Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Óriás kínai körút I. (15 nap)

Peking - Xian - Shanghai - Suzhou - Guilin - Yangshuo - Kanton -
Azonosító szám: 36290időtartam: 15 nap / 14 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2017. március 25., szombat
Szállodák
Program
Már lehet jelentkezni a szeptemberi csoportunkba, ahol már csak 9 szabad helyünk van!


Kína nem egyszerűen egy ország, sokkalta inkább nevezhető egy különleges világnak. Az egzotikumok, az ősi kultúra, az évezredes hagyományok és a XXI. század legújabb vívmányainak egyedülálló kavalkádja. Ismerje meg Kínát változatos közlekedési eszközökkel - repüljön, vonatozzon, hajózzon keresztül ezen a nagyszerű országon. Idén az egyik éjszakai vonat helyett az expresszvonatot is kipróbálhatja!

Tervezett program:


1. nap:

Budapest ...
Elrepülés Budapestről átszállással Pekingbe. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.


2. nap:

... Peking - Ég temploma - Yonghe lámakolostor - Konfuciusz temploma
Érkezés Pekingbe, transzfer a városba, látogatás az Ég templománál, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a "Föld közepe" található. Majd megnézzük a Yonghe lámakolostort (a legnagyobb és legjobb állapotban lévő, még ma is működő lámakolostor Kínában, amely a XVII. században épült, azonban csak 1744-től lett a lámaigazgatás központja) és Konfucius templomát (hatalmas kőtáblákba vésett könyvtár). Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.


3. nap:

Tienanmen tér - Tiltott Város - Olimpiai helyszínek - Nyári Palota
Reggeli után a városnézés folytatása: Peking szívében található Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és a Mao Ce-tung Mauzóleum vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. Ezután fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszíneinél, majd látogatás a Nyári Palotában. A Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja (pl. a Kunmingban lévő tavat is idevarázsolták). A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.


4. nap:

Nagy Fal - Szellemek Útja - Ming sírok - Peking
Reggeli után meglátogatjuk a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Ezután teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül. Visszautazás Pekingbe. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.


5. nap:

Peking - Xian - Nagy Mecset - Vadludak Nagy Pagodája
Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra, és utazás expresszvonattal Xianba. A 220 km/órával száguldó gyorsvonat közel 5 és fél óra alatt teszi meg az 1200 km-es távot. Érkezés után városnézés Xianban, amely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt: látogatás a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlim és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Fotóstop a Vadludak Nagy Pagodájánál. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.


6. nap:

Terrakotta Hadsereg ...
Reggeli, majd a napot Xian leghíresebb látnivalójának szenteljük. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete volt, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Vacsora egy városi étteremben. Ezután transzfer a vasútállomásra, és utazás éjszakai vonattal Shanghaiba, I. osztályú 4 személyes hálókocsikban.


7. nap:

... Shanghai - Shanghai Múzeum - Bund - Nanjing Road
Érkezés Shanghaiba, transzfer a hotelbe, reggeli, pihenés. Délután látogatás a Shanghai Múzeumban, ahol egy átfogó képet kaphatunk Kína egész történelméről és művészetéről. Ezután áthaladunk a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Séta a híres Nanjing Roadon, vásárlási lehetőség. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.


8. nap:

Óváros - Örömök kertje - Jade Buddha templom
Reggeli, majd séta az Óvárosban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok - mandarin - építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 23 milliós város vesz körül bennünket. Látogatás a Jade Buddha templomban, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Vacsora egy városi étteremben. Este egy kínai akrobata show megtekintése. Szállás Shanghaiban.


9. nap:

Luzhi - Suzhou - Shanghai - Guilin
Reggeli, majd utazás Suzhouba, útközben látogatást teszünk Luzhi vízivárosban. Érkezés Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik "Kelet Velencéjének". 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, az egyiket meg is látogatjuk. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Guilinba. Érkezést követően transzfer a hotelbe. Szállás Guilinban.


10. nap:

Guilin - Yangshuo - hajókázás a Li folyón
Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény. Érkezés Yangshuoba, majd szabad program, vásárlási lehetőség. Visszautazás Guilinba. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.


11. nap:

Guilin - Nádfuvola-cseppkőbarlang - Fubo-hegy - Kanton
Reggeli után látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Séta a Fubo-hegyre, amely félig a szárazföldön, félig vízben áll, és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Li folyóra. Délután transzfer a vasútállomásra és elutazás gyorsvonattal Kantonba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Kantonban.


12. nap:

Kanton - Hong Kong
Reggeli, majd városnézés: Chen Clan Akadémia, Liurong szentély, Qingping piac. Napközben ebéd. Transzfer a kikötőbe és áthajózás Hong Kongba, érkezés után transzfer a hotelbe. Szállás Hong Kongban.


13. nap:

Makaó
Reggeli, majd szabad program vagy egésznapos fakultatív programlehetőség: hajókirándulás Makaóra, a kaszinók városába. Katamaránnal átmegyünk Makaóra és meglátogatjuk az A-Ma Szentélyt, amelyről Makaó a nevét kapta (A-Ma-Gao, vagyis A-Ma-öböl), majd megtekintjük a Szt. Pál templom romjait, amely a XIX. században égett le. Rövid séta és vásárlási lehetőség a Senado téren. Ezután transzfer a Casino Venetianhoz, és szabad program a hajó indulásáig. Estére visszaérkezés Hong Kongba. (A program ára: 33.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Hong Kongban.


14. nap:

Hong Kong ...
Reggeli, délelőtt szabad program, délután városnézés Hong Kongban: Viktória-csúcs, Aberdeen halászfalu, rövid látogatás az ékszergyárban. Ebéd egy helyi étteremben. Transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.


15. nap:

... Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Tiltott Város
- Nagy Fal
- Terrakotta Hadsereg
- Suzhou mandarinkertek
- Ég temploma
- Pekingi Nyári Palota
- Ming királyi sírok
- Makaó belvárosa
Elhelyezés
Szállodák
Belépők és a program szerinti étkezések: 195,00 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)

Fakultatív programok
A 3. napi fakultatív program:
33.500 Ft (Makaó)

A 6. napi fakultatív program:
24.500 Ft (hajókázás a Li folyón)

Kiegészítő információk
A belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendők. Ára: 195 USD


Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő

További tudnivalók:

Minimum létszám: 18 fő

Fakultatív program: minimum 10 főtől


Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.


Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 285 Ft árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
indulási időpontok:

2017-03-25

időtartam: 14 éjszaka
Szállodák
Részvételi díj589 000 Ft/fő
Egyágyas felár129 000 Ft/fő
Fakultatív programok
A 3. napi fakultatí33 500 Ft/fő
A 6. napi fakultatí24 500 Ft/fő
Kötelező járulékok
Reptéri illetékek üz139 000 Ft/fő
Vízum22 000 Ft/fő
Sztornó10 190 Ft/fő
BBP
BBP biztosítás870 Ft/fő/nap
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
  • repülőjegy (nemzetközi és belső)
  • BBP biztosítás
  • közlekedés külön busszal, vonattal, belső repülőjárattal, hajóval, komppal
  • elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel
  • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig
Az ár nem tartalmazza:
A 3. napi fakultatív program: 33.500 Ft (Makaó)

A 6. napi fakultatív program: 24.500 Ft (hajókázás a Li folyón)