Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Costa Brava, nyaralás katalán földön

Azonosító szám: 37000időtartam: 9 nap / 8 éjszakautazás: busszalindulás: Budapest
2017. augusztus 17., csütörtök
Hotel 3***
Program
1. nap : Budapest-Ligur tengerpart
Kora reggel elutazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés a Ligúr tengerpart közelében fekvő szállásra az esti órákban. (A mai napon nincs vacsora!)

2. nap:
Marseilles-Costa Brava
Reggeli a szállodában, majd folytatjuk utunkat Spanyolország felé. Megálló Marseilles-ben, az egyik legnagyobb francia kikötővárosban. Rövid városnézésünk során megtekintjük a régi kikötőt, a sétányt, és a bazilikát a régi városnegyeddel. Továbbutazás Spanyolország egyik legszebb üdülőhelyére. A legészakibb spanyol "costa", vagyis tengerpart, a Costa Brava , az egyik legnépszerűbb üdülőhely egész Európában is. Gyönyörű strandok, halászfalvak és tengerparti üdülővárosok várják a nyaralókat. Esti érkezés a szállodába. (6 éj)

3. nap:
Barcelona
Pihenés a tengerparton vagy fakultatív egész napos buszos gyalogos városnézés Barcelonában. Ismerkedés Katalónia színes fővárosával. A délelőtt folyamán megtekintjük a Güell park külső részét; a Sagrada Familiát, Gaudi életművét helyi idegenvezetővel (Ár: 9.500 Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő!), valamint a Passeig Gracia gazdag polgári - köztük 2 Gaudi tervezésű - házait, majd megálló Montjuic-hegyi kilátónál. A középkori városmaggal folytatjuk a napot: a Gótikus Negyed a Katedrálissal és Királyi Palotával, Katalán tér, séta a híres Ramblas-on, La Boqueria piac, Plaza Real, Kolumbusz szobra, majd szabadidő. Este visszatérés a szállásra. (Ár: 30 EUR/fő)

4. nap:
Costa Brava
Szabad program, pihenés a tengerparton. Costa Brava szép, hosszú, homokos tengerpartjával, számos program lehetőséggel várja az üdülni vágyókat, így a strandolás mellett egy igazán tartalmas napot is eltölthetünk az üdülővárosban. Program lehetőségek: Delfinárium, Csúszdapark stb. Este részvételi lehetőség egy látványos Flamenco show programon. (Ár: 40 EUR/fő) Vacsora után egy fantasztikus előadáson vehetnek részt, ahol jellegzetes spanyol környezetben élvezhetik a spanyol kultúra legjellegzetesebb táncát és ízelítőt kaphatnak a spanyol zenékből. Visszaérkezés a szállodába a késő esti órákban.

5. nap:
Andorra
Szabad program, pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás Andorra-ba. Az Andorrai Hercegség a Pireneusok keleti részén, Franciaország és Spanyolország között elterülő ország, Európa legnagyobb törpeállama. A pireneusok festői hegyei között utazunk, középkori falvak mellett elhaladva érkezünk be Andorra la Vella-ba, a hercegség fővárosába. Városnézés Európa legmagasabban fekvő fővárosában, ahol sétánk során megtekintjük a főtemplomot, a parlamentet, a völgy házát, a Poble teret. Szabadidő és vásárlási lehetőség a vámmentes államban. Délután még rövid látogatást teszünk a 2.740 m magasan fekvő hangulatos hegyi városkában, Ordino-ban. Szűk macskaköves utcái között található a XVII. századi urasági kastély. A nemesi család volt az egyik tulajdonosa az andorrai kovácsműhelyeknek, ami a XIX. századig Andorra vezető iparága volt. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. (Ár: 40 EUR/fő)

6. nap:
Montserrat
Szabad program, pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás. Spanyolország második legjelentősebb búcsújáró helye, Montserrat. Nevezetessége az a bencés apátság, melyben a Montserrati Szűz szentélye található, a hegy ezért ismert zarándokhely. Megtekintjük a hegyormok közti kolostort, ahol a katalánok híres védőszentjének a szobrát, a Fekete Madonnát őrzik. (Fakultatív lehetőség: siklózás.) Utána ellátogatunk a vidék egyik legszebb és legfontosabb borászatába, ahol megismerkedhetünk a borászat rejtelmeivel, majd borkóstoló. Késő délután visszaérkezés a szállásra. (Ár: 20 EUR/fő)

7. nap:
Figueres - Pubol - Girona
Szabad program, pihenés a tengerparton vagy egész napos fakultatív kirándulás, melynek keretén belül először Figueres-be látogatunk, Salvador Dali szülővárosába, ahol megcsodálhatjuk a híres Dali múzeumot. Az elképesztően gazdag, és igen érdekes múzeumot maga Dali tervezte, a városi színház újjáépítésével. Az épület önmagában is nagyon látványos. Kora délután felkeressük Dali feleségének, Gala asszonynak a kastélyát Pubol-ban. A kastély után a több, mint ezer éves múltra visszatekintő Girona városával zárjuk programunkat. Séta az óváros szűk utcácskáin, ahol megtekintjük többek között a világ leszélesebb gótikus templomhajójával rendelkező katedrálist, a zsidó negyedet és az arab fürdőt. Visszatérés a szállásra. (Ár: 30 EUR/fő - Részvételi szándékot foglaláskor kérjük jelezni))

8. nap:
Costa Brava - Monaco - Genova
Reggeli a szállodában, majd búcsú Spanyolországtól. Elutazás a kora reggeli órákban a Costa Brava-ról. Útközben rövid megálló Monaco-ban, a fényűző hercegségben. Megtekintjük a hercegi palotát (kívülről) és az innen nyíló felejthetetlen kilátást a luxusyachtok kikötőjére, majd folytatjuk utunkat a genova közeli tranzitszállásra.

9. nap:
Ligúria - Budapest
Reggeli a szállodában, majd hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Késő esti érkezés Budapestre.
Elhelyezés
Hotel 3***
Ellátás: félpanzió

Kiegészítő információk
Tájékoztató árak az esetleges belépőkről:
Barcelona fakultatív program - 30 €
Sagrada Familia helyi idegenvezetéssel (torony nélkül): 9.500 Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!
Andorra fakultatív program - 40 €
Flamenco show fakultatív program - 40 € (+transzfer kb. 8 €)
Montserrat fakultatív program - 20 €
Montserrat, múzeumok - 7 €
Montserrat Santa Cova sikló - 4 €
Figueres - Pubol - Girona fakultatív program - 30 € - Jelentkezéskor kérjük, jelezze részvételi szándékát!
Girona, katedrális - 7 EUR
Idegenforgalmi adó: 0,5 €/éj/fő

A fakultatív programok 25 főtől indulnak!

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Balatonakarattya-Lukoil: 06:45
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Costa Brava, nyaralás katalán földön
indulási időpontok:

2017-08-17

időtartam: 8 éjszaka
Hotel 3***
Részvételi díj189 900 Ft/fő
Egyágyas felár45 300 Ft/fő
BBP
BBP biztosítás580 Ft/fő/nap
Sztornó
Sztornó biztosítás1.50 %
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
  • autóbuszos utazás
  • 3***-os szállás félpanzióval
Az ár nem tartalmazza:
  • stornó biztosítás
  • BBP biztosítás
  • belépők
  • fakultatív programok