Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Nagykörút Délnyugat-Kínában

A színes felhőtől délre
Azonosító szám: 35032időtartam: 11 nap / 8 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2017. május 15., hétfő
Szállodák
Program
Kínáról az embernek az ősi kultúra és a XXI. század modern metropoliszai jutnak eszébe. Nem szabad azonban megfeledkezni a távoli, elzárt falvakról és a nagyvárosoktól távol élő emberek világáról sem.

Tervezett program:


1. nap:

Budapest ...
Elrepülés Budapestről átszállással Chongqingba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.


2. nap:

... Chongqing
Érkezés Chongqingba, majd rövid városnézés, látogatás a több mint 1700 éves Ci Qi Kou faluban (Chongqing óvárosa), amely jelentéséhez híven olyan, mint egy hatalmas porcelánfalu. Az utcákon kézművesek és fűszerkereskedők árulják portékáikat, mintha megállt volna az idő a városnak eme részén. Ezután séta a 100 éves Eling Parkban és láthatjuk a Népi Gyűlés Nagy Csarnokát és a a Három Szurdok Múzeumot. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Chongqingban.


3. nap:

Chonqing - Dazu sziklatemplom - Kunming
Reggeli a szállodában, majd kirándulás a Dazu sziklatemplomhoz. A X-XIII. századi több ezer faragott szobrot a kínai sziklaszobrászat csúcsának tartják, így méltán érdemelte ki az UNESCO Világörökség címet. Délután transzfer a repülőtérre, elrepülés Kunmingba. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Kunmingban.


4. nap:

Kunming - Kőerdő
Reggelit követően kirándulás a Kőerdőbe, ahol a Dél-kínai karszt több ezer érdekes és lenyűgöző sziklaformációit láthatjuk (állatok, növények, emberfigurák). A terület a Sani nép otthona. Délután látogatás Kína legnagyobb réztemplomában, az Aranytemplomban. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Kunmingban.


5. nap:

Kunming - Dali - Három Pagoda - Zhoucheng
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Daliba. Dali városa a Nanzhao és Dali királyságok fővárosa volt, valamint egy nagyon fontos állomása a Déli Selyemútnak. Érkezést követően látogatás a Három Pagodánál, mely már több mint 1800 éves történelemre tekint vissza, és a xiani Vadludak Nagy Pagodája mellett az ősi kínai építészet egyik különlegességének számít. Ezután kirándulás Dali óvárosába, Zhouchengbe, ahol a ruhafestésről híres Bai nép él. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Daliban.


6. nap:

Dali - Lijiang - óváros - Fekete Sárkány-tó
Reggeli, majd utazás Lijiangba. Megtekintjük Lijiang óvárosát, ahol gyönyörű régi építésű házakban gyönyörködhetünk, majd látogatás a Teaút mellett fekvő Fekete Sárkány-tónál. A Teaúton közlekedő kereskedőkaravánok egykor a tó mellett álltak meg pihenni. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Lijiangban.


7. nap:

Yufeng kolostor
Reggeli, majd látogatás Baisha faluban, ahol a falfestményeken többféle nép és vallás is megjelenik, majd megtekintjük a Yufeng kolostort, amelynek fő látványossága egy 500 éves kaméliafa, amely decembertől márciusig virágzik. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Lijiangban.


8. nap:

Lijiang - Shangri-La - Zhiyun templom
Reggeli után utazás Shangri-Lába, a Tibeti fennsík szélére. A 3200 méter magasságban fekvő település a tibetiek ősi halhatatlan városáról kapta nevét. Látogatás a kődobnál és a 200 éves fákkal övezett Zhiyun templomban, mely a környék öt fő lámakolostora közül az első, valamint a Hutiao szorosnál, mely a Jangce folyó első kanyarulata. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shangri-Lában.


9. nap:

Shangri-La - Songzanlin kolostor
Reggeli, majd folytatjuk a város felfedezését: következő állomásunk a Songzanlin lámakolostor, melyet 1674-ben, az 5. dalai láma alapított. Fénykorában 1400 szerzetesnek adott otthont. Ezután felkeressük a Napa-tavat és az óvárost, ahol tipikus tibeti házakat és egy 23 méter magas imamalmot is megtekinthetünk. Utóbbi megmozdításához legalább tíz ember szükséges. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shangri-Lában.


10. nap:

Shangri-La - Lijiang ...
Reggeli után visszautazás a hegyi falvak és zöldellő hegyek övezte úton Lijiangba. Érkezés után transzfer a repülőtérre. Elrepülés átszállásokkal Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.


11. nap:

... Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.
Elhelyezés
Szállodák
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

Kiegészítő információk
Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
 • Lijiang óvárosa
 • Dazu sziklaszobrai
 • Dél-kínai karszt


A belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendők. Ára: 180 USD
* A 2016. március 14. után történő vízumigénylés esetén a vízum díja 22.000 Ft.

További tudnivalók:
 • Minimum létszám: 18 fő.
 • Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.
 • A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.
 • Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Nagykörút Délnyugat-Kínában
indulási időpontok:

2017-05-15

időtartam: 8 éjszaka
Szállodák
Részvételi díj499 900 Ft/fő
Egyágyas felár99 900 Ft/fő
Kötelező járulékok
Reptéri illetékek üz149 000 Ft/fő
Vízum22 000 Ft/fő
Sztornó biztosítás10 330 Ft/fő
Belső repjegyek89 000 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • nemzetközi repülőjegy
 • BBP biztosítás
 • közlekedés külön busszal
 • elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
 • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig
Az ár nem tartalmazza:
 • Belső repülőjegyek: 89.000 Ft
 • Reptéri illetékek üzemanyag felárral: 149.000 Ft (változhat)
 • Vízum: 22.000 Ft
 • Belépők és program szerinti étkezések: 180 USD (a helyszínen fitzetendő a kinti szolgáltatónak)
 • Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő
 • Sztornó biztosítás: 10.330 Ft (a részvételi díjra, repülőjegyekre és reptéri illetékekre)