Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kanadai csodák

NAGY KÖRUTAZÁS
Azonosító szám: 36940időtartam: 15 nap / 12 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2017. augusztus 18., péntek
Szállás középkategoriás szállodák és motelek
Program
1. nap:
Budapest - Montreal - Quebec
Elutazás Budapestről európai átszállással Montrealba, majd továbbutazás autóbusszal Quebecbe. Szállás.

2. nap:
Quebec - Montreal
Ismerkedés Észak-Amerika egyik legidősebb városával, QUEBEC-kel: Hotel du Parlament (kívülről), Dufferin terasz (ahonnan pompás kilátás nyílik a Szent Lőrinc-folyóra és az alsóvárosra), Frontenac kastélyszálló (kívülről). Irány MONTREAL! Felkeressük a pazar díszítésű Notre Dame bazilikát, a régi kikötőt, az egyetemi negyedet, az 1967-es Expo és az 1976-os olimpia színhelyeit. Szállás Montreal környékén.

3. nap:
Ottawa - "1000 sziget" - Kingston
Ismerkedés a kanadai főváros, OTTAWA nevezetességeivel: parlament (kívülről), Rideau-csatorna a csatornazsilippel, a szállodaként működő Chateau Laurier (kívülről), Nemzeti Galéria csupa gránit- és üvegépülete (kívülről). Rövid pihenő a piac-csarnoknál (Byward Market). Továbbutazás Kingstonba. Útközben hajókázás az "1000 sziget" birodalmában, a Szt. Lőrinc folyón. A látvány bámulatos! Nem véletlenül volt ez a terület a legenda szerint, egykor az indiánok édenkertje. Szállás Kingstonban.

4. nap:
Kingston - Torontó - Niagara
Ismerkedés KINGSTON nevezetességeivel: városháza (az ország egyik legszebb neoklasszicista épülete), St. George Székesegyház és természetesen a Fort Henry (Kanada egykor legjobban megerősített erődje). Délután városnézés TORONTÓ-ban, Ontario tartomány központjában és egyben a kanadai gazdasági élet fellegvárában: az üzleti negyed fénylő felhőkarcolói, Sky Dome stadion (kívülről), a régi és az új városháza, egyetemi negyed. Felkapaszkodunk a CN Tower kilátójába, a világ egyik legmagasabb építményébe. Irány a NIAGARA-vízesés! Szállás.

5. nap:
Niagara - Calgary - Banff
Nem maradunk szárazon, hajóval is megközelítjük a világhírű vízesést. Majd visszatérünk Torontóba, átrepülünk Calgary-ba, ahonnan továbbutazunk busszal Kanada leghíresebb és legrégebbi magaslati üdülőhelyére, BANFF-ba. Szállás.

6. nap:
A Sziklás-hegység
Mára fogalommá vált a világ egyik legszebb régiója. A varázslatos, fenyőerdőkkel és hegycsúcsokkal ölelt tavak mesebeli látványt nyújtanak. Kabinos felvonóval jutunk fel a Sulphur hegyre, ahonnan impozáns panoráma tárul elénk. Továbbutazás a Bow folyó völgyében Lake Louisba, mely az 1988-as Calgaryban rendezett téli olimpia egyes helyszíneinek adott otthont. Útközben pihenő a híres Johnston kanyonnál. Átkelünk a kontinentális vízválasztón a YOHO Nemzeti Parkba. A vonatok számára épült spirál alagút után a természetes "SZIKLAHÍD" és a színpompás SMARAGD-TÓ látványában egyaránt gyönyörködhetünk. Szállás Banff-ban.

7. nap:
Jégmezők panorámaútján (Icefields Parkway)
Az ICEFIELDS PARKWAY-en - a világ egyik legszebb panorámaútján - több száz kilométeren keresztül utazunk a természet lenyűgöző alkotásai között. Az út legmagasabb pontjáról fakultatív kirándulás a Columbia jégmezőire. Ebből a hatalmas, 12 gleccserből álló jégmezőből három óceánba jut az olvadékvíz (Atlanti-óceán, Északi-jegestenger és Csendes-óceán). Speciális gleccserjáró busszal utazás az ATHABASCA-gleccserre, séta a gleccseren. Továbbutazás a JASPER Nemzeti Parkba, útközben rövid pihenő a Athabasca-vízesésnél. Szállás Jasper környékén.

8. nap:
Barangolás a Jasper Nemzeti Parkban
Irány a festői, hatalmas hegyekkel körül ölelt, kristálytiszta vizű MALIGNE-tó! Séta a látványos szurdokban, a MALIGNE-CANYON-ban. Rövid pihenő a kétezer méter fölé magasodó WHISTLER-hegyen, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Jasper Nemzeti Parkra és Kanada legmagasabb csúcsára, a 3.954 m magas Mt. Robsonra. Csodás út vezet a Piramis-tó partjára az impozáns Piramis-csúcs alá, a park területén lévő hideg kénes forrás környékére. Átkelve a YELLOWHEAD hágón érkezünk Brit Columbia területére. Szállás.

9. nap:
A Thompson és a Fraser folyók mentén
Brit Columbia tisztavizű folyóinak népes lazacpopulációja gazdag táplálékforrást jelent a környék medvéinek. Az Északi Thompson folyó völgyében, csodálatos hegyvidéken keresztül utazunk. Rövid fotószünet a Kamloops tónál. Délután leereszkedünk a festői Fraser folyó völgyébe a "Pokol torkánál", ahol a kanyon egymástól mindössze 34 méterre lévő falain küzdi át magát a folyó. Az aranyláz idejéből származó útvonalon jutunk HOPE-ba, a legendás Rambo film forgatási helyszínére. Szállás.

10. nap:
Menyasszonyi Fátyol és Victoria
Rövid erdei gyalogtúra (kényelmes túracipő viselése ajánlott) után fáradságunk jutalma a szép "Menyasszony-fátyol" vízesés látványa. Majd irány a kikötő! Komppal érkezünk Vancouver-szigetre. A régimódi, brit légköréről híres várossal való ismerkedést nem is kezdhetnénk jobban, mint egy ötórai teával a patinás Fairmont Empress Hotelben. Szállás Victoriában.

11. nap:
Vancouver-sziget, Victoria
Városnézés Brit Columbia fővárosában, VICTORIA-ban. Utunk során már a harmadik parlamenttel találkozunk, ezt belülről is meglátogatjuk. A kupolás épület mellett totemoszlopok emlékeztetnek Kanada őslakosaira. Séta a hangulatos jachtkikötő partján, ahonnan rövid buszos út vezet a Craigdarroch kastélyhoz. Itt bepillanthatunk a XIX. századi brit arisztokrácia életmódjába. Következik a vízre épült kávézóiról és éttermeiről ismert bohém negyed, a Fisherman's Wharf. A "legangolabb" kanadai városban a csendes-óceáni klíma miatt mindig nyílnak a virágok. Látogatás a Butchart Gardens-ben, a meseszép és világhírű virágoskertben. Szállás.

12. nap:
Vancouver
Reggel komppal visszatérünk a szárazföldre, VANCOUVER-be. Városnézés: Gastown a híres gőzórával, a 400 hektáros Stanley park, Kínai negyed (az ország legnagyobb kínai közösségét a Sun Yat Sen Garden jelképezi), Granville sziget (a város bohém negyede). Szállás Vancouverben.

13. nap:
Vancouver
Kirándulás Észak-Vancouverbe, a híres CAPILANO függőhídhoz. A 70 méter mély szurdokon átívelő, több mint 100 méter hosszú függőhíd után, séta az esőerdő fáinak lombkoronáján kiépített úton, közben a totemoszlop-gyűjtemény megtekintése. Hazautazás átszállással Budapestre. Éjszaka a repülőn.

14. nap:
Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.
Elhelyezés
Szállás középkategoriás szállodák és motelek
Ellátás: reggelivel (kontinentális- vagy amerikai reggeli)

Kiegészítő információk
Utazás: Bp. - Montréal és Vancouver - Bp. útvonalon menetrendszerinti járattal, európai átszállással, valamint Torontó - Calgary útvonalon belföldi menetrendszerinti járatokkal. A körutazáson légkondicionált autóbuszokkal és menetrendszerinti komppal.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli (kontinentális- vagy amerikai reggeli).

UNESCO Világörökségek:
 • Quebec - történelmi óváros
 • A kanadai Sziklás-hegység nemzeti és tartományi parkjai: Banff Nemzeti Park, Jasper Nemzeti Park


A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Kanadai csodák
indulási időpontok:

2017-08-18

időtartam: 12 éjszaka
Szállás középkategoriás szállodák és motelek
Részvételi díj799 500 Ft/fő
Egyágyas felár253 000 Ft/fő
Kötelező járulékok
Repülőtéri illeték175 000 Ft/fő
ETA ügyintézés díja3 500 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • utazás
 • szállás
 • reggeli
 • idegenvezetés
 • BBP biztosítás
Az ár nem tartalmazza:
 • repülőtéri illeték: kb. 175.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
 • kedvezmény a harmadik személynek kétágyas szobában: 185.000,- Ft
 • belépő- és kompjegyek, a gleccserjáró autóbusz árát (kb.550,- CAD)
 • ETA (Kanada) beutazási engedély díja: 7,- CAD
 • beutazási engedély ügyintézési díja: 3.500,- Ft
 • kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.
 • kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 100,- USD