különösen jótékony az evezősökkel, mivel 5-7 km/óra a folyási sebessége, ami azt jelenti, hogy ha evezés közben kicsit pihenni szeretnénk, akkor is egészen jó sebességgel haladunk. A Moldva partján lépten-nyomon érdekes vendéglátóhelyeket, frissítőállomásokat találunk, amik közül többet is régi cirkuszi lakókocsikban vagy vízparti kunyhókban alakítottak ki. Ezeken a helyeken egyszerű ételeket és természetesen kiváló cseh söröket rendelhetünk. Az evezést olykor kisebb-nagyobb zúgók tarkítják, ahol át kell emelnünk a kajakokat, de a bátrabbak az erre a célra kialakított vízi csúszdákon is lecsúszhatnak, természetesen a túravezetőink aktív közreműködésével. Mindez teljesen biztonságos, mindamellett nagy kaland is! Evezés közben megcsodáljuk a Moldva festői kanyarulatában a folyó fölé magasodó Rozmberk várát valamint a köré települt apró városkát. Itt természetesen tartunk egy rövid pihenőt is. A mai evezésünk Branná falucskában ér véget. Táv: 21 km. (***)
Cesky Krumlov: a vízitúra végén autóbusszal utazunk vissza Cesky Krumlovba, a szállásunkra. A nap hátralévő részét pihenéssel és az óváros felfedezésével tölthetjük.

3. nap Cesky Krumlov - Branná - Zlata Koruna - Cesky Krumlov (szállás: panzió, étkezés: reggeli)

Branná: ezúttal is autóbusszal utazunk a vízitúránk kiindulópontjába, oda, ahol az előző nap befejeztük az evezést. Branná folyópartján már rutinosan szállunk be a kajakokba, így rögtön meg is kezdjük a mai túránkat.
Kajaktúra a Moldván: a kanyargó Moldva gyönyörű hegyvidéki tájakon, nagyszerű fenyveseken és illatos kaszálókon vezet minket keresztül. Természetesen ezen a napon is találkozunk kisebb zúgókkal és az ezekhez tartozó csúszdákkal, amiken már kellő tapasztalattal jutunk át. Már a napi túratáv felénél járunk, amikor megérkezünk Cesky Krumlov ékszerdoboz-szerű kisvárosába, ahol a szállásaink is találhatóak. A Moldva itt egy látványos S-kanyarral fonja körbe az ódon belvárost és a sziklaszirtre épült középkori várkastélyt. Az éttermek és a sörözők szinte csak egy karnyújtásnyira épültek a folyótól, amik tökéletes pihenőhelyek a vízitúrázók számára. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a sok kenu és gumicsónak, amikkel egy-egy hangulatosabb vendéglő előtt kötöttek ki a vendégek. Természetesen mi is itt töltjük az ebédszünetünket, ami alatt felfrissíthetjük magunkat és élvezhetjük a sok túrázó és a városka nyújtotta különleges hangulatot. Ám a napunk még nem ér véget, hiszen vár még ránk néhány kalandos folyókanyarulat. Néhány kilométer megtétele után, a délutáni órákban érkezünk Zlata Koruna településére, amely a Moldva által teljesen körbeölelt kolostoráról nevezetes. Táv: 27 km. (***)
Cesky Krumlov: az evezés végén autóbusszal utazunk vissza Cesky Krumlovba, ahol a nap hátralévő részét szabadprogram keretében tölthetjük.

4. nap Cesky Krumlov - Zlata Koruna - Maringotky - Borsov - Budapest (étkezés: reggeli)

Zlata Koruna: a reggeli után elhagyjuk a szállásunkat és autóbusszal Zlata Koruna településére utazunk.
Kajaktúra a Moldván: az utazásunk utolsó napján vár ránk talán a legizgalmasabb evezés. Zlata Koruna után ugyanis a Moldva folyása felgyorsul és sok kisebb zúgót alkot. A kajakjainkat ezen a szakaszon is használhatjuk, mivel teljes biztonsággal kelhetünk át velük a zúgókon. A Moldva igazán kalandos, kanyargós arcát mutatja ezen a napon; szinte meg sem akarunk állni pihenni egyet a Maringotky frissítőállomásnál. Ezután egy látványos, íves kanyarulat után újabb kiskocsma várja a vízitúrázókat, majd izgalmas zúgók sorozata következik hosszú kilométereken keresztül. A mai túránk Borsov falucskában ér véget, Ceské Budejovice közelében, ahol autóbuszunk már vár ránk. Táv: 20 km. (***)
Utazás: az evezés után nincs más hátra, mint a hazautazás. A kora esti órákban érkezünk Budapestre, a Műcsarnok melletti parkolóba.
Elhelyezés
Panzió
Kiegészítő információk
Indulás: Budapestről a Műcsarnok mellől (Felvonulási tér) reggel 07.00 órakor.
Érkezés: Budapestre a Műcsarnok mellé az esti órákban.

Valuta:
Csehország hivatalos fizetőeszköze a cseh korona (CZK), amit célszerű még indulás előtt, idehaza váltanunk, mivel bizonytalan, hogy találunk-e nyitva tartó pénzváltót vagy bankot. 1 CZK = kb. 11-12 Ft.
A városokban elterjedtek az ATM-ek, a nagyobb üzletekben pedig bankkártyával is vásárolhatunk.

Ajánlott költőpénz:
Körülbelül 15.000-30.000 Ft.
Csehország közepes árfekvésű ország.

Helyszínen fizetendő költségek:
Ceské Budejovice, Budweiser gyárlátogatás: 120 cseh korona
A közölt ár tájékoztató jellegű és változhat. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Vizitúra a Moldván
indulási időpontok:

2017-07-13

időtartam: 3 éjszaka
Panzió
Részvételi díj89 900 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
Az utazást autóbusszal Budapestről.
3 éjszaka szállást panzióban, kétágyas szobákban.
3 reggelit a szálláson.
A tengeri kajakok és a hozzájuk kapcsolódó egyéb felszerelések (evező, mentőmellény, vízhatlan zsák, stb.) bérleti díját.
A túravezetést.
Az ár nem tartalmazza:
A további étkezést.
A belépőket.
A poggyász- és balesetbiztosítást.
kapcsolódó ország
Csehország
Csehország ünnepi ajánlatok
Valutaváltó
EUR euró
HUF forint
Üzemanyagárak
Budapest
bármelyik ker.
95
Iránytű
europe asia australia australia africa north_america south_america antartica EURÓPA ÁZSIA AFRIKA ÉSZAK-AMERIKA DÉL-AMERIKA AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA ANTARKTISZ
Hasznos információk
Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
Utazók sarka
Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
magazin
NagyUtazás.hu
Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.
Kiemelt partnereink: