Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Alaszka körutazás óceánjáró hajóval, üvegkupolájú vonattal

Az aranyásók nyomában
Azonosító szám: 35991időtartam: 16 nap / 14 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2017. július 28., péntek
Szállodák
Program
1. nap:
Budapest - Seattle (USA)

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással a Smaragdvárosba, Washington állam legnagyobb városába, Seattle-be. Érkezés után transzfer a szállodába. A környék egyéni felfedezése. Szállás Seattle-ben.2. nap:

Seattle

Reggeli, majd városnézés az Egyesült Államok legirodalmibb városában, mely során megtekintjük a Boeing repülőgépgyárat. Az egyik legismertebb repülőgépet gyártó céget 1916-ban Seattle-ben alapította William E. Boeing és a gyártás a mai napig ide köti a Boeinget. 2005-ben elnyerte a világ legnagyobb repülőgépgyártója címet. Megismerjük a világcég történetét, a technikai mérföldköveket és a különböző géptípusokat. A Malév egykori flottájának 80 %-át is Boeing gépek tették ki. Látogatás az 1962-es Világkiállítás helyszínére, ahol szabadidő függvényében séta a környéken, a Space Needle kilátó megtekintése, vagy a híres üvegfújó szobrász, Dale Chihuly kiállításának megtekintése. Folytatjuk utunkat a Pike Place Markethez, ahol a friss gyümölcsök, pékáruk és húsok kavalkádja varázsolja el az embert. Szállás Seattle-ben.3. nap:

Seattle - Anchorage (Alaszka - USA)

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Alaszkába. Érkezés Alaszka legnépesebb városába, Anchorage-be. Érkezést követően gyalogos városnézés a 100 éves kikötővárosban. Szállás Anchorage-ben.4. nap:

Anchorage - Talkeetna

Kezdetét veszi a lélegzetelállító utazásunk Alaszka meseszép tájaink keresztül. Transzfer a vasútállomásra és utazás a Wilderness Express-szel Talkeetna-ba. Az út során üvegkupolájú vagonokból élvezhetjük a táj lenyűgöző szépségeit. Érkezés után szabad idő, mely során egyénileg fedezhetjük fel ezt a 100 éves, alig 1000 lakost számláló kisvárost, melynek központja az USA Nemzeti Történelmi Helyszíneinek listáján szerepel század eleji épületeivel. A városka kedvelt kiránduló központ, ahol számos lehetőség kínálkozik az aktív pihenésre. A néhány órás szabadidőben körbesétálhatjuk a három folyó összefolyásánál fekvő települést, meg is ebédelhetünk valamelyik hangulatos étteremben, illetve egy sétarepülés alkalmával a levegőből is megcsodálhatjuk az Alaszkai-hegység legmagasabb, hófödte hegycsúcsait, köztük a Denali csúcsot (McKinley csúcs), ami 6168 méteres magasságával Észak-Amerika legmagasabb hegycsúcsa. A csodálatos látványt és élményt még egy gleccserre való leszállással lehet fokozni (helyszínen fizetendő). Szállás Talkeetna-ban.5. nap:

Talkeetna - Denali

Reggel továbbutazás Denaliba, a Denali Nemzeti Park központjába. Érkezés után a környék egyéni felfedezése. Amennyiben kedvet érzünk rá, megismerkedhetünk a híres alaszkai szánhúzó kutyákkal, a husky-kal, kerekes kutyaszánnal a farmon a szánhúzást vagy részt vehetünk egy hamisítatlan alaszkai műsoros vacsorán. (Helyszínen fizetendő). Szállás Denali-ban.6. nap:

Denali Nemzeti Park

Ezen a napon a közel 25 ezer km2-es Denali Nemzeti Parkkal ismerkedhetünk, mely a szubarktikus ökoszisztéma jellegzetes élőhelyeit igyekszik megőrizni, a vegyes erdőktől a tundrán át a magashegyekig és gleccserekig. A szerencsés látogatók nyáron grizzlyt, jávorszarvast, vadjuhot, rénszarvast és farkast is láthatnak. Szállás Denaliban.7. nap:

Denali - Anchorage - Alyeska

Lenyűgöző tájak mentén utazás Alyeska-ba. Útközben megálló Anchorage-ben, mely során lehetőség adódik a város egyéni felfedezésére. Délután érkezés Alyeska-ba, majd libegővel felkapaszkodunk az Alyeska-csúcsra, ahol vagy tovább mászhatunk saját erőből a csúcsra vagy élvezhetünk egy elegáns vacsorát a Hét Gleccser étteremben (helyszínen fizetendő), miközben a lélegzetelállító kilátásban gyönyörködünk. Szállás Alyeska-ban.8. nap:

Alyeska - Seward

Folytatjuk utunkat délre, Seward történelmi városába, megtekintjük az Alaska Sealife Center-t, ahol megismerhetjük a tengeri vadvilágot. Ezt követően transzfer a kikötőbe, behajózás. Vacsora, szállás a hajón.9. nap:

Hubbard gleccser

Reggeli a hajó fedélzetén, majd hajókázás a lélegzetelállító Hubbard gleccsernél, mely Alaszka legszebb és Észak-Amerika leghosszabb "jégfolyója". A hatalmas jégfal mellett óceánjáró hajónk csupán pici csónaknak hat. Ezen a napon végig a hajó fedélzetén maradunk, nem köt ki a hajónk. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.10. nap:

Juneau

Reggeli a hajón, majd érkezés Juneau-ba. Alaszka kicsiny fővárosa egy szűkebb öböl egyik partján fekszik, mind a város megközelítése, mind pedig a kikötés izgalmas látnivaló. Az 1880-as években alapított település az aranyásók központja volt, ahol annak idején borsó és bab nagyságú aranyrögöket is találtak. A nap folyamán lehetőség adódik fakultatív program keretében idegenvezetőnkkel megismerni a várost, délután pedig egy bálnanéző hajókázás, mely során hosszúszárnyú bálnákat is láthatunk akár az alaszkai partvidék szigetekkel tagolt szorosaiban (helyszínen fizetendő). Ebéd, vacsora és szállás a hajón.11. nap:

Skagway

Reggeli a hajó fedélzetén, majd kikötés a híres Klondike-i aranyláz idején alapított Skagway városában. Miután az 1890-es években néhány aranyásó gazdag aranylerakódást talált a Yukon folyó menti Rabbit patakban, tömegek indultak el a hegyekbe, hogy szerencsét próbáljanak. Néhány hónap alatt ezrekkel nőt a város népessége, így Skagway Alaszka legnépesebb városává vált. Ma már nem az aranyásók, hanem a turisták miatt nő meg a város lakóinak száma. Lehetőségünk van egy városnéző sétát tenni, majd pedig egy történelmi vonatozásra a híres White Pass hágóra (helyszínen fizetendő). Ez a hágó jelentette az első komolyabb akadályt a kalandvágyó aranyásóknak. Az amerikaiak szerint ennek a vasútnak a megépítése a XIX. század végén legalább akkora kihívást jelentett, mint a Panama-csatorna vagy éppen az Eiffel torony. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.12. nap:

Icy Strait Point

Reggeli a hajón, folytatjuk utunkat Alaszka gyönyörű partvonala mentén. A mai napon érkezünk meg az Icy Strait Point-hoz, mely a legnagyobb alaszkai indián őslakos terület. A helyiek mindig is erősen kötődtek a tengerhez és annak élőlényeihez, a szoros környékén pedig gyakran látni hosszúszárnyú bálnákat, kardszárnyú delfineket, fókákat és többféle csendes-óceáni lazacfajt is. A nap során sétálva is megcsodálhatjuk a hangulatos várost (helyszínen fizetendő). Ebéd, vacsora és szállás a hajón.13. nap:

Ketchikan

Reggeli a hajón, majd kikötés Ketchikan-ban. A várost mindig is indiánok lakták, fontos kikötő volt a Klondike-i aranyláz idején. A nap során sétálhatunk a városban, mely során megismerhetjük a heyli múzeumot, megismerhetjük az indiánok kultúráját és a totemoszlopokhoz kapcsolódó hagyományokat (helyszínen fizetendő). Ebéd, vacsora és szállás a hajón.14. nap:

Inside Passage

Reggeli a hajón. Ezt a napot a hajón töltjük, tovább hajózunk dél felé a part mentén. A kilátás az igazi Alaszkát tárja fel előttük: kék gleccserek, zöld erdőségek, végeláthatatlan fjordok. A hajó számos programlehetőséget biztosít a kikapcsolódásra és pihenésre vágyó vendégek számára. A számtalan sportolási és játék lehetőség mellett színház, mozi és kaszinó is található a hajón. A nap folyamán végighajózunk a part mentén, ezen a napon nem hagyjuk el hajónkat. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.15. nap:

Vancouver (Kanada) ...

Reggel megérkezés a világ "legnemzetközibb" városába, Vancouverbe, kb. reggel 7 órára. A hajó elhagyását követően transzferrel egybekötött informális városnézés, mely során láthatjuk a Stanley Parkot és a belvárost. Transzfer a repülőtérre. Elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.16. nap:

... Budapest

Megérkezés Budapestre.
Elhelyezés
Szállodák
Elhelyezés középkategóriájú szálláshelyeken, kétágyas, zuhanyzós szobákban, valamint a Royal Caribbean hajótársaság hajóján ablakos kabinokban

Kiegészítő információk
A biometrikus (bordó) útlevéllel rendelkezőknek nem szükséges vízum az USA-ba, csak egy elektronikus utazási engedély (regisztráció), amelyet a https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1 oldalon lehet megkérni. Amennyiben ezt elutasítják, vízumot kell igényelni. A kék útlevéllel rendelkezőknek továbbra is vízum szükséges. A regisztrációt az utas maga végezheti, amennyiben erre irodánkat kéri fel, ennek díja: 6.500 Ft.

Az új szabályozás értelmében, aki 2011. március 1-jén vagy azt követően utazott vagy tartózkodott Irakban, Iránban, Szíriában, vagy Szudánban, annak nem elég az online engedély, hanem vízumot kell a Nagykövetségen igényelnie, melynek intézése az Utasok felelőssége.

További tudnivalók:
 • 10-12 fő közötti felár: 75.000 Ft
 • 13-14 fő közötti felár: 50.000 Ft
 • Egyágyas felár: külön lekérés alapján
 • Erkélyes kabin felára: külön lekérés alapján
 • Minimum létszám: 15 fő


A fakultatív programok a helyszínen foglalandók és fizetendők.

/A hajózás alatti napokon szebbnél-szebb fakultatív programok közül választhatnak idegenvezetőnk segítségével. A pontos fakultatív kínálat és azok árai (állandó változás alatt létszám, időjárás, stb. miatt) a helyszínen lesznek ismertetve a hajótársaság által. Ezek a programok a helyszínen foglalandóak és fizetendőek./

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más árakon és más szolgáltatásokkal.

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Alaszka körutazás óceánjáró hajó
indulási időpontok:

2017-07-28

időtartam: 14 éjszaka
Szállodák
Részvételi díj1 398 000 Ft/fő
Egyágyas felár620 000 Ft/fő
Kiegészítő szolgáltatások
Vízum ügyintézés6 500 Ft/fő
Erkélyes kabin felár298 000 Ft/fő
Kötelező járulékok
Nemzetközi repülőjeg298 000 Ft/fő
Reptéri illetékek üz229 000 Ft/fő
Sztornó biztosítás26 950 Ft/fő
10-12 fő közötti fel75 000 Ft/fő
13-14 fő közötti fel50 000 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • belső repülőjegy
 • BBP biztosítás
 • közlekedés külön busszal, vonattal, hajóval
 • elhelyezés középkategóriájú szálláshelyeken, kétágyas, zuhanyzós szobákban, valamint a Royal Caribbean hajótársaság hajóján ablakos kabinokban
 • a 2-3. napon reggeli, a hajón teljes ellátás
 • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig
Az ár nem tartalmazza:
 • Nemzetközi repülőjegyek
 • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral
 • Kikötői illetékek, taxok és a hajón kötelező borravaló: 142.000 Ft ~ 450 EUR
 • Útlemondási biztosítás (a részvételi díjra, repülőjegyre és a reptéri illetékekre)
 • Erkélyes kabin felára: 298.000 Ft -tól (külön lekérés alapján)
 • 10-12 fő közötti felár: 75.000 Ft
 • 13-14 fő közötti felár: 50.000 Ft
 • Ajánlott borravaló a hajózáson kívüli napokra: kb. 5 USD/nap/fő