Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Thaiföld-A távol-kelet varázsa III.

Nagy thaiföldi körutazás
Azonosító szám: 36986időtartam: 15 nap / 12 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2019. március 06., szerda
Hotel 4****
Program
1. nap:
Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Bangkokba.

2. nap:
BANGKOK
Megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj). Pihenés, szabad program.
Fakultatív program: Thai vacsora és klasszikus táncok
Vacsora egy thai étteremben jellegzetes thaiföldi ételekkel, közben pedig látványos jelmezekbe öltözött thai táncosok bemutatójában gyönyörködhetünk.
A fakultatív program ára: 5.700 Ft (garantált program).

3. nap:
BANGKOK
Thaiföld fővárosa sokarcúságával, trópusi furcsaságaival, felejthetetlen műemlékeivel, egzotikumával óriási élmény az európaiak számára. A városnézés során meglátogatjuk az Arany Buddha Templomot (5 és fél tonnás arany Buddha-szoborral), valamint a Fekvő Buddha Templomot és kolostort (46 méter hosszú fekvő Buddha-szoborral). A városnézés fénypontjai a Királyi Palota pompás épületegyüttese a Smaragd Buddha Templomával és a szemet gyönyörködtető Hajnal Temploma. Ebéd egy helyi étteremben.
A kb. 6-7 órás városnézés során közel kétszer annyit látnak utasaink, mint a Bangkokban szokásos félnapos (3-4 órás) városnéző programokon.

4. nap:
DAMNERN SADUAK ÚSZÓ PIAC, KWAI FOLYÓ, NAKHON PATHOM
Szabad program Bangkokban, pihenés a szállodában, illetve annak úszómedencéjénél.
Fakultatív program: Úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom
Autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra. Először a híres Damnern Saduak úszó piacot látogatjuk meg (a legnagyobb úszó piac), majd továbbutazás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe. A második világháború idején a japánok egy vasútvonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nemzetiségű hadifoglyaikkal. Az embertelen körülmények következtében több mint 100.000 ember vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd megtekintése, majd látogatás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett emlékmúzeumban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ legnagyobb buddhista chedijénél.
A fakultatív program ára: 10.500 Ft (ebéddel) - garantált indulás.

5. nap:
BANG PA-IN, AYUTTHAYA
Elutazás autóbusszal Bangkokból északi irányba, az ország belseje felé. Látogatás a XIX. század végén épült Bang Pa-In palotaegyüttesben, mely a thai királyok nyári rezidenciája volt (gyönyörű park). Továbbutazás Ayutthayába (UNESCO világörökség). Ez a város évszázadokon keresztül az egyik legjelentősebb ázsiai civilizáció központja volt, mígnem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A jó állapotban lévő romok a trópusi környezetben lenyűgöző hatást gyakorolnak a turistákra (templomok, kolostorok, Buddha-szobrok, kiserődök stb.). Ebéd egy helyi étteremben.
Továbbutazás északi irányba végtelen rizsföldeken keresztül. Szállás Phitsanulokban (1 éj).

6. nap:
PHITSANULOK, SUKHOTHAI
Phitsanulok fő szenzációja a Wat Mahathat, a Nan folyó partján található XIV. században épült templom. Itt található a zarándokok ezreit vonzó, gyógyító Chinnarat Buddha, az egyik legnépszerűbb Buddha ábrázolás Thaiföldön.
Közép-thaiföldi kirándulásunk fő állomása Sukhothai romvárosa (UNESCO világörökség). A XIII. században virágzó Sukhothai királyság a thai történelem első nagy korszaka volt. Az aranykorként emlegetett első független Thai Királyság fővárosának maradványait tekinthetjük meg, melyet a XX. század közepéig dzsungel borított.
Ebéd egy helyi étteremben, majd délután visszautazás autóbusszal Bangkokba (1 éj).

7. nap:
THAIFÖLD SKANZENJE, SIEM REAP (KAMBODZSA)
A délelőtti programunk Thaiföld skanzenje, a világ egyik legnagyobb szabadtéri múzeuma. Az ország minden részéből hoztak ide épületeket, illetve Thaiföld legtöbb híres épületének másolatát is felépítették. A látogatók itt néhány óra alatt megismerkedhetnek szinte az egész ország építészeti kincseivel és néprajzával.
Ezt követően továbbutazás Kambodzsába, érkezés Siem Reapba az esti órákban, a szállodai szobák elfoglalása (3 éj).
Siem Reap városa Angkor ősi romjai közelében található, az utóbbi időben szinte a semmiből nőtt ki, s vált nagyon fontos turistaközponttá. Ma már több száz szálloda, számtalan étterem, bár, kávézó, üzlet található a városban.

8. nap:
ANGKOR THOM, TA PROHM, ANGKOR WAT
Angkor, a hatalmas Khmer Birodalom fővárosa a középkorban nagyobb volt bármelyik európai városnál. Aztán az 1400-as években a thai seregek feldúlták, Angkor elnéptelenedett, az egykor virágzó várost benőtte a dzsungel. A franciák fedezték fel ezt a csodát a XIX. század második felében, amely még romjaiban is lenyűgöző, a világon nagyon kevés történelmi emlék tesz ilyen benyomást a turistákra. Igazából egy kb. 200 négyzetkilométeres területen több tucat romterület van, ezek közül a legfontosabbakat tudjuk megmutatni utasainknak.
Délelőtt az első programunk Angkor Thom (magyarul: a Nagy Város) megtekintése. Az Angkor Thom-ot körbevevő városfal kerülete 12 kilométer, a fal magassága 8 méter. A legérdekesebb látnivalók a következők: a Leprás Király Terasza (végig szép domborművekkel), az Elefántok Terasza, a királyi palota komplexum a Phimeanakas templommal, a piramisszerű Baphuon templom és a fő látványosság, a Bayon szentély. Ez utóbbi különlegessége a számtalan torony, mindegyiknek a tetején 4-4 titokzatosan mosolygó arc (óriási kövekből kifaragva).
Angkor Thom után a sokak által legjobban kedvelt Ta Prohm romterület következik. Valaha ez egy buddhista templomegyüttes volt, különlegessége abban áll, hogy az Angkort feltáró francia régészek itt a romokat meghagyták olyan állapotban, ahogy megtalálták. A dzsungel fái, a fák gyökerei átszövik az egész épületegyüttest.
Ebéd egy helyi étteremben, majd a délutáni programunk Angkor Wat megtekintése, mely a legismertebb az itteni építmények közül. Ez a XII. században épült szentély állítólag a világ legnagyobb vallásos építménye.
Az estét Siem Reapban töltjük, lehetőség lesz vásárlásra, nézelődésre a város kiváló piacán, ahol főleg a turisták számára kínálnak viszonylag jó minőségben termékeket (óriási árubőség, kedvező árak).

9. nap:
ÚSZÓ FALU A TONLE SAP TAVON, ANGKOR NEMZETI MÚZEUM, KAMBODZSAI KULTURÁLIS FALU
Siem Reap közelében található a Tonle Sap tó, Délkelet-Ázsia legnagyobb tava. A tó mentén rengeteg ember él csónakokra épített faházakban, viskókban. Egy ilyen úszó faluval ismerkedünk délelőtt egy kis hajókirándulás keretében.
Ezt követően Siem Reapban megnézzük az Angkor Nemzeti Múzeumot. A 2007-ben átadott kiváló múzeum jó kiegészítést ad az Angkorban látottakhoz.
Ebéd egy helyi étteremben, majd kora délután pihenés a szállodában (illetve annak úszómedencéjénél). Ezután látogatást teszünk a "Kambodzsai Kulturális Falu" nevű tematikus parkban, ahol tulajdonképpen az egész országot megismerhetjük néhány óra leforgása alatt: híres emberek viaszfigurái; jelenetek a történelemből; fontos építmények makettjei; törzsek, népcsoportok falvai életnagyságban; showműsorok, táncbemutatók - és mindez egy szép trópusi kertben.

10. nap:
BANTEAY SREI
Délelőtt egy újabb Angkorhoz kapcsolódó látnivalóval ismerkedünk. Szép tájakon keresztül utazunk a Banteay Srei (magyarul: a Szépség Citadellája) nevű komplexumhoz. Különlegessége a rengeteg szép domborműben, kőfaragásban rejlik, szokták nevezni a khmer művészet ékszerdobozának is.
Ezt követően búcsú Kambodzsától, visszautazás Thaiföldre, szállás Pattaya központjában, egy tengerparthoz közeli szállodában (4 éj).

11. nap:
PATTAYA, NONG NOOCH TRÓPUSI KERT
Pattaya nemcsak Thaiföldnek, de egész Ázsiának az egyik legnagyobb tengerpart melletti üdülőhelye. Egy kis ízelítő abból, amit a város kínál a turistáknak: kitűnő éttermek, szórakozóhelyek, olcsó piacok, légkondicionált bevásárlóközpontok, sportolási lehetőségek, rengeteg napfény, úszómedencék, kirándulási lehetőségek stb.
Félnapos kirándulás a Pattayától néhány kilométerre fekvő Nong Nooch trópusi kertbe, ahol a felejthetetlenül szép vegetáción kívül elefánt show és thai folklór bemutató (táncok, thai kardozás, thai box stb.) is szórakoztatja a látogatókat.
Fakultatív program: Alcazar show
Látványos revüműsor a híres transzvesztita együttes előadásában.
A fakultatív program ára: 5.900 Ft (garantált program).

12. nap:
PATTAYA, KOH-LARN TRÓPUSI SZIGET
Szabad program Pattayán.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás a közeli Koh-Larn trópusi szigetre, strandolási lehetőség.
A fakultatív program ára: kb. 38 USD (ebéddel) - a helyszínen fizetendő.

13. nap:
PATTAYA, MINI SZIÁM
Szabad program Pattayán.
A késő délutáni órákban látogatás a Mini Sziámban. Ez egy hangulatos park, ahol Thaiföld híres építményeinek makettjei láthatóak Földünk leghíresebb épületeinek kicsinyített másai mellett. Mivel késő délután érkezik ide a csoport, a maketteket nappali fényben és esti díszkivilágításban is megcsodálhatják.

14. nap:
PATTAYA, ELEFÁNT FARM
Szabad program Pattayán (este kell csak elhagyni a szobákat).
Fakultatív program: Elefánt farm
Félnapos kirándulás egy közeli farmra, ahol lehetőség van egy kisebb túrára elefántháton, bemutatják a környék élővilágát egy rövid erdei séta keretében, majd ökörfogattal viszik vissza a látogatókat a farm központjába, az ebéd helyszínére.
A fakultatív program ára: 18.700 Ft (ebéddel) - garantált indulás.
Este transzfer a bangkoki repülőtérre, elutazás Thaiföldről.

15. nap:
Érkezés Budapestre a késő délelőtti órákban.
Elhelyezés
Hotel 4****
Ellátás: büféreggeli, a 3., az 5., a 6., a 8. és a 9. napon ebédet is kapnak a csoportok / fakultatív vacsora a 4. naptól.

Fakultatív programok
Thai vacsora és klasszikus táncok:
Egy tipikus thai étteremben vacsora jellegzetes thai­földi ételekkel, a vacsora közben pedig látványos jelmezekbe öltözött thai táncosok bemutatójában gyönyörködhetünk.

A fakultatív program ára: 5 900 Ft (garantált prog­ram).

Úszó piac, Kwai folyó, Nakornpathom ebéddel:
Autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra. Először a híres Damnern Saduak úszó piacot látogatjuk meg (a legnagyobb úszó piac), majd továbbutazás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe (trópusi esőerdő). A második világháború idején a japánok egy vasútvonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nemzetiségű hadifoglyaikkal. Az embertelen kö­rül­mé­nyek következtében több mint 100.000 ember vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd megtekintése, majd látogatás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett emlék­mú­ze­um­ban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ legnagyobb buddhista chedijénél.

A fakultatív program ára: 10 900 Ft (ebéddel) - ga­rantált indulás.

Vacsi, táncbemutató:
Khantoke vacsora és észak-thai táncok bemutatója: 4.800 Ft (ga­ran­tált program).

Elefánt safari:
Lehe­tőség egy kisebb túrát tenni elefánt­háton, majd ökör­fo­gattal közle­kedve ismer­ked­hetnek meg a láto­gatók a környék élővi­lá­gával. A program utolsó része­ként tuta­jozás a Mae Tang folyón.
A fakultatív program ára: 10.900 Ft (ga­ran­tált indulás).

Kiegészítő információk
Hasznos tudnivalók
Időjárás: A száraz évszak novembertől márciusig tart Thaiföldön. Ritka az eső, a hőmérséklet 30 °C körüli. A tenger vize strandolásra alkalmas (26-28 °C). Észak-Thaiföldön is meleg időre kell számítani, viszont itt az éjszakai hőmérséklet akár 10 °C-ra is csökkenhet, egy pulóverre szükség lehet.
Egészségügyi előírások: A Kwai folyónál és Észak-Thaiföldön a dzsungelben előfordultak régebben maláriás megbetegedések. Bár a helyi partneriroda szerint ma már nincs ilyen veszély, azért az ide utazók konzultáljanak orvosukkal vagy a Nemzetközi Oltóközponttal a malária elleni tabletta (esetleg a Hepatitis A elleni védőoltás) szükségességéről.
Időzóna: Magyarországhoz képest plusz 6 óra.
Repülési idők: Európából Thaiföldre a repülőút hossza 11 óra, a Chiang Mai - Bangkok szakasz 70 perc.
Útlevél: Magyar állampolgárok esetében az útlevélnek még legalább a Thaiföldre érkezés napját követő 7 hónapig érvényesnek kell lennie.
Vízum: Thaiföldre 2016 augusztusában magyar állampolgároknak nem szükséges.
Megjegyzés: Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor az utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpontot!
Cím: Budapest IX. kerület, Albert Flórián út 3/a (bejárat a Vágóhíd utca felől).
Telefon: (0036) (1) 476-1364
honlap: www.oek.hu

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal egyszeri átszállással Bangkokig és vissza. Thaiföldön és Kambodzsában légkondicionált autóbuszokkal.

Szállás
9 éjszaka + egy fél nap Thaiföldön 4 csillagos szállodákban, 3 éjszaka Kambodzsában 5 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban (a szállodáknak van saját szabadtéri úszómedencéje, a szobákban légkondicionáló, műholdas tv, telefon, hűtőszekrény vagy minibár áll utasaink rendelkezésére). Az utolsó thaiföldi napon az esti órákban kell csak kiköltözni a szobákból, a reptérre indulás előtt.

Ellátás
Büféreggeli, a 3., az 5., a 6., a 8. és a 9. napon ebédet is kapnak a csoportok / fakultatív vacsora a 4. naptól.

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
indulási időpontok:

2019-03-06

időtartam: 12 éjszaka
Hotel 4****
Részvételi díj393 000 Ft/fő
Egyágyas felár127 000 Ft/fő
Teljes ellátás54 700 Ft/fő
Kötelező járulékok
Repülőtéri illeték134 400 Ft/db
BBP
BBP biztosítás580 Ft/fő/nap
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • repülőjegyeket (beleértve Thaiföldön a belső járatot is)
 • transz­fe­re­ket
 • helyi autó­buszos közlekedést
 • fel­so­rolt progra­mo­kat a fakultatívok kivételével
 • szükséges belé­pő­dí­ja­kat
 • 12 éj­sza­kai szál­lást reggelivel
 • 3., 5., 6., 8., és 9. napon ebédet is
 • utolsó pattayai napon a szobában tar­tóz­ko­dást az esti órákig
 • út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást
 • ide­gen­ve­ze­tőt a bu­da­pesti indulástól a bu­da­pesti érkezésig
 • helyi idegenvezetéseket
Az ár nem tartalmazza:
 • repülőtéri illetéket
 • BBP biztosítást
 • fakultatív programokat
 • vizum
 • vacsora


Vacsora felár: 54.700 Ft (10 bőséges vacsora a 4. naptól)
Egyágyas felár: 127.000 Ft
Tengerre néző szoba felára Pattayán: 11.400 Ft/fő
Vízumdíj Kambodzsába: 8.800 Ft)