Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Óriáskörút Etiópiában

Észak és Dél a tányérszájú Mursi asszonyokkal
Azonosító szám: 35026időtartam: 13 nap / 11 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2017. március 11., szombat
Szállodák
Program
1. nap:
Budapest - Addis Abeba

Elrepülés Budapestről egy átszállással Addis Abebába. Érkezés az éjjeli órákban, transzfer a hotelbe, a szálláshely elfoglalása.

2. nap:
Addis Abeba - Bahir Dar

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, és elrepülés Bahir Darba. Érkezés után indulás a Tana-tóhoz, Etiópia legnagyobb tavához, amely összeköttetésben áll a Kék-Nílussal. Hajókázás a tavon, ahol megtekintjük a tóba benyúló félszigeten fekvő Ura Kidane Mihret és Azwa Mariam kolostorokat, amelyek falait vallási témájú színes freskók díszítik. Itt található Etiópia legrégebbi nyelvén (geez) íródott Biblia. A tó kis szigetein több száz éves keresztény kolostorok magasodnak, az itt élő szerzetesek kávétermesztésből tartják fenn magukat. Délután indulás Bahir Dartól délnyugatra fekvő kis városba, Tiss Abay-ba, ahol egy 20 perces séta után elérjük a Kék-Nílus vízesést. A tóból kizúduló hatalmas víztömeg a világ leghosszabb folyójaként hatezer kilométert tesz meg a Földközi-tenger torkolatáig. Visszautazás Bahir Darba. Vacsora. Szállás Bahir Darban.

3. nap:
Bahir Dar - Gondar

Reggeli után utazás Gondarba, amely Etiópia fővárosa volt a XVII. és XVIII. században. A birodalom uralkodói több mint 200 év alatt tucatnyi palotát építettek a városban. A Királyi Negyedet ma is magas kőfal zárja körül. Látogatás a "királyi városban": Fasilades király fürdője, Debre Berhan Sillassie temploma, amely Iyasu király idején épült, a belső falak textilre festett bibliai jelenetekkel vannak díszítve, a mennyezet pedig vastag gerendákból áll, amelyekről szárnyas angyalok lógnak le. Vacsora. Szállás Gondarban.

4. nap:
Gondar - Simien Nemzeti Park - Gondar

Reggeli a szállodában, majd egésznapos kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező Simien Mountains Nemzeti Parkba. Az Etióp-magasföldön, 220 km2-en elterülő nemzeti parkban található a 4620 méteres Ras Dashan hegy, amely az ország legmagasabb pontjának számít, a kontinensen pedig a negyedik. A park számos ritka fajnak ad otthont, ilyen az etióp farkas, más néven az abesszíniai róka, a dzseláda pávián, az abesszin kőszáli kecske, itt fészkel több mint 50 madárfaj, köztük a szakállas saskeselyű. A növényvilágnak is több ritka faja megtalálható a csenkeszek, a hangafélék, a liliomfélék és a lobéliák közül. A park elsősorban a mintegy ezer egyedből álló abesszíniai kőszáli kecske-állomány megőrzésére jött létre, ezek a vadkecskék ugyanis a világon sehol másutt nem találhatók meg. A nemzeti park lenyűgöző természeti látványosságai a vízfolyásokkal és szurdokokkal szabdalt hegyvonulatok, amelynek oldalai meredeken zuhannak alá a füves puszták és széles folyóvölgyek felé. Visszautazás Gondarba a késő délutáni órákban. Vacsora, szállás Gondarban.

5. nap:
Gondar - Lalibela

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Lalibelába, melyet sokan "Afrika Petrájának" is neveznek. A történelmi, vallási és kulturális emlékekben gazdag település a XII. századi kézzel faragott föld alatti sziklatemplomairól nevezetes. Összesen 11 templomot vájtak a kőkemény gránitsziklába Lalibela király idején, akiről a város a nevét kapta. Érkezést követően az első (északi) templomcsoportot keressük fel. Itt található a Bet Medhane Alem templom, amelyben a Lalibela kereszt van elhelyezve, a Bet Maryam templom, mely a legrégibb az összes Lalibela környéki templom közül, a Bet Golgota, ahol Lalibela császár sírja is található. Délután a Jordán folyótól északkeletre fekvő ősi templomcsoport megtekintése (második csoport), amely ma az UNESCO Világörökség részét képezi. Itt található a Bet Amanuel, ami az egykori főkápolna lehetett, a Bet Merkorios, mely korábban valószínűleg börtönként funkcionált, illetve a Bet Gabriel-Rufale, mely a régészek feltételezése szerint egykor az uralkodó palotája volt. Vacsora. Szállás Lalibelában.

6. nap:
Lalibela - Axum

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Axumba, Etiópia ősi fővárosába. Meglátogatjuk a Régészeti Múzeumot, és a Sioni Mária katedrálist, amelyről úgy hiszik, hogy itt tartják az eredeti frigyládát. Délután meglátogatjuk a Sztélék mezejét, amely a IV. században keletkezett és az UNESCO Világörökség része, valamint Kaleb és Gebre Meskel királyok sírhelyeit és palotaromjait (V-VI. század). Ezenkívül megnézzük a legendás Sába királynő rezidenciáját (i. e. IX. század). Vacsora. Szállás Axumban.

7. nap:
Axum - Addis Abeba

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Addis Abebaba. Érkezés után városnézés: a Nemzeti Múzeum és a Szentháromság katedrális megtekintése. Vásárlási lehetőség, szabadidő. Vacsora. Szállás Addis Abebaban.

8. nap:
Addis Abeba - Tiya - Arba Minch

Reggeli, majd utazás Arba Minch-be. Útközben megálló Tiya-ban, az UNESCO Világörökség részét képező romoknál, melyek Etiópia legrégebbi civilizációiról tanúskodnak. Érkezés Arba Minch-be a délutáni órákban. A szálláshely elfoglalása. Vacsora. Szállás Arba Minch-ben.

9. nap:
Arba Minch - Kosno - Jinka

Reggeli után utazás Jinkába. Út közben megálló Konsoban, ami gyönyörű teraszos dombjairól és arról nevezetes, hogy a helyiek a sírjaikat fa totemekkel díszítik. Ezt követően utazás a Weito-völgyön keresztül Jinkába. Vacsora. Szállás Jinkában.

10. nap:
Jinka - Mago Nemzeti Park - Mursi és Ari törzs

Reggeli, majd utazás Etiópia legfiatalabb nemzeti parkján, a Mago Nemzeti Parkon keresztül a Mursi törzs területére. Az itt élők arról ismertek, hogy a nők alsó ajkát hatalmas tányérokkal nyújtják meg, amely a szépség szimbóluma: minél nagyobb a tányér, annál szebb a viselője. Ezután az Ari törzs falujába látogatunk. Visszautazás Jinkába. Vacsora. Szállás Jinkában.

11. nap:
Jinka - Key Afer piac - Arba Minch

Reggeli, majd utazás Arba Minch-be, útközben megálló a Key Afer piacnál, ahol a Benna, Tsemay és Ari törzsbeliek kínálják portékjukat. Utazás Konso teraszos táján és az Omo-völgyön keresztül, ahol különböző népek élnek megőrizvén saját ősi kultúrájukat. Vacsora. Szállás Arba Minch-ben.

12. nap:
Arba Minch - Addis Abeba

Reggeli, majd utazás a Dorze nép vidékén keresztül Addis Abebaba. Útközben láthatjuk a tökéletesen méhkas alakú bambuszházakat, a termékeny banánföldeket és a színes helyi termékeket. Érkezés Addis Abebaba. Este búcsúvacsora egy tradicionális etióp étteremben. Éjfél körül transzfer a repülőtérre.

13. nap:
Addis Abeba - Budapest

A kora hajnali órákban elrepülés Budapestre egy átszállással. Érkezés Budapestre.
Elhelyezés
Szállodák
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel

Kiegészítő információk
Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
 • Simien Nemzeti Park
 • Lalibela sziklatemplomai
 • Királyi körzet, Gondar
 • Axum
 • Omo-völgy
 • Tiya romjai
 • Konso kultúrtáj


A belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendők.Ára: 265 USD

További tudnivalók:
 • Minimum létszám: 18 fő
 • 14-17 fő közötti felár: 28.000 Ft


Egészségügyi előírás: A sárgaláz elleni védőoltás kötelező! További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más árakon és más szolgáltatásokkal.

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
Óriáskörút Etiópiában
indulási időpontok:

2017-03-11

időtartam: 11 éjszaka
Szállodák
Részvételi díj499 000 Ft/fő
Egyágyas felár89 000 Ft/fő
Kötelező járulékok
Nemzetközi és belső 199 000 Ft/fő
Reptéri illetékek üz119 900 Ft/fő
Vízum19 000 Ft/fő
Sztornó biztosítás11 450 Ft/fő
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • BBP biztosítás
 • közlekedés külön busszal, hajóval
 • elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel
 • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig
Az ár nem tartalmazza:
 • Nemzetközi és belső repülőjegyek
 • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral (változhat)
 • Vízum: 19.000 Ft
 • Belépők és a program szerinti étkezések: 265 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)
 • Sztornó biztosítás (részvételi díjra, a repülőjegyekre és a reptéri illetékekre)
 • Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/fő