Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Óriáskörút Közép-Amerika vulkanikus világában

Panama - Costa Rica - Nicaragua - Honduras - El Salvador
Azonosító szám: 36486időtartam: 15 nap / 13 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2017. március 17., péntek
Szállodák
Program
1. nap:
Budapest - Panama City (Panama)

Elutazás Budapestről a reggeli órákban, egy átszállással Panama City-be, melyet a helyi emberek Miami-hoz szoktak hasonlítani. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Panama City-ben.

2. nap:
Panama City - Emberá indián falu - Panama City

Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Emberá felé. A Chagres folyóhoz érkezve kenukkal kelünk át az indián faluba, ahol testközelből láthatjuk a panamai falusi életet. Érintetlen esőerdők közepén laknak még ma is az Emberá indiánok - látogatásunk századokkal visszarepít bennünket az időben. Miközben az autentikus környezetben megcsodálhatjuk a helyi lakók szokásait, az asszonyok ebédet készítenek, amellyel megkínálnak bennünket is. Délután vissza indulunk a fővárosba. Útközben megtekintjük a Miraflores gátat a Panama-csatornán. Visszaérkezésünket követően megkezdjük városnézésünket: megtekintjük az óvárost, a Casco Antiguo-t, a helyi katedrálist és a San José templomot. Vacsora. Szállás Panama City-ben.

3. nap:
Panama-csatorna - Panama City

Reggeli, majd utazás autóbusszal a Panama-csatornához, ahol hajóra szállunk és több mint 13 kilométert hajózunk, hogy elérjük a csatorna déli végén a Miguel gátakat. Utunk során láthatjuk a csatorna történelmi és geológiai értékeit és a folyamatos rendezést, melyet a terület igényel. Visszautazás Panama City-be. Vacsora. Szállás Panama City-ben.

4. nap:
Panama City - David - San José (Costa Rica)

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés David városába. Érkezést követően utazás a körülbelül 4,5 millió lelket számláló San José-ba, Costa Rica fővárosába. Panama és Costa Rica határát Paso Canoas városánál szeljük át. Érkezést követően vacsora. Szállás San José-ban.

5. nap:
San José - Poás Vulkán - Arenal Volcano Nemzeti Park

Reggeli, majd félnapos városnézés San José-ban, mely során megtekintjük többek között az Arany Múzeumot. Kirándulás a Poás vulkánhoz, mely 2300 méterre magasodik ki a tengerszint felett. Costa Rica lakói szerint ez az ország egyik leglélegzetelállítóbb helye, melynek csodálatos növényzetét mindenképpen látnia kell annak, aki ide utazik. A délután folyamán utazás az Arenal Volcano Nemzeti Parkba. Vacsora. Szállás La Fortuna de San Carlos-ban.

6. nap:
Arenal Volcano Nemzeti Park - Rincon Nemzeti Park

Reggeli után félnapos gyalogkirándulás az Arenal Volcano Nemzeti Parkban, a világ egyik legaktívabb vulkánjához, mely 2010-ig folyamatosan lávát és füstöt bocsájtott ki. Délután utunk a Rincon Nemzeti Parkba vezet. A több mint 14 000 hektáros kiterjedésű nemzeti park vulkánoknak és trópusi erdőknek ad otthont. Vacsora. Szállás egy nagyon szép tropikus parkban található haciendán.

7. nap:
Rincon Nemzeti Park

Reggeli, majd délelőtt gyalogos kirándulás a nemzeti parkban. A nap folyamán megcsodálhatjuk a park egyedülálló flóráját és faunáját. Az 1916 méter magas aktív vulkán oldalában az ördög konyháját keressük fel, ahol melegvizű források, kénes, mocsaras lávaiszap-tavak, apró gejzírek teszik sejtelmessé a tájat. Kisebb-nagyobb vízeséseket láthatunk szerte a parkban és itt virágoznak a Costa Rica egyik jelképének számító orchideák legszebb példányai is szezontól függően, ahol, ha szerencsénk van néhány virágzó példányt is láthatunk. Délután lehetőség nyílik Costa Rica hatalmas fái között kipróbálni a canupyzást, lovagolhatunk is és fürdési lehetőség a thermál fürdőben (helyszínen fizetendők). Vacsora. Szállás a haciendán.

8. nap:
Rincon Nemzeti Park - Nicaragua-tó (Nicaragua) - Granada

Reggeli után Penas Blancas-ba utazunk. Rövid megállás, fényképezés a Nicaragua-tó partján, ahonnan a tó közepén jól látható Ometepe szigete és az ott lévő két vulkán. Folytatjuk utunkat Granadába, ahol megcsodálhatjuk többek között az Oroszlánok terét, a koloniális épületeket a régmúltból. Várható városnézésünk lovaskocsival történik. Megnézzük a Convento San Francisco-t és a Casa de Los 3 Mundos-t. Vacsora. Szállás Granadában.

9. nap:
Granada - Massaya Volcano Nemzeti Park - Managua

Reggeli, majd továbbutazunk a Massaya Vulkán Nemzeti Parkba, ahol meglátogatjuk az aktív Santiago-vulkánt, melynek pereméről az alattunk lévő tájban gyönyörködhetünk, majd betérünk az információs központba is. Utunk Managuába vezet tovább. Városnézésünk során megcsodálhatjuk a székesegyházat, a Palacio de la Cultura-t, a Republic Plaza-t, az Old Somoza Bunkert, a Sandino szobrot és a Nemzeti Múzeumot. Vacsora. Szállás Managuában.

10. nap:
Managua - León - La Penitas tengerpart

Reggeli után Leónba vezet utunk. Indulás után rövid kitérőként felkeressük a "nicaraguai Pompei"-t, ami az egykori nicaraguai fővárosnak, Leónnak az elődje, melyet egy hamu-szórás betemetett. Érkezést követően városnézés, mely keretén belül felkeressük a helyi katedrálist, a Ruben Dario múzeumot és a Subtiava templom híres oltárát. Délután szabad program, pihenés, kikapcsolódás a Las Penitas tengerparton. Visszautazunk Leónba. Vacsora. Szállás Leónban.

11. nap:
León - Suchitoto (El Salvador)

Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Suchitoto városa felé, El Salvadorba. Utunk Hondurason keresztül vezet. El Amatillo városánál haladunk át El Salvador határán. Suchitoto jelentése indián nyelven "madarak és virágok városa". A város népszerű hétvégi pihenőhely az ország lakói körében; sokan utaznak ide, mint az ország kulturális központjába, galériák és kézműves műhelyek meglátogatására. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Suchitotoban.

12. nap:
Suchitoto - Suchitlán-tó - Suchitoto

Reggeli után gyalogos városnézés: a helyi, XVIII. században épült templom, a híres szalvadori, Alejandro Cotto szülőháza, mely napjainkban múzeumként működik. Délután a Suchitlán-tóhoz utazunk, ahol hajóba szállunk és megcsodáljuk a madár-szigetet, ahol madárfajok széles skálájával találkozhatunk. Vacsora. Szállás Suchitotoban.

13. nap:
Suchitoto - Joya de Cerén - San Andres - San Salvador

Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat San Salvadorba, El Salvador fővárosába. A nap folyamán megtekintjük Tazumal piramisát, a Joya de Cerén romokat és San Andres romvárost. A délután folyamán elérjük uticélunkat, San Salvadort. Érkezést követően délután a város főbb látnivalóit tekintjük meg, többek között a Rosario templomot és a Nagy Katedrálist belülről is. Vacsora. Szállás San Salvadorban.

14. nap:
San Salvador ...

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Elrepülés San Salvadorból átszállásokkal Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

15. nap:
... Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

Elhelyezés
Szállodák
Elhelyezés 3-4*-os, többségében úszómedencés szállodákban, haciendán, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

Kiegészítő információk
Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
 • León katedrálisa
 • León Viejo romjai
 • Joya de Cerén régészeti terület


A 320 USD a belépőket, a nemzeti park belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek: (Panama - Costa Rica, Costa Rica - Nicaragua, Nicaragua - Honduras, Honduras - El Salvador) kb. 40 USD

További tudnivalók:
 • Minimum létszám: 16 fő
 • 10-12 fő közötti felár: 55.000 Ft
 • 13-15 fő közötti felár: 44.000 Ft


Figyelem! A csoportok általában Atlanta-i (USA) átszállással jönnek haza Közép-Amerikából, így az erre az egy esetre szükséges ESTA átutazási engedély költségét és elkészítését irodánk vállalja, azonban az új szabályozás értelmében, aki 2011. március 1-jén vagy azt követően utazott vagy tartózkodott Irakban, Iránban, Szíriában, vagy Szudánban, annak nem elég az online engedély, hanem vízumot kell a Nagykövetségen igényelnie, melynek költségét és ügyintézését az Utasoknak kell vállalniuk.

Közép-Amerikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét.

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatással.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
indulási időpontok:

2017-03-17

időtartam: 13 éjszaka
Szállodák
Részvételi díj697 000 Ft/fő
Egyágyas felár189 000 Ft/fő
Kötelező járulékok
Nemzetközi és belső 205 000 Ft/fő
Reptéri illetékek üz185 000 Ft/fő
Sztornó biztosítás15 220 Ft/fő
10-12 fő közötti fel55 000 Ft/fő
13-15 fő közötti fel44 000 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • BBP biztosítás
 • közlekedés külön busszal, hajóval
 • elhelyezés 3-4*-os, többségében úszómedencés szállodákban, haciendán, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
 • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig
Az ár nem tartalmazza:
 • Nemzetközi és belső repülőjegyek
 • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral
 • Belépők, nemzeti park belépők és a program szerinti étkezések: 320 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
 • Határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek, kb.: 40 USD (a helyszínen fizetendő)
 • Sztornó biztosítás (a részvételi díjra, repjegyekre, illetékekre)
 • 10-12 fő közötti felár: 55.000 Ft
 • 13-15 fő közötti felár: 44.000 Ft
 • Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő